Pereiti į pagrindinį turinį

"Miss Globe" dalyvė E. Račkutė pasidalijo kvapą gniaužiančia nuotrauka

2015-10-26 10:25
DMN inf.
Asmeninio archyvo nuotr.

Po tarptautinio grožio konkurso "Miss Globe" Kanados mieste Toronte Elona Račkutė apsilankė JAV ir su savo draugais bei gerbėjais pasidalijo nuotrauka, kuri užgniaužė kvapą aukščio baimę turintiems žmonėms.

Internetinius žaidimus kuriančioje įmonėje dirbanti vilnietė Čikagos mieste, kur gyvena jos tėvai, pakilo į antrą pagal dydį JAV ir tryliktą pagal dydį pasaulyje pastatą "Willis Tower".

1970 metais pradėtas ir 1974 metais baigtas statyti pastatas yra 442,1 su antena – 527 metrų aukščio. Viršutinis šio pastatas aukštas įrengtas 412,7 metro aukštyje.

"Aukščio šiek tiek bijau, bet jau ilgą laiką norėjau šią vietą aplankyti ir likau labai patenkinta. Laikui bėgant supratau, kad baimės – tai tik mūsų vidiniai įsitikinimai ir labai džiaugiuosi turėdama drąsos juos nugalėti bei galėdama džiaugtis ekstremaliais dalykais, – prisipažino 103-ojo aukšto stikliniame balkone, kur 124 metrų aukštyje įrengta apžvalgos aikštelė, ant stiklinių, permatomų grindų įsiamžinusi Elona. – Šią vasarą pirmą kartą šokau su parašiutu. Ir nors buvo šiek tiek baisu, tačiau tokio nuostabaus jausmo dar niekada nesu patyrusi ir tai rekomenduočiau kiekvienam! Kitais metais planuoju išbandyti šuolį su virve. Vienintelė mano fobija yra dideliems vabalams."

Giedrą dieną matomumas nuo apžvalgos aikštelės gali siekti 80 km, matosi ne tik Ilinojus, bet ir greta esančios valstijos – Indiana, Viskonsinas, Mičiganas.

Į pastato viršų vienas iš dviejų liftų pakelia per 45 sekundes.

Willis Tower iki 2009 m. liepos 16 d. buvo vadintas "Sears Tower".

1969 m. "Sears, Roebuck & Co." buvo didžiausia mažmeninės prekybos kompanija, įdarbinusi 350 000 darbuotojų. "Sears" vadovybė nusprendė konsoliduoti ofisus išbarstytus po visą Čikagos regioną ir įsikurti miesto centre.

Jų reikalavimas buvo 279.000 kvadratinių metrų ploto ir "Skidmore" firmos architektai matė, kad pastatas bus vienas iš didžiausių ofiso pastatų pasaulyje.

Pastatą su 104 liftais pastatyti kainavo 175 milijonus JAV dolerių.

Giedrą dieną matomumas gali siekti 80 km, matosi ne tik Ilinojus, bet ir greta esančios valstijos – Indiana, Viskonsinas, Mičiganas. Per 45 sekundes vienas iš dviejų liftų pakelia į pastato viršų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų