Pereiti į pagrindinį turinį

"Mercedes" ir Afrikoje – "Mercedes"!

2009-08-22 09:24
Noras: O.Pikul "Mercedes Benz CLK" keistų nebent į galingesnį automobilį.
Noras: O.Pikul "Mercedes Benz CLK" keistų nebent į galingesnį automobilį. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Seksualioji Oksana Pikul neturi svajonių automobilio. Kad ir kiek pinigų būtų sąskaitoje, prispirta rinktis naują automobilį ji vėl pirktų "Mercedes Benz CLK". Tik galingesnį.

Modelis ir išvaizda nesvarbu

"Moterys nesidomi arklio jėgomis", – prunkštelėjo 25 metų vilnietė, paklausta, kokio galingumo jos 2004 metų "Mercedes Benz CLK 200 compressor".

Po akimirkos išsitraukusi dokumentus O.Pikul greitakalbe išbėrė: "Variklio darbinis tūris 1796 kubinių centimetrų, 120 kilovatų, masė be krovinio 1570, su – 2010 kilogramų ir dar 50 kilogramų mano svoris."

Tačiau galingumo Oksanai maža. Esą paspaudus greičio pedalą jos mersedesas dar pamąsto, o tik po to didina greitį.

"Man nerūpi mašinos modelis, išvaizda. Tai – susisiekimo priemonė, – tikino "Olialia pupytė". – Pagrindinis dalykas man – automobilio galingumas ir komfortas."

Trečiasis septynerius metus vairuojančios moters automobilis nėra itin galingas. Kaip ir "pirmoji meilė" – "Toyota Celica" bei 1,7 l variklio talpos BMW. Todėl ji mielai sėda į galingesnį, bent 3,2 l talpos variklį turintį automobilį.

Mechaninių pavarų nenori

Automatinę pavarų dėžę turintis O.Pikul mersedesas 100 kilometrų autostradoje sunaudoja 7,8, o mieste – 11–12 litrų benzino.

Neseniai dalyvavusi "1000 kilometrų lenktynėse" seksualioji šviesiaplaukė vargo, bandydama prisiminti vairavimo su mechanine pavarų dėže įgūdžius.

Pamatę nedidelę automobilio ridą draugai Oksaną įkalbinėja mersedesą parduoti: "Dažniausiai važinėju tik mieste. Už miesto pagal sutartį mus vežioja vairuotojas išnuomotu automobiliu."

Prieš penkerius metus įsigytas naujas automobilis, matyt, buvo gerbėjo dovana? Oksana juokiasi: "Esu paslaptinga moteris, tad tegul tai lieka nežinioje. Na, mama padėjo..."

Rūkyti galima

"Olialia pupytė" nepatenkinta ne tik galingumu, bet ir automobilio spalva. Juodo, tikino jauna moteris, ji daugiau niekada nesirinktų. Norėtų pilko. Juoda spalva reikalauja pernelyg daug priežiūros. Kaip ir šviesus, dramblio kaulo spalvos, odinis salonas: "Kas savaitę prižiūrėti yra labai sunku ir finansiškai nelengva. Kiekvienas rankinės brūkštelėjimas, atsitiktinai nukratyti pelenai palieka pėdsakus."

Oksana salone rūko ir leidžia rūkyti kitiems? Dabar taip, šypsosi vilnietė.

Prižiūrėti automobilį, įsitikinusi O.Pikul, – vyriškas darbas: "Šiuo metu esu viena, tad nelengva kas savaitę kruopščiai mašiną išvalyti ir išplauti. Moteris tuo metu mielai atliktų kitus darbus."

Be parktroniko sunku

Pastebėjus, kad rinkdamasi automobilį paminėjo ir komfortiškumą, Oksana pripažino, jog jai svarbu kondicionierius: "Vasaros Lietuvoje šiltėja. Žiemą patogu šildomos sėdynės. Aš negaliu važiuoti, jei nėra CD grotuvo, nors tai įrengta visuose naujesniuose automobiliuose. Ir ypač patogu automobilio statymo sistema – parktronikas."

Grupės "Olialia pupytės" narė šypsosi: be parktroniko ji aplamdytų ir apibraižytų ne tik savo, bet ir kitą automobilį.

Kodėl? Oksana dažnai automobilį pastato centimetro tikslumu. Net ten, kur jau vietos beveik nėra: "Bet kartą patyriau nemalonumą. Parktronikas seniai šaukė: Oksana, stop, bet aš užsispyrusi važiavau atgal ir švelniai bakstelėjau į kitą automobilį."

O jei užsispiria "Mercedes CLK"? O.Pikul prunkštelėja: tai būna retai, bet tada ji automobiliui meilikauja: "Na, mažuli, nesispyriok, prašau..."

Pavydėtų ir kiti vyrai

"Mercedes" ir Afrikoje – "Mercedes"! – juokiasi Oksana, paklausta apie jos automobilio privalumus. Ji jaučia malonumą važiuoti ir nepavargsta net ilgame kelyje.

"Neatsitiktinai mersedesas su manimi – jau penkti metai, jį pažįstu kaip penkis pirštus ir esu labai patenkinta. – O.Pikul pasikartoja: – Iškeisčiau jį tik į galingesnį."

Ji nesikuklina: vairuoja gerai. Tam turi įtakos septynerių metų stažas. Tačiau važiuodama su keleiviais O.Pikul vairuoja itin atsargiai bei atsakingai.

Tačiau kai prie automobilio vairo sėdi viena ir labai skuba, važiuoja taip, kad galėtų pavydėti ir kai kurie vyrai: "Tada ir užlendu, ir signalizuoju, ir paskubu, ir nukertu kampą. Nors taisyklių stengiuosi nepažeisti, nesikeikiu, nerodau pirštų kombinacijų ir esu kultūringa vairuotoja."

Turi vieną prietarą

Ar ji jau keitė ratą? "Oi, tai – blogis", – prunkščia O.Pikul. Kartą sprogo padanga, kai važiavo su mama: "Aš stovėjau it mokinukė, o ratą pakeitė mama. Antrą kartą nuleistą ratą pakeitė taksistas."

Ar ji ir prietaringa? Yra vienas prietaras! Net pamačiusi tik ką iš salono išriedėjusį savo mersedesą, apdergtą paukščių, ji nesiplūsta: "Tai reiškia – bus pinigų! Tiesa, nepamenu, ar pasitvirtino šis prietaras."

Blondinė ir juodas "Mercedes". Ne, žmonės piktai nereaguoja, juolab Lietuvoje labai daug gražių moterų važinėja mersedesais. Tiesa, vyrų dėmesio jai nestinga. Jie, pastebi O.Pikul, drąsūs. Signalizuoja, privažiuoja ir bando gauti telefono numerį: "Tačiau maloniausia, kai nusišypso. Tada susigėstu, susikuklinu."

O.Pikul kvatojasi: "Mano automobilyje bučiuotis labai patogu. Bet, nepatikėsite, kitokių reikalų jame neatlikau. "Mercedes" ir taip seksualus."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų