Pereiti į pagrindinį turinį

Mokslų akademiją sostinėje užlies muzika iš LDK laikų

2012-12-10 11:36
Mokslų akademiją sostinėje užlies muzika iš LDK laikų
Mokslų akademiją sostinėje užlies muzika iš LDK laikų / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai šiandien 18 val. kviečia į Šv. Cecilijos senosios muzikos festivalio baigiamąjį koncertą „XVII a. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės muzika“, kuris vyks Lietuvos mokslų akademijos salėje.

Koncerte skambės Giovanni Battistos Cocciolos ir kitų kompozitorių kūriniai. Dalyvaus Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ ir ansamblis „Suonatori del granduca“: Gustavo Gargiulo (cinkas, barokinis trimitas, Argentina, Šveicarija), Rodrigo Calveyra (išilginės fleitos, Brazilija, Prancūzija), Ivanas Velikanovas (viduramžių vargonėliai, šalamaja, klavesinas, Rusija, Prancūzija), Ieva Gaidamavičiūtė (sopranas), Renata Dubinskaitė (mecosopranas), Saulė Šerytė (mecosopranas), Nerijus Masevičius (bosas), Ieva Baublytė (gotikinė arfa, išilginės fleitos), Vilimas Norkūnas (klavesinas, pozityvas), Robertas Bliškevičius (viola da gamba) ir kiti.

Jau tradicija tampantis Šv. Cecilijos senosios muzikos festivalis skiriamas plačiajai visuomenei ir muzikos atlikėjams. Festivalio organizatorė Ieva Baublytė pabrėžė, kad klausytojams parengtos ir pristatytos kelios koncertinės programos, skirtos vėlyvųjų viduramžių, renesanso ir ankstyvojo baroko muzikai.

Muzikinėse dirbtuvėse profesionalūs atlikėjai bei muziką studijuojantys moksleiviai ir studentai turi galimybę susipažinti su XIV–XVII a. muzikos repertuaru.

Kaip teigė I.Baublytė, muzikuojantis jaunimas su dideliu susidomėjimu studijuoja muzikos architektūrą ir gilinasi į senovinės muzikos atlikimo subtilybes. Pasak organizatorės, geriausias ir nuoširdžiausias festivalio kūrybinių dirbtuvių dalyvių atsiliepimas – „Įsimylėjome viduramžių muziką“. Nors dar repetuoja baigiamojo koncerto kūrinius, festivalio svečiai ir atlikėjai kitų metų Šv. Cecilijos festivalį jau planuoja surengti Valdovų rūmų menėse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų