Pereiti į pagrindinį turinį

Mugė laukia dosnių pirkėjų ir gero oro

2009-03-07 09:00
Mugė laukia dosnių pirkėjų ir gero oro
Mugė laukia dosnių pirkėjų ir gero oro / Tomo Raginos nuotr. Darbas: trokštantieji išskirtinio gaminio turės apsišarvuoti kantrybe ir gerokai patyrinėti prekystalius.

Savaitgalį šurmuliuojančioje Kaziuko mugėje linksminsis ne tik Kazimierai su Kazėmis – medinių šaukštų, medaus meduolių ir smagios muzikos užteks visiems.

Savaitgalio linksmybėms, prekybininkai pradėjo rengtis dar ketvirtadienio vakarą: statė metalines palapinių konstrukcijas, iš mikroautobusų traukė medines alaus statinaites, norėdami ištirpdyti paskutinius sniego likučius valgomąja druska barstė Laisvės alėjos grindinį. Visgi didžiausias šurmulys užvirė penktadienio rytą.

"Atleiskite, bet neturiu kada kalbėti", – nepakeldama akių nuo maišo su įvairiausiais rankdarbiais sumurmėjo viena šventės dalyvių. Ir nors oficiali Kaziuko mugės pradžia buvo skelbiama 14 val., jau vidudienį pagrindinėje pėsčiųjų gatvėje nosį kuteno kepamos mėsos kvapai, o prekybininkai nesidrovėdami kvietė įsigyti rankų darbo molinukų arba išlenkti kaimiško alaus bokalą.

Tris dienas Laisvės alėjoje ir Vilniaus gatvėje karaliaus apie 700 ūkininkų, bitininkų, duonos kepėjų, ekologinės produkcijos gamintojų, amatininkų, tautodailininkų, vytelių pynėjų, kalvių ir įvairiausių menininkų iš visos Lietuvos bei užsienio šalių.

"Tikiuosi, savaitgalį oras bus saulėtas ir šiltas", – pintame krepšyje nuo lietaus slėpdama riestainius vylėsi kaunietė Zita. Kaziuko mugės dalyviams ir lankytojams Aukščiausiojo prašant gero oro, ramybės sergėtojai tikisi miestiečių supratingumo. Pasak policininkų, per tokius renginius, kaip ir visuomet, daug nerimo kelia neblaivūs nepilnamečiai. Todėl pareigūnai tikisi, kad prekybininkai bus atidūs ir neparduos alkoholinių gėrimų 18 m. neturintiems jaunuoliams.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešosios policijos pareigūnai vykstant šventei prižiūrės viešąją tvarką, rūpinsis gyventojų ir svečių saugumu, todėl sustiprins patruliavimą miesto centre ir rengs prevencines priemones galimiems nusikaltimams arba prekybos taisyklių pažeidimams sustabdyti. Pareigūnai įspėja vairuotojus, kad šventės dienomis bus ribojamas eismas kai kuriose centrinėse miesto gatvėse.

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad bus nelengva rasti vietos pastatyti automobiliams, todėl rekomenduoja gyventojams į šventę vykti visuomeniniu transportu. Vairuotojai prašomi paklusti policijos pareigūnų nurodymams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų