Pereiti į pagrindinį turinį

Meilė, jaukiai tūnanti rankinėje

2012-03-07 13:25
Meilė, jaukiai tūnanti rankinėje
Meilė, jaukiai tūnanti rankinėje / Gedimino Bartuškos nuotr.

„Moteris=meilė“ – taip vadinasi nauja grafikės Jūratės Rekevičiūtės paroda. Ne pirmus metus jausmus grafikos lakštuose eksponuojanti ryški asmenybė ir šį kartą yra iki skausmo atvira, ciniška ir kiek sarkastiška.

Parodos eksponatai – ne vien grafikos atspaudai, bet ir būtini moteriškos meilės palydovai – autorės sukurtos originalios vienetinės moteriškos rankinės, kultiniai tapę Jūratės papuošalai – talismanai.

Žodis „love“ (liet.k. – meilė) J.Rekevičiūtės darbuose įvairiomis intonacijomis kartojasi kaip malda, mantra, neurolingvistinis programavimas, užkeikimas. Galima išsirinkti, kokį atspaudą – savotišką meilės mandalą – su paveikslu kabinti ant sienos savo namuose. O gal pasiseks? O gal ryto žvilgsnis į grafikos darbą atneš dar vieną laimingą dieną?

Meilei ir laimei susidėti, jų nepamesti skirtos rankinės. J.Rekevičiūtės rankines nešioja įvairios žinomos Lietuvos ir pasaulio asmenybės, ryškios individualybės. Sklinda gandai, kad VIP ponioms būtent dėl to ir sekasi. Gal net meilėje.

Apie Jūratės papuošalus moterys ir jų gerbėjai sužino vieni iš kitų. Pamatę spaudoje ar per televiziją moterį su unikaliu J.Rekevičiūtės papuošalu, menininkės gerbėjai tampa lyg sąmokslininkai – tie, kurie nešioja šiuos unikalius, vienetinius dekoruoto porceliano papuošalus jaučiasi išskirtiniai. Kodėl? Jie to nesako. Yra tik vienas būdas sužinoti: asmeninė patirtis.


Kas: J.Rekevičiūtės paroda „Moteris=meilė“.

Kur: Kauno miesto muziejuje, M.Valančiaus g. 6.

Kada: atidarymas – kovo 8 d. 16 val. Paroda veiks iki gegužės 7 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų