Pereiti į pagrindinį turinį

Muzikuojantis valdininkas K. Ignatavičius: aš žinau, ką aš myliu

2013-03-03 12:00
Muzikuojantis valdininkas K. Ignatavičius: aš žinau, ką aš myliu
Muzikuojantis valdininkas K. Ignatavičius: aš žinau, ką aš myliu / Tomo Raginos nuotr.

Kauno ceremonimeistro, Civilinės metrikacijos biuro vedėjo Kęstučio Ignatavičiaus generalinė muzikinė repeticija pavyko. Apie 100 draugų nusprendė, kad 50 metų muzikuojantis buvusios roko grupės „Aitvarai“ gitaristas K.Ignatavičius dar turi parako, todėl gali išleisti albumą ar surengti koncertą.

Pradedant „Aitvarais“

Trys vakaro dalys, trys gitaros, trys muzikos stiliai: nuo romantikos iki roko, nuo basanovos iki džiazo. Rudenį švęsiantis savo 70 metų jubiliejų K.Ignatavičius atliko Andy Williamso, Jimo Martino, Romero Lucambo ir daugelio kitų muzikantų bei gitaristų kūrinius.

Žinoma, K.Ignatavičiaus kūrybos vakare taip pat skambėjo ir vienos iš Lietuvos roko pionierių, 1967–1976 m. gyvavusios grupės „Aitvarai“ kūriniai.

„Simbolinė mano kaip muzikanto pradžia buvo 1963-ieji, – Kęstutis puikiai pamena dieną, kai buvo pakviestas groti gitara jaunimo kavinėje. – Nors dabar atrodo, kad viskas prasidėjo labai neseniai.“

Trys mėgstamiausieji

„Jei leis galimybės, laisvalaikiu daugiau dėmesio vėl skirsiu muzikai, juolab kad draugai, pažįstami, kuriuos visus buvo sunku sutalpinti salėje, minėjo, kad parako turiu, galiu dar groti“, – šypsojosi K.Ignatavičius ir dėkojo jam talkinusiems muzikantams – Arvydui Joffei, Jonui Sniežkai, Robertui Jasinskui.

Paprašytas įvardyti tris mėgstamiausius gitaristus, Kęstutis galėjo paminėti dešimtis pavardžių, tačiau pagrindiniai – Chetas Atkinsas, jo mėgstamiausio kompozitoriaus iš Brazilijos Antonio Carloso Jobimo muziką atliekantis Romero Lucambo ir specifiniu grojimu garsėjantis anglas Hankas Marvinas.

Dvi meilės dainos

Ar K.Ignatavičiui teko kada nors gyvenime tuokti jaunavedžių porą, skambant gitarai?

„Ne, ne, – juokėsi Civilinės metrikacijos biuro vedėjas. – Vis dėlto buvo taip, kad kelis kartus manęs paprašė pagroti ir padainuoti. Tai atlikau pagal fonogramą ir jau po oficialios tuoktuvių ceremonijos.“

Kokia daina, akompanuojant gitarai, geriausiai tiktų vestuvių dieną?

Šį kartą tūkstančius porų sutuokęs K.Ignatavičius ilgai negalvojo: „Jau minėto Antonio Jobimo daina portugališkai – “Aš žinau, ką aš myliu„ ir Jerome Kerno džiazo kūrinys “Tu esi man viskas".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų