Pereiti į pagrindinį turinį

Mirė JAV aktorius J. Larsonas, įkūnijęs Supermeną

2015-09-22 06:00
BNS inf.
Jackas Larsonas
Jackas Larsonas / Scanpix nuotr.

Mirė amerikiečių televizijos serialo „Supermeno nuotykiai“ (Adventures of Superman) aktorius Jackas Larsonas (Džekas Larsonas). Jam buvo 87 metai.

Aktorius mirė sekmadienį savo namuose Brentvude, Kalifornijoje.

Kine J.Larsas debiutavo 1948 metais, suvaidinęs juostoje „Fighter Squadron“, tačiau didžiausią šlovę jam atnešė šeštajame dešimtmetyje sukurtas fotografo Jimmy Olseno (Džimio Olseno) vaidmuo televizijos seriale apie garsųjį komiksų herojų.

Nors iš pat pradžių J.Larsonas nenorėjo imtis šio vaidmens, bijodamas tapti vieno tipo vaidmenų atlikėjas. Jo būgštavimai pasitvirtino, kai 1958 metais, pasibaigus 6 metus rodytam serialui, jis pradėjo ieškoti kito darbo.

Tada jis pasitraukė už kadro ir tapo prodiuseriu bei scenarijų autoriumi. Garsiausios iš jo pjesių buvo „Candied House“, „Chuck“ ir „Astronaut's Tale“.

Jis taip pat yra sukūręs libretą 1972 metų operai „Lordas Baironas“ (Lord Byron), muziką kuriai parašė Virgilas Thomsonas (Virdžilas Tomsonas).

Vyresniame amžiuje J.Larsonas grįžo į ekranus ir dar kartą sublizgėjo 2006 metų Bryano Singerio (Brajeno Singerio) filme „Supermeno sugrįžimas“ (Superman Returns).

Paskutinis jo vaidmuo buvo serialo „Įstatymas ir tvarka“ (Law & Order: Special Victims Unit) 2010 metų sezono vienoje serijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų