„Muzikos talentų lygos” finalininkai stebino žiūrovus ir vertinimo komisiją

  • Teksto dydis:

„Muzikos talentų lygos” finalininkai stebino ne tik žiūrovus, bet ir patyrusią žvaigždžių vertinimo komisiją. Konkurse triumfavo Latvija, Armėnija ir Lietuva.

Vėlų sekmadienio vakarą baigėsi penkias dienas trukęs tarptautinis vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų meninės raiško konkursas festivalis „Muzikos talentų lyga 2017”. Iš daugiau nei 400 pasirodymų iš 12 pasaulio šalių buvo atrinkti geriausi pasirodymai tarp dainininkų ir šokėjų, iš kurių galiausiai paskelbti „Grand Prix” laimėtojai.  

 Iš daugiau nei 400 vokalinių pasirodymų buvo atrinkta 14 geriausių pasirodymų tarp vaikų iki 15 metų bei  6 vokalistai amžiaus grupėje per 16 metų. Tarp šokėjų taip pat paskelbti du „Grand Prix“ laimėtojai – vienas tarp vaikų iki 13 metų ir vienas amžiaus grupėje per 14 metų.

„Grand Prix“ Vocal Junior taurę ir „Žaislų planetos“ įsteigtą piniginį prizą laimėjo 13-metis iš Latvijos Eduardas Redikas, tarp komisijos narių nepalikęs nei vieno abejingo vertinimo. „Grand Prix“ Vocal piniginį prizą, įsteigtą BMW, tarp suaugusių atlikėjų teko padalinti pusiau: jį dalijosi Armėjinos atstovė Meri Avetisyan ir Lietuvos džiazo atlikėja Elžbieta Oleškevič.

Laimėtojus rinko ir jų pasirodymus TV eteryje komentavo tokios Lietuvos žvaigždės ir autoritetai kaip Merūnas Vitulskis, Darius Užkuraitis, Gediminas Zujus, Monika Liu, Aleksandras Ivanauskas - Fara bei stilistai Danas Zinkevič ir Kristina Valančiūtė.

 „Grand Prix“ Dance ir „Grand Prix“ Dance Junior laimėtojus rinko choreografijos meistrai: nacionalinės šokių asociacijos prezidentas Kęstutis Baranauskas, choreografė Rugilė Dailidaitė, tautinių šokių specialistas VTDK ansamblio "Sietuva" vadovas ir choreografas Edmundas Žička, choreografas iš Švedijos, šokių studijos „Victory Cance Academy“ įkūrėjas Victoras Henrikssonas bei choreografas iš Armėnijos, pasaulinės menų asociacijos WAPA prezidentas Armanas Gukasianas. Jie nusprendė, kad didieji šokių „Grand Prix“ turi atitekti 9-mečiui lietuvaičiui, gyvenančiam Airijoje, Gustui Gečiauskui bei šokių grupei iš Latvijos „Diamond".

Konkurso organizatorė Asta Bagdonavičienė džiaugėsi, kad konkursas, švęsdamas trečiąjį gimtadienį, jau turi savo veidą, įvaizdį, spėjo tarpti mylimas ir geidžiamas tarp įvairaus amžiaus atlikėjų ir jų vadovų: „Neįtikėtina ir nuostabu, kiek dalyvių šiemet pritraukė šis konkursas. Susirinko per 1500 dalyvių. Tai yra ir didelis iššūkis, ir atsakomybė. Negalime sau leisti nuvilti dalyvių, kurie šiam konkursui ruošiasi ne trumpiau nei mes patys, jį organizuodami – ištisus metus“.

Renginio režisierė Regina Stalnikaitė Komžienė neslėpė savo džiaugsmo: „Visada smagu dirbti su talentingais žmonėmis, o kai jų susirenka toks didelis skaičius vienu metu į vieną vietą, tai yra kažkas neįtikėtino“.

Konkurso vedėjai – žavus Mantas Wizardas ir Lietuvos atstovė vaikų Eurovizijoje Eglė Jurgaitytė.

„Muzikos talentų lygos“ pagrindinis partneris – Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija – jau trečius metus yra šio projekto dalis, į kurį įtraukiami tiek studentai, tiek kolegijos bendruomenė. Studentams tai puiki proga savo teorines grafinio dizaino, interjero dizaino, fotografijos ir kitų specialybių žinias pritaiyti praktikoje, tuo pačiu jau susiformavo graži savanorystės tradicija.

Gražiausias konkurso akimirkas ir pasirodymus TV žiūrovai galės stebėti kiekvieną savaitgalį nuo šv. Velykų iki Motinos dienos LRT kultūros kanalu.

Tarptautinį konkursą „Muzikos talentų lyga“ organizuoja VšĮ „Ars festa“ ir jos vadovė A. Bagdonavičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių