Pereiti į pagrindinį turinį

M. Mikutavičius: esu žmogus, kuriam reikia dramos

Atnaujinti „Radiocentro“ apdovanojimai - jau ketvirtadienį
Atnaujinti „Radiocentro“ apdovanojimai - jau ketvirtadienį / DMN nuotr.

Muzikantas, laidų vedėjas ir sporto mėgėjas Marijonas Mikutavičius (42) šiemet netinginiauja – vasarą pakeliavęs ir nusifilmavęs kino juostoje, jau ruošiasi rudens darbams televizijoje.

-Vasara daugeliui asocijuojasi su poilsiu, tuo tarpu pramogų pasaulios žmonėms, tai galima sakyti pats darbymetis. Ar pavyko nors kiek atsipūsti prieš artėjančius rudenst darbus?

- Nemažai keliavau, apsilankiau Amerikoje Didžiajame kanjone, tai buvo vienas gražiausių dalykų, kuriuos teko matyti. Tačiau nežinau ar kelionės yra būdas pailsėti prieš darbus. Galbūt geriausia atgauti jėgas būtų gulint lovoje, nieko neveikiant arba miegant... Bet juk gaila taip tuščiai švaistyti savo laiką.

Esu žmogus, kuriam reikia dramos, kad jaustųsi gyvas. Tačiau tai nereiškia, kad ieškau sukrėtimų - nesėdu į automobilį ir nebandau įsibėgėti iki beprotiško greičio tam kad pasijausčiau esąs gyvas. Nesu dramų persekiotojas, aš su jomis flirtuoju

-Viešojoje erdvėje kartas nuo karto vis bandoma perprasti Marijono Mikutavičiaus fenomeną – žmogus drąsiai dalyvauja naujuose projektuose televizijoje – veda pramogines laidas, vertina talentus, dainuoja, o visai neseniai paragavo ir aktoriaus duonos… Kaip sekėsi

-Žmonės yra smalsūs „padarai“, norime kuo daugiau pamatyti per savo gyvenimą, nesu išimtis, man patinka patirti ką nors naujo.

Sutikau filmuotis kino filme per daug negalvodamas. Negi kas kitas mano vietoje būtų atsisakęs? Stengiausi kuo geriau pasirodyti, tačiau nežinau kaip man sekėsi. Tai nuspręsti galėsiu tik pamatęs galutinį rezultatą.

-O gal visai netrukus klausytojų ausis pasieks ir naujas Marijono albumas?

- Jei nekils jokių kliūčių, jis turėtų pasirodyti dar šių metų pabaigoje. Kol kas negaliu pasakyti koks jis bus. Dalis dainų vis dar tebėra tik mano galvoje, todėl daug kas gali pasikeisti. Nekeliu sau jokių konkrečių užduočių, nesu užsibrėžęs tikslo, kad naujasis albumas kardinaliai skirtųsi nuo prieš tai buvusio. Planų nustebinti kitus ar net save patį irgi neturiu. Stengiuosi, kad kuriamos dainos patiktų visų pirma man pačiam. Nesiryžtu nieko prognozuoti, juk galiausiai gali pamatyti, jog tavo albumas - totalus fiasko.

-Susidaro įspūdis, jog visada stengiatės būti nuoširdus ir savas, ar tai ir paperka Jūsų klausytojus?

Per daug metų išmokau būti įvairus, kartais galiu būti „savas“, o kartais visiškai neprieinamas. Man nesvarbios yra priemonės, liesiu prakaitą ir kraują tam, kad žmogus atėjęs į koncertą nesėdėtų nuobodžiai savo kėdėje. Priemonės gali būti įvairios – nuoširdumas, šou, vaidyba. Koncertas - nėra tik penkiolikos dainų atlikimas, tai įvykis, emocinė iškrova. Man labai svarbu, kad kartu su klausytojais galėtume iškrauti visas emocijas ir turėti puikų vakarą, kurį visada bus malonu prisiminti.

Tiesa, meluočiau jei sakyčiau, kad visi koncertai yra vienodai reikšmingi. Pasitaiko koncertuoti žmonėms, kuriems nelabai rūpi ką atlieki scenoje.

-Vis gi nepaisant visų talentų kas arčiau širdies: vesti laidas televizijoje, ar dainuoti scenoje?

- Man patinka tiek vesti laidas, tiek dainuoti scenoje. Galbūt norėčiau daryti dar begalę dalykų – būti traukinio vairuotoju, laivo kapitonu ar astronautu, deja negalėčiau visko išmokti.

Laidų vedėjo darbą galėčiau palyginti su lėktuvo palydovės darbu – juk tie žmonės irgi ne visada džiugiai atlieka visus jiems skirtus darbus, ne visada nori šypsotis, bet niekas jų norų nepaiso.

Televizija man, visų pirma, yra pramoga. Netikiu, kad televizijos laidos išsprendžia problemas, nors kartais ir bandoma sudaryti tokį įspūdį. Dalyvavau įvairiuose projektuose, vienuose teko daug kvailioti ar juokauti, kituose net šiek tiek nervintis. Tačiau labiausiai man patinka tie, kurie teikia geras emocijas.

Mes nesame mašinos, sureguliuotos vienu dažniu, todėl negalime būti visą laiką tik liūdni, tik juokingi arba tik racionaliai mąstantys. Išgyvename įvairias emocijas, kartais patiriame nuopuolių, vėliau ateina emocinis pakilimas ir tampame labai laimingi.

-Šiemet vasarą labai „sportiška“, vyksta daug įvairių čempionatų, netrūkus prasidės Europos krepšinio čempionatas. Jūs labai domitės sportu?

Nesu labai didelis sporto žinovas, turiu draugų, kurie apie sportą žino viską. Paklausęs kas laimėjo, tarkime, badmintono ar kitos mažiau populiarios sporto šakos turnyrą iš jų visada gautum atsakymą.

Pats daugiausia žaidžiu futbolą. Vienas renkasi bėgimą, kitas svarmenų kilnojimą, man visada arčiausiai širdies buvo futbolas. Jis man padeda palaikyti gerą forma ir iškrauti neigiamas emocijas. Tačiau mane domina ne vien tik jis, mėgstu tenisą, krepšinį, amerikietišką futbolą. Juos dažniausiai stebiu per televizijos ekraną, nes išbandyti viską pačiam tiesiog neužtektų laiko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų