Pereiti į pagrindinį turinį

Dainininkas M. Vygantas tiesiai iš Maltos į „Mes Pasaulis“ komisiją

Kelias dienas Maltoje ilsėjęsis, dirbęs ir ten prie naujos dainos kūrimo prisidedantis dainininkas Mantas Vygantas neria į naujus projektus.

„Tobulas oras, šaunūs, draugiški žmonės, nuostabi gamta, skanus maistas“, – Maltos privalumus vardijo Ryčio Cicino sūnėnas. Tokia aplinka – puiki tobulinti naują dainą, kuriai muziką parašė Kęstutis Ruzgys. Tačiau ilgai neužsibuvęs dainininkas išvyko į Londoną, kur dalyvavo pirmą kartą čia vykusiame tarptautiniame vaikų ir jaunimo muzikos festivalyje „Mes Pasaulis“. Dainininkas pakviestas būti jo komisijos nariu, joje taip pat teisėjavo daugkartinė Lietuvos ir Europos gatvės šokio čempionė Aurelija Gobytė, dainininkė bei kompozitorė Viktorija Faith ir pirmojo vaikų folkloro ansamblio „Tututis” pagrindinė solistė, buvusi Kauno vaikų muzikos mokyklos „Tututis“ direktorė bei vokalo mokytoja Jolanta Narusevičiūtė.

Beje, M. Vygantas pats yra tapęs „Mes – Pasaulis“ laureatu, taip pat „Dainų dainelės“, „Laumės juostos“ laureatu, vėliau baigė klasikinį vokalą Juozo Gruodžio konservatorijoje.

Lietuvos Ambasadoje Londone vykusiame renginyje dalyvavo daug talentingų vaikų, kurių būrys dar kartą pasirodys projekto finale, vyksiančiame jau Lietuvoje gegužės 15 d. „Renginys bus transliuojamas per Lietuvos televiziją, planuojamas „tiltas“ su Londonu, tad pirmą finalo dalį žiūrovai matys iš Lietuvos, antrą – iš Anglijos", – sakė M. Vygantas.

Londone vykusiame festivalyje su Jungtines karalystės lietuvių bendruomene bendradarbiaujantis M. Vygantas taip pat nusifilmavo „Mes – Pasaulis“ klipe. Po filmavimo įrašų studijoje buvo kuriami vaikų dainų klipai prie garsiojo Tauerio tilto.

„Buvo linksma, šviesu ir malonu, kai Londone bei savo tėvynėje gyvenančius lietuvius sieja ir glaudus muzikinis ryšys“, – šypsojosi dabar Sekminių koncertui D. Britanijos sostinėje besirengiantis Mantas. Koncerte taip pat dalyvaus kviestiniai svečiai iš Lietuvos – grupė „16Hz“ bei Violeta Mičiulienė.

„Mes – Pasaulis“ yra respublikinis vaikų ir jaunimo užimtumo bei laisvalaikio projektas organizuojamas nuo 2002 metų. Antrasis jo sezonas buvo apdovanotas Lietuvos rekordo diplomu už ilgiausiai, visus mokslo metus trukusį vaikų ir jaunimo renginį, už finalinį renginį, kuris truko 14 valandų bei finalo koncerto dalyvių skaičių – 1300 atlikėjų.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų