Pereiti į pagrindinį turinį

Modernus sprendimas: žaliuojantys daugiaaukščiai

2015-09-13 07:00
"Tarp gėlių" nuotr.

Galime pasidžiaugti, kad yra pasaulyje architektų, galvojančių ne tik apie statinių originalumą, funkcionalumą, bet apie ypatingą žmogaus ir gamtos ryšį. To pavyzdys – triukšminguose, dulkėtuose Europos didmiesčiuose esantys daugiaaukščiai, su mini medeliais, žydinčiais ir net vaisius vedančiais krūmais, gėlėmis apželdintais balkonais bei su terasomis. Tokia augmenija yra sodinta ne atskirų namo gyventojų, o su architektais išvien dirbusių landšafto specialistų. Šie specialistai išmano ne tik augalų gyvenimo subtilybes, bet ir turi ypatingą stiliaus jausmą.

Tokie "žaliuojantys" daugiaaukščiai atrodo stilingai, įspūdingai, jų gyventojai paprastai spinduliuoja gerą nuotaiką. Rytą pramerkus akis matyti už lango siūbuojantys medžiai, krūmai, skleidžiasi saulės pabučiuoti gėlių žiedai. Išėjus į balkoną ar terasą bei įkvėpus tyro oro ir staiga pasijauti tarsi akimirksniu būtum atsidūręs miesto parke.

Šia augmenija pasirūpina aptarnaujantis personalas, todėl nereikia sukti galvos dėl jos priežiūros. Tereikia džiaugtis, kad architektai, landšaftininkai, floristai dirba tam, kad žmonės gyventų gražiai, stilingai, net ir didmiestyje nejaustų gamtos troškulio.

Specialistų teigimu, nėra sunku balkoną ar terasą ir pačiam moderniai apželdinti mini vaiskrūmiais, uogakrūmiais, gėlėmis, prieskoniniais augalais. Jei pasitelksite į pagalbą šiuolaikiškas technologijas, pavyzdžiui, vertikalias sienines konstrukcijas, pastatomus vienas ant kito montuojamus vazonus, dėl jų priežiūros neturėsite jokio vargo.

Manote, kad nesugebėsite įsijausti į sodininko ar gėlininko vaidmenį, nes tam trūksta patirties, žinių, galų gale laiko? Drąsiai kreipkitės į salono “Tarp gėlių” specialistus, kurie visada pasiūlys, patars ir pagelbės darbuose.  

Dovanų ir originalių gėlių puokščių galite įsigyti salonuose "Tarp gėlių" (Savanorių pr. 319 A (prieš p/c RIMI, tel.: 312233)  ir Savanorių pr. 72 (prieš p/c IKI, tel.: 208847) ir internetinėje parduotuvėje www.tarpgeliu.lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų