Pereiti į pagrindinį turinį

Muziejus padės geriau pažinti Klaipėdos istoriją

2009-06-25 23:59
Dėmesys: edukacinius užsiėmimus, ypač su mažaisiais klaipėdiečiais, Mažosios Lietuvos istorijos muziejus laiko svarbia savo veiklos dalimi.
Dėmesys: edukacinius užsiėmimus, ypač su mažaisiais klaipėdiečiais, Mažosios Lietuvos istorijos muziejus laiko svarbia savo veiklos dalimi. / MLIM archyvo nuotr.

Muziejininkai klaipėdiečiams sūlo netradiciškai praleisti laisvalaikį Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (MLIM) bei jo padaliniuose – Kalvystės ir Pilies muziejuose. Juose visą vasarą vyks edukaciniai užsiėmimai ir mažiems, ir dideliems.

Muziejininkės Odetos Blagnytės teigimu, tai nepaprasta proga prisiliesti prie Klaipėdos miesto bei krašto istorijos.

"Ne kartą teko nugirsti, kad mūsų mieste trūksta įdomių, turiningų pramogų, leidžiančių šeimoms, draugų grupelėms pabūti drauge, taip pat skatinančių domėtis krašto istorija, patrauklia forma supažindinančių su aplinka, kurioje gyveno mūsų seneliai ir proseneliai, – dėstė muziejininkė. – Žinome, kad istoriniai dalykai daugeliui asocijuojasi su krūvomis knygų, jų skaitymu, sausu datų įsiminimu. Tikimės, kad apsilankę mūsų parengtuose užsiėmimuose pakeisite nuomonę. Užsiėmimų vadovės ne tik prakalbins muziejuje esančius eksponatus, bet ir pateiks jums praktinių užduočių. Galbūt išeisite iš muziejaus nešini senoviniu būdu nusilipdytu moliniu puodeliu, ar savo paties rankomis pagamintu miesto antspaudu, o gal net mūvėdami baltišką žiedelį..."

Muziejininkai viliasi, kad klaipėdiečiai nepraleis progos juos aplankyti, – juk savojo miesto ir krašto istorijos, kultūros, gyvenimo būdo pažinimas yra svarbus ir gali būti naudingas kasdieniame gyvenime, juolab kuriant ateitį.

Užsiėmimai MLIM vedami lietuvių kalba įvairaus amžiaus, taip pat ir mišrioms lankytojų grupėms – vaikams, jaunimui, tėveliams, seneliams. Dėl temų galima pasitarti registruojantis (tel. 410 527). Grupės dydis – nuo 1 iki 25 žmonių. Užsiėmimo trukmė – viena val., kaina – 14 litų visai grupei. Užsiėmimai organizuojami antradieniais – penktadieniais nuo 10 iki 16 val., šeštadieniais – nuo 11 iki 15 val. Daugiau informacijos ir išsamus edukacinių užsiėmimų sąrašas – internetinėje muziejaus svetainėje www.mlimuziejus.lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų