M. Sėjūnas įspėja: užpulta mergaitė, ant kurios nugaros buvo lipdukas „Slava Ukraini“

  • Teksto dydis:

Vilniuje Ukrainos vėliavą fotografavęs ir užpultas aktorius, prodiuseris bei laidų vedėjas Mindaugas Sėjūnas perspėja visus, palaikančius Ukrainą, – ypač vaikus ir jų tėvelius būti – itin atsargiais.

„Šiuo metu pasirodė raginimų dar labiau palaikyti Ukrainą akcijomis, piešiniais, lipdukais ir kitomis priemonėmis viešoje erdvėje bei viešų pilietinių akcijų metu. Tai gerai. Tačiau. Perspėju visus, ypač vaikus ir jų tėvelius, būti itin atsargiais. Vakar draugai informavo, jog buvo užpulta mergaitė, ėjusi namo su lipduku ant nugaros „Slava Ukraini“ (Šlovė Ukrainai, aut.past.). Pranešta policijai. Tokie užrašai provokuoja. Nesakau, kad jų nereikia. Jų reikia. Tiesiog reikia būti labai atsargiems“, – penktadienį feisbuke rašė M. Sėjūnas. 

Feisbuko įrašas.

Jis patarė nevaikščioti po vieną, o eiti grupėmis, būti ten, kur daug žmonių. Nevaikščioti pavieniui tamsiu paros metu. „Turėkite omeny, kad aktyvi veikla feisbuke išėjus į gatvę nesibaigia. Taip pat raginu tėvelius, kurių berniukai ir mergaitės didžiąją dalį laiko praleidžia prie kompiuterio, pamokyti vaikus savigynos ir kitų apsisaugojimo, teisingo ir tikslaus reagavimo į situaciją būdų. Slava Ukraini!“ – rašė aktorius.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis portalui kauno.diena.lt teigė, kad policija nepastebėjo pranešimų pagausėjimo šiuo klausimu. 

Pasiteiravus, ar gaunama pranešimų dėl nukentėjusių ar užgauliojamų rusakalbių, policijos atstovas teigė: „Skundų yra, bet ar jie pagrįsti, sunku pasakyti.“


Šiame straipsnyje: Mindaugas Sėjūnasužpulta mergaitėpalaikymas Ukrainaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių