Mirė vienas legendinio Vudstoko festivalio organizatorių M. Langas

  • Teksto dydis:

Mirė vienas legendinio Vudstoko festivalio organizatorių Michaelis Langas. Jam buvo 77-eri.

Šeimos draugo Michaelio Pagnottos išplatintame šeimos pranešime sakoma, kad M. Langas mirė šeštadienį Niujorko ligoninėje nuo „retos ne Hodžkino limfomos formos“. M. Pagnotta tviteryje pareiškė esąs „labai nuliūdęs“ dėl „legendinės Vudstoko ikonos mirties“.

Iš Bruklino kilęs M. Langas prieš Vudstoką jau buvo surengęs kelis koncertus ir nedidelius festivalius. 1969-aisiais jis kartu su draugu Artie Kornfeldu ir investuotojais Joelu Rosenmanu ir Johnu Robertsu didelėje fermoje JAV Niujorko valstijoje suorganizavo trijų dienų festivalį po atviru dangumi.

Renginys subūrė labai populiarias roko ir folko muzikos žvaigždes, tarp jų –  Joan Baez, Janis Joplin, „The Who“, Joe Cockerį Santaną ir Jimį Hendrixą. Daugiau kaip 400 tūkst. jaunų žmonių rugpjūčio 15-18 dienomis linksminosi hipių judėjimo, kurį ženklino muzika, narkotikai ir laisva meilė, dvasioje. Apie tai M. Langas parašė knygą.

M. Langas, kuris vėliau dirbo muzikos vadybininku, organizavo dar du Vudstoko festivalius 1994 ir 1999 metais, tačiau jie jau nebuvo tokie populiarūs. Renginys 1999-aisiais baigėsi neramumais; įsiaudrinusi minia plėšikavo, padeginėjo ir siaubė pastatus.

Festivalio 50 metinių proga 2019 metais M. Langas norėjo surengti jubiliejinį koncertą, tačiau jį dėl logistinių problemų ir svarbiausių finansinių partnerių pasitraukimo galiausiai teko atšaukti.

M. Langas palieka žmoną ir penkis vaikus, sakoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių