Pereiti į pagrindinį turinį

Modelis Jovita: ištikimybė – pats seksualiausias dalykas

2010-04-11 10:22
Veidas: Jovita geriausiai atsiskleidžia, kai prieš objektyvą gali improvizuoti.
Veidas: Jovita geriausiai atsiskleidžia, kai prieš objektyvą gali improvizuoti. / Jovitos Mieliauskienės asmeninio archyvo nuotr.

"Taip atvirai dar nekalbėjau net su daugeliu artimų žmonių. Viena mano dalis "crazy" ir "dark", bet to nesivaržau". Tą prisipažino vienuolika metų modeliu dirbanti 24-erių Jovita Mieliauskienė.

Šokiruojantis atvirumas

Ji pasisveikino iš Vakarų atkeliavusiu madingu skruostų prisilietimu. Patogiai įsitaisė truktelėjusi aukštyn juodo Marco Jacobso megztinio rankoves.

Stebime vienas kitą: ji trumpais įdėmiais žvilgsniais. Ant abiejų jos rankų – keliolika juodų ir metalinių apyrankių. Po kaklu – pačios suvertas vėrinys iš žiedo su brangakmeniu, senovinio šaukštelio, rakto, kelių pakabukų ir velniai žino kokių metalinių papuošalų.

Aukšta – 180 cm ūgio. Ilgi plaukai, šiek tiek įkypos mėlynos akys, vyšnios spalvos lūpos, dar labiau išryškinančios baltutėlę odą.

Negazuoto vandens buteliukas ir kažkur negarsiai skambanti Lulu Rouge daina "Melankoli". Tai nebuvo tradicinis interviu su modeliu. Greičiau atviras monologas žinant, kad kalbi su nepažįstamuoju, kurio daugiau turbūt nesutiksi.

Oralinis "kvėpavimo metodas"

"...Dažniau karjerą per lovą daro vyrai modeliai. Ypač gėjai. Per bandomuosius testus fotografas neretai su naujoku pasilieka akis į akį. Modelis pozuoja, fotografas prašo šiek tiek apsinuoginti, keisti pozas, kol kartais tai baigiasi modelių pasaulyje vadinamuoju "breathing method" (kvėpavimo metodu) – oraliniu seksu.

Labai daug modelių vyrų – "blondinai". Girdžiu, kai peržiūrose jie kalba tik apie nemokamus vakarėlius, valgius, gėrimus, seksą. Jei nori karjeros siekti per lovą, modelių pasaulyje tam yra puikių galimybių. Bet už pakarpos niekas nečiups ir neprievartaus.

Kokainas, kaip ir lova, – ne mitas. Nevartoju ir netoleruoju tokių dalykų. Bet kartą po intensyvaus darbo su 10–15 žmonių komanda dalyvavau vakarėlyje, kuriame mačiau vartojant ir kokainą. Aš ir kompanija gėrėme vyną, o trims keturiems, kaip neretai būna vakarėliuose, prireikė kažko daugiau. "Kažką daugiau" paprastai parūpina už maistą, gėrimus ir organizacinius dalykus atsakingi žmonės."

Apie apsinuoginimą

"...Visada buvau labai kategoriškai nusiteikusi prieš apsinuoginimą. Bet to bijoti nereikia. Nuogumas profesionaliose nuotraukose modeliui nekenkia, net padeda. Naomi Campbell, Natalija Vodianova, Kate Moss. Beveik visi garsūs modeliai pozavo nuogos. Bet kad aš apsinuoginčiau, nenori mano vyras, o aš jį gerbiu.

Modelio karjera – labai dėkingas darbas moteriai. Aplink tave šokinėja, dirbi ten, kur gražu, gauni gana didelius pinigus. Tai viena tų nedaugelio profesijų, kur moterys uždirba daugiau nei vyrai."

"Fuck you" žinomam dizaineriui

"...Esu labai keista, agresyvi. Jei kas nors man nepatinka, aš taip ir pasakau. Nemėgstu saldumo, paviršutiniškumo, veidmainiavimo. Todėl, nors ir turėdama puikias galimybes, nepasiekiau aukščiausios modelio karjeros viršūnės. Jei man nepatinka, aš nesistengiu pataikauti, kad gaučiau užsakymą.

Dirbau su "Giorgio Armani" mados namų "Armani Prive" linijos vyriausiuoju dizaineriu Angelo Katsapio. Greta dirbo "Prada" namų dizaineriai. Nors ir pradėjau karjerą nuo "Prados", bet nesistengiau įtikti, nenoriu lėkštumo, pataikavimo.

Kartą per žinomo Londono dizainerio Jonahtano Saunderso šou, po mano pirmojo pasirodymo, užkulisiuose (ten turime per 10–15 sek. persirengti) viena suknelė buvo pernelyg maža. Vilkausi per galvą, bet ji strigo per pečius. Jonahtanas ėmė šiurkčiai mane tampyti, žnaibyti, o supratęs, kad nepavyks, tėškė drabužį ant žemė, išrėkė "fuck you" ir liepė vilktis seną drabužį. Aš jam atgal – "fuck off". Išsirėkėme, ir viso gero.

Niujorko madų šou įvyko kitas incidentas. Ten keli žmonės padeda persirengti, lygintuvu su garais išlygina drabužius. Užvilko suknelę, o vienas man ant pilvo nusprendė išlyginti raukšlę. Akimirksniu ją pradegino, surikau iš skausmo, iškilo didelė pūslė. O jie stumia mane ant podiumo..."

Mėgsta gąsdinti žmones

"...Mane užkalbina tik girti vyrai, kurie kalbintų bet kokią moterį, arba, kaip vadinu, "frikai", kaip ir aš. Manęs žmonės bijo.

Vaikystėje ir paauglystėje aš specialiai eidavau tamsiais skersgatviais. Adrenalinas!

Patinka gąsdinti žmones. Po japonų filmo "Skambutis" nuleisdavau galvą, ilgi plaukai užkrisdavo ant akių, kaip to filmo herojės, ir žvelgdavau kraupiu žvilgsniu. Ketinau net nusipirkti lęšius, imituojančius baltus akių vyzdžius. Patinka mistiniai, ypač japonų, siaubo filmai. Imponuoja gotų pasaulėžiūra, nors jie labai monotoniški ir vienodo stiliaus.

Turiu varnos iškamšą, vyksiu į Londoną ir paprašysiu, kad man padarytų kepurę."

Žavisi mažomis krūtimis

"...Sveriu 60 kilogramų. Dietų nesilaikau, tačiau esu kategoriškai nusistačiusi prieš mėsainius, greitojo maitinimo įstaigas.

Kartais, kai prastas oras ar itin saulėta diena, būnu namie. Darbo metu dažniausiai keliuosi 8 val. ryto. Dirbame mažiausiai 4–5 val., bet dažniausiai nuo 8–9 iki 19 val. ar net pusiaunakčio.

Miegu nuoga. Po to – dušas. Nevalgau. Neišgeriu net stiklinės sulčių ar vandens. Nerūkau jau pustrečių metų. Paprasti džinsukai (nes juo neretai išpurvina peržiūrose), juodi marškinėliai, kuriuos dažnai pati suplėšau. Mėgstu chaosą, "vintage" stilių, tačiau nekenčiu nevalyvumo ir netvarkos.

Mano oda labai balta. Nekart ją bandė rudinti, bet vis nepavykdavo.

Liemenėlės nesegiu, nes mano krūtys labai mažos. Nebent kartais, jei drabužis permatomas. Seksualumas negali būti atviras. Silikoninių krūtų nenoriu. Moterys praranda natūralumą ir individualumą. Žaviuosi savo mažomis krūtimis ir jų nesivaržau.

Kartais į darbą einu pėsčiomis. Arba važiuoju metro, tramvajumi. Galvą paslepiu po gobtuvu ir užsiskleidžiu savyje."

Nemėgsta Niujorko

"...Niujorkas turbūt pats nemėgstamiausias mano miestas. Kažkas jame negerai. Kai ten buvau, prasidėjo rugsėjo 11-osios įvykiai, po to dar visokių nelaimių nutiko.

Tai – tarsi karjeros, žmonių, galvojančių tik apie pinigus, miestas. Paklausi kažko, žmonės tau parodys kelią, bet jaučiu pulsuojantį nenuoširdumą, susvetimėjimą, skubėjimą. Ten nėra širdies, gilumo, dvasingumo.

Labiausiai patinka Paryžius. Jaukus, įdomus, "mano" miestas. Galbūt todėl, kad tai buvo mano pirmoji kelionę į užsienį?"

Virš sėdmenų – tigras

"...Prieš kelias dienas padarė tatuiruotę virš sėdmenų – nespalvotą tigrą. Gimiau Tigro metais, be to, tas gyvūnas man labai artimas. Ramus, bet keliantis baimę. Užkabinsi, akimirksniu iš katės virs agresyviu plėšrūnu.

Tatuiruotė ant kairiojo riešo "XXII:XXII" žymi man ypatingą laiką. Šis skaičius mane persekioja jau daugybę metų. Kažkur staiga pažvelgiu ir visuomet pamatau tą skaičių: namas, laikrodis, laikraštis.

Kartą per "Google" surinkau šiuos romėniškus skaičius ir radau vieną besiguodžiantį vyrą, kad jį taip pat persekioja šis skaičius. Patiko jo parinktas eilėraštis: "Tai – mano gyvenimo laikas. Kai viskas subyra ir atgimsta iš naujo."

Norėčiau, kad vienu metu man darytų dvi tatuiruotes. Įdomu, koks jausmas? Noriu ateityje nusiskusti pusę galvos plikai, o kitoje pusėje palikti ilgus plaukus."

Mėgsta tamsą

"...Esu katinas, kuris mėgsta vaikščioti vienas. Kompanijoje manęs nėra. Užsidarau. Arba bendrauju su vienu, įdomiu pašnekovu. Kartais namie viena šoku prieš langus ir stebinu kaimynus.

Mėgstu tamsą, naktį, senus namus. Anksčiau Paryžiuje nemiegodavau iki 4 val. nakties. Užtekdavo ir žvakės. Svajodavau arba kompiuteriu žaisdavau mistinius žaidimus.

Kažkada pagal numerologiją dariau testą. Pasitvirtino nuojauta: neturiu savo biolauko. Kartais negaliu net sėdėti greta žmogaus, nors jį matau tik pirmą kartą. Jaučiu kažkokią neigiamą energiją."

Surado savo antrąją pusę

"...Modelio vyro arba žmonos geriau neturėti. Dažnos kelionės neretai žmones išskiria. Todėl iš pradžių dvejus metus vyras gyveno ir keliavo kartu. Dabar gyvenu Lietuvoje ir, kai gaunu darbo pasiūlymą, vykstame kartu.

Ištikimybė man itin svarbi. Jei žmonėms svarbiausias dalykas tik seksas, jiems į tai nusispjauti. Labai patinka dainininkės Tori Amos dainos žodžiai: ištikimybė – pats seksualiausias dalykas.

Savo vyrą aš labai myliu. Tai žmogus, kurį pamačiau šešiolikos ir pajutau, kad širdyje plazda drugeliai. Ir tai nedingo net po ketverių santuokos metų. Mes visi ieškome antrosios pusės. Man labai pasisekė. Kažkada net sakiau vyrui: jei mane paliksi, aš tau vaidensiuosi. Suprantu, tai – kvailystė. Mes turime jaustis laisvi, nes tai viena didžiausių mūsų vertybių."

Fotosesija su mirusiais

"...Geriausi fotodarbai, kai man leidžia improvizuoti. Nuotraukos turi kažką teigti, leisti pagalvoti, ką norėjo pasakyti fotografas. Patinka "memento mori" stilius. Norėčiau dalyvauti Viktorijos laikų stiliaus fotosesijoje. Scenografija, miškas, prieblanda, karstai, numirėliai. Netradiciška, įdomu. Ne, nebijau kraujo, nebijau mirusiųjų. Esu įsitikinusi, kad ten kažkur jiems yra gera.

Norėčiau suvaidinti psichologiniame filme. Atlikti gyvenimo kryžkelėje atsidūrusios moters vaidmenį. Jaučiu, kad esu savęs atradimo kelyje. Sako, kad gyvenimo ciklas sukasi ratu. Nieko neskubinu. Sukasi mintys, idėjos, tačiau viskas ateina savaime, su branda.

Esu laiminga. Kartais tą būseną patiriu svajodama. Pinigai nėra laimės rodiklis. Laimės pojūtis ateina iš vidaus."


Papildoma informacija

1999 m. Jovita laimėjo "Mis Photo Baltic" šalių konkursą ir trylikos metų išvažiavo dirbti modeliu į Paryžių.

Ji dalyvavo daugybės garsių mados namų šou: "Marc Jacobs", "Givenchy", "Prada", "Chanel", "Dolce&Gabbana", "Loui Vuitton", "Jil Sander", "Max Mara".

Garsiausios reklamos: "Philosophy by Alberta Feretti", "Evian", "Vichy mineral poudre", "Giafranco Ferre White Label", "Adidas by Stella McCartney", "Penyblack", "Vero Moda by Erin Vasson".

Viršeliai: "Glamour", "Elle" (abu Italija), "Vouge Pelle", "Dazed&Confused".

Agentūros: IMG, "Storm", "M4".

Didžiausia uždirbta suma už vienos dienos darbą: "Vichy mineral poudre". Atskaičiavus daugiau nei 50 proc. mokesčių, ji uždirbo apie 80 tūkst. litų.

Per daugiau nei dešimt modelio darbo metų ji nebuvo tik viename žemyne – Australijoje, bet aplankė Niujorką, Paryžių, Londoną, Los Andželą. Keniją, Pietų Afrikos Respubliką, Japoniją, Braziliją, Dominiką.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų