„Muzikos salės“ programa: nuo operos dekonstravimo iki S. Prūsaičio sėkmės formulės

  • Teksto dydis:

„Muzikos salėje“ nusimato tikra muzikos fiesta. Per keturias dienas muzikos mylėtojai išgirs 25 gyvo garso koncertus, bus įtraukti į 24 pokalbius, o stenduose visų lauks ne vienas šimtas muzikos atlikėjų.

„Į „Muzikos salę“ geriausia ateiti, atsisėsti ir susiplanuoti vasario 21-24 dienomis daugiau nieko neveikti. Per tas kelias dienas sužinosite absoliučiai viską, kas įdomaus vyksta Lietuvos muzikiniame gyvenime. Nes yra labai mažai dalykų, kurie tame gyvenime vyksta ir nėra atspindėti „Muzikos salėje“. Per šias keturias dienas gausit dozę informacijos, gerų įspūdžių, daug autografų, pažinčių, aš tikiuosi, gausit ir nemažai atradimų, nes surasit tuos atlikėjus, apie kuriuos nesat net girdėję“ – kalbėjo žurnalistas Ramūnas Zilnys

Kiekvieną mugės dieną „Muzikos salės“ pokalbių ir koncertų scenose lankytojus džiugins įvairios sudėties, žanro ir formato renginiai. Dešimtys aktualių temų ir specialiai šiai progai kurtos koncertinės programos, naujų albumų pristatymai.

Koncertų scenoje išvysime grupes – „Mood sellers“, „Golden Parazyth“, „Žalvarinis“, Gytis Ambrazevičius ir grupė. Nauju skambesiu publiką užburs atlikėjai – Ieva Narkutė, Julija Jačėnaitė, GJan, Linas Adomaitis, Olegas Ditkovskis ir Neda, Bjelle, Rolandas Kazlas ir pakeleiviai. Siautulingą repo vakarėlį surengs grupė „Despotin Fam“.

Moderniosios muzikos atstovai „Synaesthesis“ pristatys debiutinį albumą „Another Point of View“. Albume ir ant scenos skambės išskirtinai tik lietuvių autorių, jaunosios kartos kompozitorių ir vyresnės kartos muzikos eksperimentatorių, kūriniai.

Išskirtinė galimybė pirmiems išgirsti naujas ritmenbliuzo atlikėjos Angelou dainas. Savo muzikoje atlikėja sujungia klasikinio ritmenbliuzo ir „soul“ muzikos fragmentus su moderniais garsų elementais.

Laukia daugiabalsis ir skambus Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės" Merginų choro balsų nuspalvintas pasirodymas. Muzika nuo sutartinės iki gospelo, o koncerto pabaigoje devynių koncertmeisterių elegantiškas šokis prie dviejų pianinų.

Mažųjų muzikos mylėtojų laukia ne viena staigmena. Tarp jų ir naujo „Tilidūda" dainelių albumo „Kepė boba bandeles“ linksmas pristatymas. Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras kviečia į kūdikiams skirtą koncertą „Muzika mažoms ausytėms“. Mažyliams ir jų palydovams įvairiaspalvę klasikinės muzikos programą rengia styginių kvartetas „Archi Quartett“. Kūdikiai koncerto metu galės laisvai judėti plačiu, minkštu, ryškiaspalviu kilimu.

Pokalbių scenoje nuo operos iki Sauliaus Prūsaičio sėkmės formulės. Naujus albumus pristatys – Merūnas, Monique, Jurga, Monika Marija, Alina Orlova, Kazimieras Likša, Andrius Mamontovas, muzikos ir meno duetas „Beissoul & Einius“, grupės „Biplan“, „Solo Ansamblis“, „The Station“, o netikėtus kūrybinius planus atskleis Algirdas Kaušpėdas ir Viktoras Diawara.

Artėjant G. Puccini operos „Turandot“ premjerai Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, nersim gilyn į šios operos kontekstus. Pokalbis „Kada albumas yra albumas, o kada įvykis“ padės atsakyti į klausimus, kas yra svarbu leidyboje šiandien, kodėl vis dar leidžiame albumus fiziniu pavidalu ir kokios neįprastos formos albumai išvydo dienos šviesą pastaruoju metu. Rokas Radzevičius ir Aistė Smilgevičiūtė pasakos apie vieno didžiausių lietuviškų miuziklų sukūrimo istoriją ir pristatys miuziklo “Eglė žalčių karalienė” dvigubą kompaktinį diską. Nepamirštos liks ir populiarumo nestokojančios vinilinės plokštelės. Pokalbio metu apie muzikos plokštelių kolekcionavimą, viskas apie kolekcijos išdėstymo ir saugojimo ypatumus, kaip nustatyti plokštelės būklę ir tvarkyti savo asmeninę kolekciją.

Vasario 22 d., dar ilgesnį penktadienį, nuo 21 val. iki 23 val. Muzikos salėje vyks  mugės 20-mečiui ir „Muzikos salės“ 5-mečiui skirtas renginys „Įvaizdinti žodžių klavyrai. Žodis – kaip sapnas, kaip vizija“. Dalyvauja: Agne Žagrakalytė, Daiva Čepauskaitė, Marius Povilas Elijas Martynenko, Rolandas Rastauskas, Mindaugas Nastaravicius, Gytis Norvilas, Paulina Pukytė, Saulius Petreikis ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių