N. Bierancas apie patyčias: man grasino akis išbadyti, rankas sulaužyti

  • Teksto dydis:

„Man yra siūlę akis išbadyti, rankas sulaužyti, kad nieko negalėčiau fotografuoti, telefono rankose nenulaikyčiau...“, – apie grasinimus, kurių yra sulaukęs tuomet, kai išgarsėjo ne tik kaip fotografas, bet ir socialinių tinklų žvaigždė, pasakoja Naglis Bierancas.

Vyrą socialiniuose tinkluose seka beveik trečdalis milijono žmonių, tad panašaus pobūdžio žinučių su grasinimais, necenzūriniais žodžiais, patyčiomis Naglis sulaukia nuolat.

„Šlykšti boba“, „Ko ji vėl lenda į ekraną, niekam ji neįdomi“, „Ir kas su tokiu gali gyventi, atrodo kaip kaliausė“, „Ji tragiška, apgailėtina“ – tai švelniausi komentarai iš tų, kurie šimtais liejasi kone po kiekvienu straipsniu apie lietuviškąsias garsenybes ne tik portaluose, bet ir socialiniuose tinkluose.

Nemaža dalis stebinčiųjų žvaigždes nesidrovi savo nuomonės pareikšti parašydami ir asmeninę žinutę. Kaip jaučiasi tie, kuriems dešimtys, ar net šimtai rašo – esi negražus, kvailas ar net grasina, jog tokiems neverta gyventi? Kovojame prieš patyčias mokyklose, bet jos klesti ir suaugusiųjų gyvenimuose. Kaip sako jautria istorija apie dukros patirtas patyčias pasidalinusi žinoma žurnalistė, žurnalų redaktorė Jurga Baltrukonytė, vaikai viską atsineša iš šeimos. Tuo metu komunikacijos specialistas Arijus Katauskas tvirtina, kad komentarai – XXI amžiaus ginklas, kartais veikiantis geriau, nei atviras puolimas.

„Kiek galėsiu, už save pastovėsiu. Šitokių rašliavų nebus. Apie mane gali rašyti ką nori – patinku, nepatinku, graži, negraži, bjauri, šlykšti, man visiškai neįdomu. Čia yra nuomonė. Bet kai tai yra šmeižtas, už jį reikės atsakyti...“, – pasakos verslininkė Daina Bosas. Prieš keletą savaičių socialiniame tinkle ji pasidalino keliais komentarais iš pokalbių platformos, skirtos apkalboms apie garsius žmones. Joje moteris pasivadinusi Amerika teigė žinanti, esą Daina nuo 16–os metų buvo pardavinėjama mamos ir močiutės. Dėl šio šmeižto Daina jau konsultavosi su teisininkais, o netrukus kreipsis ir į teismą.

„Skauda, labai skauda, iš tikrųjų labai skauda fiziškai. Visa ta kritika, visi tie neigiami komentarai gali sukelti fizinį skausmą viduje, širdyje“, – pasakos kita socialinių tinklų žvaigždė, beveik 200 tūkstančių sekėjų subūrusi radisto, televizijos laidų vedėjo Rolando Mackevičiaus žmona Ieva. Prieš keletą savaičių 32–ejų nuomonės formuotoja socialiniame tinkle sukėlė audrą po to, kai pasidalijo dviejų moterų komentarais, komentuojančiais jos išvaizdą ir asmenybę. Iš pažiūros, socialinėje erdvėje nesunku rasti kur kas baisesnių, aštresnių komentarų, jei ne vienas bet. Šiuos rašė moterys, dirbančios su jaunimu ir vaikais.

Gyvenimo būdo laida „Nuo... Iki...“ – šį pirmadienio vakarą, 20 val., per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

S.S.S.

S.S.S. portretas
iš kur tie šikniniai verkšliai lenda tik. Niekam jūs neįdomūs esate ir niekas į jus nekreiptų dėmesio, bet jūs patys visur lendate, reklamuojatės, o po to skundžiatės. Jums patinka būtų kitokiam tai ir būkite tarp savų, o kitiems nesireklamuokite ir bus ramu...

Akustinis

Akustinis portretas
Oj,oj ,oj kokie susireikšminę bereikšmiai:) Patarimas:) Na ,dinkit iš ten kur esate ir visi jūsų verkšlenimai tą pačią sekundę baigsis:) Būsit orūs ir nepažeidžiami:) Aš suprantu, susimąstot ką veiksit toliau, nes be šūdo malimo nieko daugiau nemokat :) Užuojauta:)

tai kaip supratau tas naglas bierancas --boba ??

tai kaip supratau tas naglas bierancas --boba  ?? portretas
,,,gerbiamieji,,, patys apsidergiat save nuo galvos iki koju , ir patys piktinates ,kada zmones apie jus pasako ---tiesa ....jusu darbo stilius , ismetat slykscia savo nuotrauka , dar didesny slykstybiu gleby parasot straipsnyje po ja....gave nuo komentatoriu atsakymus ...... skuodziat paknupstom pas prokurorus skustis ,kad jus ,,yzeide,,, ... jusu jau nebeymanoma yzeist jus pati gamta yzeide -pasijuoke sukurus jus tokiais
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių