Meilės tremtinė šventė vestuvių metines

Buvusi „mangė“ Lina Šerpytė dar jaučia ją tyrinėjančius smalsuolių žvilgsnius, susitikusi su nebeegzistuojančios grupės "Mango" narėmis žarsto prisiminimus apie šlovinguosius laikus, bet tvirtina, kad scenos pasiilgsta. Vis dėlto troškimas būti su savo išrinktuoju Mantu stipresnis už sentimentus.


Anglijoje ir Prancūzijoje šiemet jau spėjusiai apšilti kojas L.Šerpytei emigrantės duona neatrodo sprangi. „Gyvenu šia diena ir nesuku sau galvos, kas bus po kelerių ar dešimties metų“, – linksmai išbėrė Lina, paklausta apie ateities planus.

Staigmenų pilna diena

Paskui vyrą į užsienį išlėkusi klaipėdietė tvirtino, kad meilės taurė vis dar sklidina. Šią savaitę pora šventė savo vestuvių metines.

Lina negailėjo pagyrimų piršliams – jie pasirūpino, kad diena Palangoje, kurioje pernai buvo sumainyti žiedai, taptų įsimintina: „Sutarėme valandą, kada turime atvykti, o daugiau niekuo neteko rūpintis. Pasipuošėme ir išskubėjome nusiteikę staigmenoms“.
„Atrodo, kad čia kitaip netgi medžiai šnara, – neslėpė sentimentų gimtoms vietoms L.Šerpytė. – Pasiilgdavau visko: šeimos, draugų, kalbos, netgi lietuviško oro. Savaitėms bėgant susitaikiau, pradėjau priprasti, bet Prancūzijoje, kai iki kelionės namo jau buvo nebedaug likę, skaičiavau valandas. Kelias per Lenkija buvo toka ilgas...“

Ak, ta scenos trauka!

Nors išvykus atsirado naujų pažinčių ir bičiulių, artimiausių žmonių ratas Anglijoje – vyras, ten nuolat gyvenanti jo mama ir trys Manto seserys. Dvi iš jų lietuviškai beveik nekalba. „Bet „Mango“ dainos „Raskila“ žodžius išmoko atmintinai!“, – juokėsi L.Šerpytė.
Po dešimties metų gyvavimo su gerbėjais atsisveikinusios grupės muzika dažnai skambėdavo merginos namuose Anglijoje. Grįžusi į Klaipėdą Lina iškart užgulė telefoną ir suorganizavo susitikimą su scenos bedražygėmis – buvo šokių, ilgų pokalbių ir progų įsitikinti, kad dainininkių veidų pajūris nepamiršo. „Mango“ yra „Mango“. Atsirado naujų merginų grupių, bet dvynių nėra ir nebus“, – užtikrintai kalbėjo L.Šerpytė.

Per atostogas Lietuvoje entuziastingai sutikusi padainuoti su „Pikaso“ vyrukais scenos adrenalino Lina gavo į valias: „Ir džiaugiausi, ir jaudinausi – juk pertrauka buvo nemaža“.

Kol kas – klajokliai

Buvusi „mangė“ neslėpė – dėmesys jai patinka. Vis dėlto galima tik spėlioti, ar vieną dieną Lina užtrauks solo. „Norėčiau to, bet labiau noriu būti su vyru“, – prisipažino klaipėdietė ir atvirai vardijo savo dabartinio gyvenimo užsienyje malonumus: „Pirtys, baseinai, kitos grožio procedūros, „šopingas“... Pradėjau žaisti golfą – į klubą nusivedė Manto mama. Pirmąkart pajutau tikras atostogas. Dainuoju nuo 13 metų ir iki šiol visos didžiosios metų šventės, vasaros man būdavo pats darbymetis.“

24-erių moteris su penkeriais metais vyresniu vyru jau susimąsto apie vaikus. Linos ir jos mylimojo troškimai vienodi – šeimoje turėtų krykšauti sūnus ir dukra.
„Bet pirmiausia reikia turėti namus, o kur jie bus – neaišku. Kol kas gyvename tarsi klajokliai. Būstą Anglijoje nuomojomės, o Prancūzijoje buvome apsistoję sename dvare, į kurį nuvedė vyro darbo reikalai. Įsivaiduoju, kad mūsų svajonių namas stovės užmiestyje. Bus daug langų, šviesos, erdvus kiemas su mišku pašonėje...“, – užsisvajojo jauna žmona.

Galbūt nuosavą meilės lizdą imtųsi sukti statybų verslą turintis Mantas? „Pataikyta tiesiai į dešimtuką! Manau, kad savo rankomis sumūrytos sienos – daug šiltesnės“, – nusijuokė Lina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Ech... bet vis tik Laimės reikia palinkėt !
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių