Garsiojo „Vogue“ viršelį papuošė 106-erių moteris: simbolizuoja dvasios stiprybę ir grožį

Mėnesinio žurnalo „Vogue Philippines“ balandžio mėn. numerio viršelio žvaigžde tapo  Apo Whang-Od. 106 metų tatuiruočių meistrė iš Filipinų tapo seniausiu žmogumi, kada nors pasirodžiusiu ant „Vogue“ viršelio.

Apo Whang-Od, dar žinoma kaip Maria Oggay, nuo paauglystės mokėsi daryti tatuiruotes, tatuiruočių darymo meno patirtį perimdama iš savo tėvo. 

Gyvendama kalnų kaime Buscalane, maždaug 15 valandų kelio į šiaurę nuo Manilos, Kalingos provincijoje, ji yra  seniausia šalyje mambabatok – tradicinių Kalingos tatuiruočių – meistrė.

A. Whang-Od tatuiruočių darymui naudoja tik bambuko lazdelę, pomelo medžio spyglį, vandenį ir anglį. Tokia technika tatuiruotes kažkada darydavo vietos Butbuto kariai.

Dabar didžiąją dalį šios moters klientų sudaro turistai, trokštantys savo kūnus papuošti 106 metų tatuiruočių meistrės kuriamais raštais.

„Manoma, kad, paskutine savo kartos mambabatok meistre vadinama moteris, papuošė tūkstančių žmonių kūnus Kalinga genties simboliais, reiškiančiais stiprybę, drąsą ir grožį. Visi jie atkeliavo į Buscalaną kaip piligrimai“, – rašė „Vogue Philippines“ socialiniuose tinkluose.

Ypatingas šių tatuiruočių kūrimo menas perduodamas iš kartos į kartą tik  kraujo ryšio giminaičiams. A. Whang-Od jau kelerius metus to moko savo anūkes Elyang Wigan ir Grace Palicas.

„Kol gerai matysiu, tol darysiu tatuiruotes. Nustosiu jas daryti tuomet, kai regėjimas suprastės“, – sakė senolė.

„A. Whang-Od simbolizuoja filipiniečių dvasios stiprybę ir grožį“, – savo instagramo paskyroje rašė „Vogue Philippines“ vyriausioji redaktorė Bea Valdes.

Prieš A. Whang-Od seniausio „Vogue“ viršelio modelio titulas priklausė aktorei Judi Dench, kuri 2020 m. pasirodė ant britų „Vogue“ viršelio, būdama 85 metų amžiaus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bea Valdes (@_beavaldes_)



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių