Pereiti į pagrindinį turinį

Meilės istorijos tango ritmu su I.Prudnikovaite

2009-03-20 09:00

Jaunos, bet jau populiarios operos solistės Ievos Prudnikovaitės gerbėjai pajūryje rytoj turės progą pasilepinti svaigiais tango garsais, pasinerti į argentinietiško ritmo pasaulį. Ieva kerės ne tik savo puikiu balsu, bet ir kuriamu minispektakliu.

Prieš porą metų susikirto ansamblio "4tango" ir I.Prudnikovaitės muzikiniai keliai. "4tango" muzikantai jau visą dešimtmetį propaguoja įvairių stilių tango muziką, todėl ne veltui yra vadinami tango kultūros ambasadoriais Lietuvoje. Ansamblis koncertuoja su žymiais Lietuvos solistais, keliauja po tarptautinių festivalių scenas.

"4tango" – stipri, tango ritmu alsuojanti komanda klausytojus stebina kiekvieną akimirką: Birutė Bagdonienė – alto dūriais, Kristina Žebrauskaitė – akordeono virksmu, Feliksas Zakrevskis – fortepijono improvizacijomis, Donatas Bagurskas – kontraboso variacijomis. Visi jie išreiškia savo vidines emocijas ir išgyvenimus, pavergia nenusakoma aistra muzikai ir ne vieną kartą priverčia širdį plakti sparčiau.

Savo naujoje programoje muzikantai su Ieva atlieka kompozicijas iš neseniai išleistos kompaktinės plokštelės ir pasakoja dvi istorijas skirtingais muzikos stiliais.

Pirmoji – apie meilę, nugalinčią visus burtus, iš ispanų kompozitoriaus M.de Falla’os baleto "Meilė burtininkė". Ir toliau skamba meilės istorijos tango ritmu: apie moterį – ieškančią, atradusią, pamestą ir praradusią, atgailaujančią ir stiprią. Ievos atliekamas tango dainas keičia ansamblio atliekamos brandžiausios A.Piazzolla’os kompozicijos.

I.Prudnikovaitė studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, profesorės Reginos Maciūtės dainavimo klasėje. Koncertavo su Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos kameriniu, Kauno simfoniniu, Kristoforo kameriniu, I.J.Paderewskio muzikos akademijos simfoniniu (Lenkija), XXI amžiaus simfoniniu (Estija) orkestrais, su "Camerata Klaipėda", ansambliais "Musica Humana" ir "Vilniaus arsenalas". Dainavo daugelyje Lietuvos miestų, Estijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose. 2006 m. tarptautiniame dainininkų konkurse Kelne (Vokietija) ji apdovanota diplomu ir specialiu žiuri prizu, 2007 m. – "Yamaha" dainininkų konkurso ir V.Jonuškaitės-Zaunienės dainininkių konkurso nugalėtoja.

I.Prudnikovaitės ir ansamblio "4tango" pasirodymas – šeštadienį 19 val. Palangos kultūros centre "Ramybė" (Vytauto g. 35). Bilietai – po 40 Lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų