Pereiti į pagrindinį turinį

Naktinis reisas į avangardo pasaką

2009-03-27 09:00
Naktinis reisas į avangardo pasaką
Naktinis reisas į avangardo pasaką / Organizatorių archyvo nuotr. Košmaras: "Pasaka iš rūsio" – surrealistinė naktis mistikos gerbėjus vilios gyvos muzikos, avangardinio kino seansais, šokiruojančiais performansais ir paklaikusia šokių muzika.

"Nukirsti galvą Alisai ir patiekti ją naktipiečiams!" – tokiu kraupiu šūkiu pristatoma rytoj Paberžės dvare vyksianti naktinė "Pasaka iš rūsio".

Mistika dvelkiantis renginys kviečia paklaidžioti gyvos muzikos, avangardinio kino, šokiruojančių performansų perpildytuose dvaro labirintuose.

Siurrealistiniame kino teatre – pamėkliškos nakties desertas, čekų avangardisto Jano Švankmajerio filmų retrospektyva. Jo filmuose, be vaidybinių siužetų, yra lėlių ir molio animacijos. J.Švankmajeris lipdo pasaulį, kuris yra tarsi tarpinė stotelė tarp baimės, paranojos ir sapnų bei svajonių.

Avangardo mėgėjai neturėtų likti nusivylę XX a. trečio dešimtmečio kinu, kuris pristatomas prancūzų avangardisto Jeano Cocteau fraze: "Kūryba privalo išsivaduoti iš bet kokių apribojimų, o eklektika gali tapti nauja menine kokybe." Paberžės naktinio kino teatro ekrane meninę eklektiką kurs nebylūs manekenai, lygintuvai, siuvamosios mašinos, adatos ir smeigtukai, visa tai lydės akordeono ir pianino muzika.

Teatro erdvėje audiovizualinę istoriją "Šypsena tarp veidrodžio ausų" pristatys "Psilikono teatras". Jo vadovė Auksė Petrulienė intriguoja, kad ją įkvėpė keistas zuikių elgesys per pavasarinį jų poravimosi sezoną – neva tuomet jie ima boksuotis, keistai šokinėti į viršų ir kitaip stebinti aplinkinius. "Specialieji vaizdo efektai, kuriuos sukuria vandenyje tirpdomi skausmo malšinamieji, skiriami Lewiso Carrollo (knygos "Alisa Stebuklų šalyje" autorius – red. past.) migrenos priepuoliams atminti", – šiurpiai spektaklio scenografiją pristatė A.Petrulienė.

O besidomintiems mada rengiamas avangardinės mados spektaklis "Virėjos mirtis".

Pirmame rūmų aukšte visai nebaisiai klausytojams akordeonu gros Gintarė Akstinavičiūtė, o pianinu – Kristina Muravjova. Norintys pašiurpti turės pakilti į antrą aukštą arba nusileisti į rūsį.

Antrame rūmų aukšte karaliaus funk muzikantai – Pakas, Žilvinas Noruišis ir Doomoostudio. Jie šokiruoja pareiškimu, kad Alisą pasisavins pačia žiauriausia forma – kūrybiniu kanibalizmu, sielos eucharistija, svetimą paversdami savo kūnu ir nauja kalorijų doze šokių aikštelėje.

Muzikos rūsyje industrinį košmarą žada kurti industrial muzikos veteranų grupė "Sala". Muzikantai teigia, kad Paberžės kreivų veidrodžių karalystėje vienintelis būdas išlikti gyvam – kurti.

Specialus autobusas iš Vilniaus surinks visus pasiryžusius dalyvauti. Užsiregistruoti kelionei į avangardo pasaką galima svetainėje www.pasakaisrusio.lt.

VIETA: Paberžės dvaras, Vilniaus rajonas.

LAIKAS: kovo 28 d. 20 val.

KAINA: 30 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų