„Mano daina“: istorijos, kurios atgyja dainoje

„Mano daina“ – apie atvirumą su savimi ir su pasauliu, nes viskas kartojasi ir žmonės iš tiesų yra labai panašūs savo jausmais ir pasirinkimais“, – sako šio atvirų pokalbių muzikinio šou vedėja žurnalistė Beata Nicholson. Čia ji klausosi dar negirdėtų žinomų žmonių istorijų apie gražiausias jų gyvenimo akimirkas, svajones ir užsispyrimą, kurį lydi fone skambanti lemtinga daina.

Lyg draugų pasisėdėjime

„Mano daina“ yra tarsi terapijos laida, nes joje susijungia du stiprūs savijautą gerinantys elementai – muzika ir pokalbis.

B.Nicholson vizitinė kortelė neabejotinai yra jos kuriama laida „Beatos virtuvė“. Nors laidos centre – maistas, bet yra ir daug kelionių, svečių ir viską jungiančių pokalbių. Jau antrą sezoną žurnalistė yra ir „Mano daina“ muzikinio pokalbių šou vedėja.

B.Nicholson prisipažįsta: vienu metu teko pajuokauti, kad „Mano daina“ yra tarsi terapijos laida, nes joje susijungia du stiprūs savijautą gerinantys elementai – muzika ir pokalbis. „Laida man išskirtinė dėl to, kad visi truputį jaučiamės lyg sėdėtume su draugais. Nes visi vienodi, visi viename ratelyje ir esmė ta pati – gyvenime nutinka daugybė istorijų, nesvarbu, ar tu žvaigždė, ar ne, tu esi žmogus, kuris gyvena savo gyvenimą ir patiria emocijų. Geram pokalbiui svarbu nebijoti būti savimi… Muzika iš tiesų labai atpalaiduoja, gyva muzika turi savo ypatingą galią“, – nė kiek neabejoja laidos vedėja.

Žinomas televizijos veidas dalijasi, kad didžiausia dalis darbo su visa komanda padaroma dar iki laidų filmavimo. „Visų pirma,  redaktorės darbas – surinkti žmones ir jų istorijas, o paskui jau viskas eina tiesiog kaip per sviestą ir su daina. Iš esmės, juk visi mėgstame pakalbėti apie save“, – šypteli ji.

Negirdėta, bet pažįstama

Kiekvienoje „Mano daina“ laidoje B.Nicholson kalbina penkis žinomus žmones, kurie dalijasi dar niekam negirdėtomis savo istorijomis. Laidos tikslas nėra apžvelgti visą žmogaus gyvenimą, bet, veikiau, kaip torto gabaliuką atpjauti kažkokį atsiminimą, kuris galbūt buvo ir yra lemtingas, pabrėžia žurnalistė.

„Jau prieš laidą kalbamasi su pašnekovais. Tikslas, aišku, yra gerai praleisti laiką visiems – ir televizijos žiūrovams prie ekranų, ir svečiams studijoje. Ir tikrai visada buvo labai smagu ir jautru“, – patirtį kartu su „Mano daina“ revizuoja B.Nicholson.

„Man įstrigo Liepos Mondeikaitės istorija apie tai, kokia ji buvo Michaelio Jacksono gerbėja ir kaip pasidarė tatuiruotę. Man atrodo, apie tai net jos tėvai nežinojo, ji tik per laidą papasakojo šią istoriją. „Mano daina“ – apie atvirumą su savimi ir su pasauliu, nes viskas kartojasi ir žmonės iš tiesų yra labai panašūs savo jausmais ir pasirinkimais“, – pastebi ji.

B.Nicholson neslepia: klausantis kitų pasakojimų, kartais apima jausmas, kad tai yra ir jos istorija: „Labai daug žmonių gali susieti save su girdėtomis istorijomis, nes jos apie žmones, apie mus.“

Kaip iš filmo ar knygos

Laidos vedėja sako, kad kartais bandant susieti dainas ir istorijas viskas atrodo labai aišku, bet dažniausiai būna priešingai.

„Daina nebūtinai atspindi žmogų. Aš dažnai ir ašarą išspaudžiu, ir tikrai susijaudinu klausydama pasakojimų. Man gražu ir gera jų klausytis ir galvoju, kad tos istorijos kaip iš filmo ar knygos, bet iš tiesų – jos realios, iš žmonių gyvenimo. Mūsų gyvenimas – kaip filmas. Ir kartais jis yra drama, kartais – serialas, kartais – tikra komedija“, – svajinga nata pasakoja B.Nicholson.

Šį sezoną laidoje atsirado ir trumpų garsių žmonių užuominų, filmavimo studijoje kurstančių aistringas diskusijas. „Šios užuominos ir padeda, ir trukdo, bet labai smagiai užveda ant kelio ir dar padidina žaidimo smagumą. Vyksta žodžių žaidimas ir interpretacijos – istorijų kūrimo ir kūrybingumo pamoka“, – išvadą daro B.Nicholson.

„Laidoje buvo viena daina, kai visi atspėjome, kieno ji. Tai Sauliaus Pilinkaus pasirinkimas su Franko Zappos daina, nes dauguma atsimena, kad jis prisidėjo prie paminklo F.Zappai statybos. Ir kas, kad visi atspėjome, bet šią istoriją verta išklausyti dar ir dar, nes ji – įrodymas, kad, kai yra noras, užsispyrimas ir aistra, gali daug ko pasiekti“, – akcentuoja žurnalistė.

Jai pačiai ypatingą reikšmę turi Demio Rousso daina „From Souvenirs to Souvenirs“. „Ji skambėdavo, kai nuskambėdavo mano žadintuvas ir keldavo mane važiuoti į stojamuosius egazminus į žurnalistiką. Buvau suabejojusi ir išsigandusi, kad neįstosiu, bet paskutinę minutę susiėmiau ir pabandžiau. Ir įstojau į savo svajonių studijas, ir dirbu savo svajonių darbą – dirbu televizijoje“, – apie svajones ir pasiryžimą, virtusį gyvenimo būdu, pasakoja B.Nicholson.

„Nesu didelė muzikos žinovė, bet muzika mane be galo gerai veikia. Klausau visko, manau, tai yra stebuklas. Kuo daugiau muzikos mūsų gyvenime – tuo geriau gyvename. Muzika yra sielos terapija ir kalba, ji mums padeda pasijusti geriau ir išreikšti savo emocijas“, – įsitikinusi ji.

„Mano daina“ – šeštadieniais 21 val. per LRT Televiziją



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Pakvieskite įdomesnius žmones, ne tik savo draugus ,šou žvaigždūnus,jie tikrai ekranuose nusibodę.Įdomu buvo Juozuko(krepšininkų masažuotojo) klausyt,juk galėtų ir sporto,meno, mokslo,kiti dalyvauti

pensininkė

pensininkė portretas
tų žinomų žmonių įstorijas jau žinome mintinai vis tie patys pastovei visose laidose atrodo nėra kitų tegul ir nežinomų žmonių būtų įdomiau jei dalyvautų naujų žmonių , užtat mūsų televizija ir yra neįdomi kad visur vis tas pats per tą patį

Skaistė

Skaistė portretas
labai trūksta užrašų kas kalba,užrašas turėtų būti kol atlikėjas kalba, nes ne visi juos pažįsta. Tai labai menkina lietuvių tautą ir neleidžia susipažinti su žymiais žmonėmis tiek jaunimui. tiek ir vyresniems. Tai ddižiausias jūsų laidos trūkumas. Pagarbiai,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių