Muzikos festivalio „Granatos Live“ atlikėjų sąrašą papildė GJan ir Monique

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 4–6 d. vyksiančio daugiausiai žiūrovų Lietuvoje sutraukiančio festivalio „Granatos Live“ atlikėjų sąrašas pasipildė 2 lietuviškais vardais. Pirmą kartą šio festivalio scenoje pasirodys Monique slapyvardžiu prisistatanti Monika Pundziūtė, didžiojoje „Granatos Live“ scenoje publika išvys ir su naujais kūriniais į muzikinį pasaulį sugrįžusią GJan.

Pastarąjį kartą „Granatos Live“ scenoje matyta prieš dvejus metus GJan po to daugiau nei metams buvo pasinėrusi į savęs paieškas ir kūrybą. Dainininkė išpopuliarėjo 2012-aisiais, kuomet „Youtube“ kanale pasirodė pirmasis jos singlas „Not Afraid“. 5 milijonus peržiūrų sulaukusio kūrinio atlikėja tuomet pradėta vadinti „muzikine sensacija“.

Hitais tapo ir kiti GJan kūriniai – daugeliui buvo sunku patikėti, kad vos 17-os metų mergina pati sukūrė tokias dainas kaip „Tattoo“ ar „I Need Your Love“. Tačiau sulaukusi greitos sėkmės GJan (arba Greta Jančytė) nusprendė pristabdyti muzikinę veiklą ir susivokti ar tai tikrai yra tai, ko ji nori. Pabaigusi mokyklą ir įstojusi į Vilniaus dailės akademiją, ji daug keliavo ir užmezgė įvairių ryšių su Europos ir JAV pramogų verslo atstovais.

2016-aisiais GJan pasirašė sutartį su rumunų muzikos leidybos kompanija „Global Records“ ir pradėjo ruoštis debiutinio albumo išleidimui. Tų pačių metų rudenį pasirodė Gretos ir Roko Jansono sukurta daina „Wild“, 2017-ųjų pavasarį – naujausias atlikėjos kūrinys „Wasn‘t Easy“. Abiejų dainų vaizdo klipai buvo filmuoti Rumunijoje, o pačios dainos akivaizdžiai įrodo, kad GJan muzika įgavo brandesnio skambesio. Susidaro įspūdis, jog kūrybinių ambicijų neslepianti dainininkė vis aiškiau supranta, ką nori pasakyti savo muzika. Beje, šiemet pirmą kartą per penkerius metus GJan uždainavo lietuviškai – kartu su Marijonu Mikutavičiumi ji įrašė titulinę dainą „Ar tu esi tas?“ režisieriaus Donato Ulvydo filmui „Emilija iš Laisvės alėjos“. Ne itin dažnai Lietuvoje koncertuojančiai GJan pasirodymas šių metų festivalyje „Granatos Live“ bus trečiasis.

„Granatos Live“ bus pirmas kartas, kai mėlynplaukė Monika Pundziūtė, scenoje žinoma kaip Monique, pasirodys muzikos festivalio scenoje. Žinomumą dainininkei pelnė pergalė muzikiniame TV projekte „X Faktorius“. Savo balsu ir ekspresyvumu sužavėjusi projekto teisėjus ir žiūrovus, Monique tęsia solinę karjerą, eksperimentuodama su atlikimo stiliais ir skirtingų autorių kūryba bei pristatydama savo kurtus kūrinius lietuvių ir anglų kalbomis.

Hitu tapo 2016-aisiais Monique kartu su atlikėju Vaidu Baumila įrašytas kūrinys „Dviese“. Ši dueto daina – pirmasis singlas Lietuvoje, kuris tapo auksiniu tais pačiais metais, kai buvo išleistas, o tam, kad „Dviese“ vaizdo klipas surinktų 1 milijoną peržiūrų „Youtube“ kanale pakako 11 dienų. Debiutinio albumo išleidimui besirengianti Monique 2017-ųjų pavasarį klausytojams pristatė du naujus kūrinius – „Man nebaisu“ ir „Palauk dar“. Debiutiniame atlikėjos albume skambės ir Monikos kartu su prodiuseriu Mariumi Leskausku kuriamo projekto „Mark Les & Monique“ kūriniai. Eksperimentų nevengiantį duetą išgarsino elektroniniu skambesiu papildyta daina „Nauja istorija“.

Naujausius Monique kūrinius išgirs ir „Granatos Live“ žiūrovai – atlikėja neslepia, kad kvietimas pasirodyti festivalyje jai buvo malonus netikėtumas. „Turėjau didelę svajonę pajusti festivalio atmosferą, sutikti savo klausytojus bei kolegas muzikantus – ir šią vasarą ji išsipildys“, – sako Monique.

Šiemet rugpjūčio 4–6 d. vyksiančiame penktajame festivalyje „Granatos Live“ pasirodys Ellie Goulding, Kungs, Anne-Marie, Alan Walker, Therr Maitz, Teachers, Marijonas Mikutavičius, Leon Somov ir Jazzu, G&G Sindikatas, Saulius Prūsaitis, Vidas Bareikis, Ba., Wolfsome, Šventinis bankuchenas, ZonA, Sisters on Wire ir kiti atlikėjai. Bilietus platina bilietai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių