Pereiti į pagrindinį turinį

"Mercedes" puošia 3000 Swarovski kristalų

2009-05-02 09:00
Įspūdingas: raudonas ir spindintis kristalais L.Kišenienės "Mercedes" visada atkreipia dėmesį.
Įspūdingas: raudonas ir spindintis kristalais L.Kišenienės "Mercedes" visada atkreipia dėmesį. / Tomo Raginos nuotr.

Verslininkės Lauros Kišenienės "Mercedes Benz CL55 AMG" puošia apie 3000 Swarovski kristalų. Tačiau jai automobilis – pirmiausia susisiekimo priemonė: "Jis turi būti patikimas, manevringas ir būtinai – raudonas."

Pagražino už 8 tūkst. litų

Salono "Laura's Design Style" savininkės 2007-ųjų "Mercedes" atkreipia dėmesį ne tik ryškiai raudona spalva, bet ir gausybe kristalų: jie puošia "Mercedes Benz" ratus, ženklą, groteles. Ant automobilio priklijuotos gėlės bei L.Kišenienės saloną reklamuojantis užrašas taip pat puoštas kristalais.

"Mercedes" salonas papuoštas specialia medžiaga, išausta mažučiais Swarovski kristaliukais. Vienas centimetras tokios medžiagos (o iš viso jos prireikė 3 metrų) kainuoja apie 10 litų. Visos automobilio puošmenos žaviai vairuotojai kainavo apie 8 tūkst. litų. Beje, Swarovski kristalas puikuojasi ir L.Kišenienės bamboje bei antakyje.

"Naujame savo automobilyje kristalais puoščiau tik saloną", – kalba Laura. 27 metų verslininkei "Mercedes Benz" – penktasis automobilis. Prisiminusi pirmojo automobilio spalvą ji prunkščia: "Žalias BMW. Galėčiau su juo slėptis pievoje. Fu, nepatinka žalia automobilių spalva!"

Dabartinis automobilis, neslepia Laura, – jos svajonių mašina. Sportinio tipo automobilius mėgstanti moteris prisipažįsta, kad prie svajonių mašinų dar galėtų priskirti raudonos spalvos "R8" arba "Audi 5": "Jie – itin kokybiški ir labai gražių formų."

Kartais pasiduoda azartui

Verslininkės "Mercedes" variklio darbinis tūris – 5500 kub. cm, galia 255 kilovatai. Automobilį varo 346 arklio galios.

17 metų išmokusi vairuoti automobilį L.Kišenienė šyptelėja: "Investuoti į benziną reikia daug. Mėnesiui – apie 1000 litų. 100 kilometrų mano "mercedes" sueikvoja 17-18 litrų kuro. Tačiau išlaidas atperka manevringumas, galingumas, patogumas."

"Mercedes Benz CL 55 AMG" greičiausiai ji važiavo 180 km/val., nors ankstesniuoju automobiliu "Mitsubishi GT 3000" yra lėkusi 210 km/val. greičiu.

Dabartinis automobilis galingas, ir Laura, nors savęs nepravardžiuojanti lakūne, kartais pasiduoda azartui. Užsidegus žaliai šviesoforo šviesai, palenktyniauja. Bet tik ne su neseniai vairuotojo pažymėjimus gavusiais jaunikliais.

Vilniuje trūksta tolerancijos

Verslininkė mielai naudojasi automobilio korpuso pakėlimo funkcija, kuri padeda važiuojant duobėtais keliais.

Su naujuoju automobiliu L.Kišenienė įvertino automatinės pavarų dėžės privalumus, nors anksčiau teigdavo, kad tai – pensininkų mašinos. Mechaninės pavarų dėžės ji atsisakė patekusi į automobilių spūstį Vilniuje.

Beje, Lietuvos sostinėje žmonės netolerantiški. Jie, pastebėjo Laura, juokėsi, pirštais badė kristalais puoštą mašiną: "Kaune vairuotojai kultūringesni. Ypač – vyrai."

Bet ji gali ginčytis, kas geresni vairuotojai, – vyrai ar moterys. Laura lengvai, kaip patyrusi vairuotoja, delnu suka vairą ir pareiškia: "Moterys atsargesnės ir daugiau numato priekį. Kodėl vairuodamos jos įsikniaubia į vairą? Nes labiau koncentruojasi į kelią."

Netekusi teisių apsiverktų

Iš pašalinių garsų dešimt metų vairuojanti moteris gali atspėti kai kuriuos techninius nesklandumus savo automobilyje.

Netekusi vairuotojo pažymėjimo Laura apsiverktų. Ji nekart mokėjo baudas už smulkius pažeidimus ir tikino, kad šypsena išsisukti nepadeda. Kai pikta ar liūdna, ji atsipalaiduoja ne gerdama alkoholį, o važinėdama viena, garsiai įsijungusi muziką.

L.Kišenienė neslapukauja: "Kartą per vieną vakarą už eismo taisyklių pažeidimus mane sustabdė tris kartus."

Per dieną daugiausiai be atokvėpio ji nuvažiavo daugiau nei 500 kilometrų: du kartus pirmyn ir atgal važiavo iš Kauno į Vilnių.

Rimtų nutikimų kelyje verslininkė nepatyrė. Nesidrovinti iš savęs pasijuokti moteris kvatodamasi tris kartus pabeldžia sau į galvą: "Tačiau per savo žioplumą esu padariusi smulkių avarijų. Kartą atrodė, kad priekyje važiuojantis automobilis dar labai toli, bet užsižiūrėjusi po akimirkos į jį atsitrenkiau."

Padori numerių versija

Swarovski kristalais puoštą mašiną Laura plauna rankinėje automobilių plovykloje. Retkarčiais dėl sniego, drėgmės vienas kitas kristaliukas nukrenta. Kartą sustabdę pareigūnai tiesmukai paklausė: kodėl ji sugadino savo automobilį?

Praeivių ir vairuotojų dėmesį traukia ne tik kristalais išpuoštas "Mercedes", bet ir valstybiniai automobilio numeriai "6NE9".

"Tai – ne tai, ką jūs galvojate, – koketiškai šypsosi L.Kišenienė. – Dauguma mano, kad raudonas automobilis, jauna vairuotoja derinasi prie 69. Ne! Tai – savotiška filosofija: šešetas – tai ne devynetas ir atvirkščiai."

Ar dažnai jos Mersedesu važinėja vyras? Itin retai. Laura nusijuokia – Swarovski kristalais ir gėlytėmis puoštame automobilyje jis jaučiasi labai nejaukiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų