Pereiti į pagrindinį turinį

M. Streep ir S. Wonderiui bus įteikti garbingiausi JAV apdovanojimai

2014-11-11 07:06
BNS inf.
Meryl Streep Meryl Streep

Aktorė Meryl Streep (Meril Strip) ir dainininkas Stevie Wonderis (Stivis Vonderis) yra tarp 19 žmonių, kuriems, kaip pirmadienį paskelbė JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama), bus įteikti garbingiausi šalies civiliniai apdovanojimai.

Tarp kitų žmonių, pagerbiamų Prezidento laisvės medaliu, kuris skiriamas už „ypač pagirtinus indėlius“ į JAV saugumą, interesus, pasaulio taiką ar menus, yra kompozitorius Stephenas Sondheimas (Stivenas Sondheimas), rašytoja Isabel Allende (Isabel Aljendė) ir žurnalistas Tomas Brokaw (Tomas Brokau).

Taip pat bus pagerbti ekonomistas Robertas Solow (Robertas Solou) ir velionis šokėjas bei choreografas Alvinas Ailey (Alvinas Eilis).

„Nekantrauju įteikti šiems 19-ai drąsių, įkvepiančių amerikiečių aukščiausią civilinį mūsų šalies apdovanojimą“, – sakoma B.Obamos pareiškime.

„Nuo aktyvistų, kurie kovojo už permainas, iki menininkų, kurie tyrinėjo tolimiausias mūsų vaizduotės sferas, nuo mokslininkų, kurių dėka Amerika buvo pati moderniausia, iki valstybės tarnautojų, kurie padėjo parašyti naujus mūsų amerikietiškos istorijos skyrius, – šie piliečiai įnešė nepaprastus indėlius mūsų šaliai ir pasauliui“, – sakė prezidentas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų