Pereiti į pagrindinį turinį

Maestro gimtadienyje – karpis be žvakučių

2009-01-17 09:00
Maestro gimtadienyje – karpis be žvakučių
Maestro gimtadienyje – karpis be žvakučių / Nerijaus Jankausko nuotr. Ypatumai: koncertai sukakčių proga – duoklė mylintiems gerbėjams, tačiau pats S.Povilaitis labiausiai mėgsta švęsti jaukiuose namuose.

Triukšmingų vakarėlių nemėgstantis Stasys Povilaitis savo gimtadienį pasitiko žiemos nuotaikų užliūliuotoje Palangoje. „Amžius toks, kai nėra nei noro, nei reikalo smarkiai linksmintis“, – juokėsi dainininkas.

Ketvirtadienį maestro suėjo 62-eji. Praėjusius metus paženklino daugybė koncertų, filmavimų, tačiau S.Povilaitis tvirtino „neperdegęs“: „Kai viską gerai suplanuoji, plėšytis nereikia“.

Gimtadienį jis pažymėjo jaukiuose namuose su žmona Birute prie pačių paruošto vaišių stalo. Šventinį tortą atstojo šviežias karpis.

Porai kompaniją palaikė iš Vilniaus atsivežta katė. Telefonas nerimo – S.Povilaičio gerbėjai niekada nepamiršta savo numylėtinio: „Anksčiau gaudavau atvirukų, dabar jau dažniau trumpųjų žinučių“.

Lietuviškos estrados vilkas tikino nesureikšminantis gimtadienių ir neturintis jokių specifinių tradicijų, bet pripažino, kad seniau buvo šiek tiek kitaip. „Švęsdavau audringiau. Kai gimtadieniai sutapdavo su garstrolėmis, linksmybėse dalyvaudavo kolegos muzikantai. Esu gimęs žiemą, todėl dažniausiai vakaroti tekdavo kokiame nors viešbutyje“, – prisiminė jaunystės laikus S.Povilaitis.

Jubiliejinių sukakčių proga maestro visuomet stengdavosi pamaloninti savo gerbėjus specialiais koncertais. „Šviesios atminties Vytautas Kernagis yra pasakęs, kad iš manęs išmoko švęsti scenoje“, – pažymėjo S.Povilaitis.

Maestro prisipažino, kad šiuos metus pasitiko koncertuodamas. Tiksliau – pakeliui iš renginių Kaune ir Šiauliuose. „Parsiradau į Palangą jau gerokai po vidurnakčio. Visgi kieme specialiai man dar buvo palikta saliutų“, – šypsojosi dainininkas.

Trumpos žiemos atostogos pajūryje po šventinių koncertų, anot S.Povilaičio, buvo iš anksto suplanuotos ir labai lauktos. „Turiu būstą ir Vilniuje, bet Palanga laikui bėgant man tampa vis mielesnė. Čia ramybė, tyras oras, tad puikiai išsimiegu ir pailsiu“, – gyrė kurortą maestro.

Vakarai Palangoje neapsieina be televizoriaus. S.Povilaitis prisipažino stebėjęs pirmojo „Dainų dainos“ koncerto įrašą. Projekto idėja, režisūriniai sprendimai jam paliko gerą įspūdį, tačiau apie atlikėjų pasirodymus scenos legenda atsiliepė santūriai: „Išskirčiau nebent Egidijaus Sipavičiaus ir Sasha Son pasirodymus. Gaila, kad tauta dažnai sutapatina atlikėjus su dainomis“.

Savo sceninio ilgaamžiškumo paslaptį S.Povilaitis apibūdino paprastai. „Tiesiog radau savo nišą, dirbu mėgstamą darbą ir turiu ištikimų klausytojų ratą. Jei ne gerbėjai, turbūt nebūtų ir to ilgaamžiškumo“, – aiškino sukaktuvininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų