Nauja aktualijų laida „Svarbi valanda“ – kiekvieną darbo dieną

  • Teksto dydis:

Nuo rugpjūčio 30 d. LRT televizijos eteryje startuoja nauja aktualijų laida „Svarbi valanda“, tiesiogiai transliuojama darbo dienomis 18.30 val. LRT TV naujienų tarnybos komanda laidoje sieks pateikti platesnį požiūrį į dienos aktualijas, analizuoti Lietuvos ir pasaulio įvykius. Šią laidą ves patyrę žurnalistai Rasa Tapinienė ir Deividas Jursevičius.

„Siekiame, kad mūsų žiūrovas turėtų ir ugdytų kritinį mąstymą, ypač kai informacijos jūroje sklando didelis srautas netikrų naujienų ir iškraipytų nuomonių. „Svarbi valanda“ – ne tik naujienų laida, joje bus ieškoma sprendimų, priežasčių, analizuojama, todėl labai svarbus vaidmuo tenka vedėjams – jų patirtis, labai reikšmingas gebėjimas suprantamai pateikti net ir sudėtingą informaciją“, – akcentavo LRT TV naujienų tarnybos vadovė Inga Larionovaitė.

Laidos vedėjai R. Tapinienė ir D. Jursevičius – didelę patirtį turintys žurnalistai ir naujienų bei aktualių pokalbių laidų vedėjai. Kiekvienoje „Svarbi valanda“ transliacijoje bus išskiriamos 2–3 svarbiausios tos dienos pasaulio ir Lietuvos aktualijos. Vedėjų pasirinktos temos bus analizuojamos kartu su ekspertais, sprendimų priėmėjais, pareigūnais, politikais, verslininkais, kitais žurnalistais iš įvykio vietos. Be to, valandos laidoje trumpai bus pristatomos ir kitos dienos naujienos.

Anot žurnalistės, laidos vedėjos R. Tapinienės, praėjusių metų ruduo buvo pilnas iššūkių: „LRT teko svarbus vaidmuo – surengti rinkimų debatus, specialias transliacijas. Jau tada pastebėjome, kad mūsų žiūrovas itin reiklus – iš visuomeninio transliuotojo tikisi ne tik fakto, bet ir analizės, platesnio žvilgsnio į aktualią problemą. Šis ruduo vėl bus kupinas iššūkių, nes žiūrovams pristatysime naują aktualijų laidą „Svarbi valanda“, kurioje kartu su kolega Deividu ir visa naujienų tarnybos komanda stengsimės žiūrovams pateikti svarbiausių tos dienos aktualijų platų paveikslą, ir tai taps svarbiu nauju dienos ritualu mūsų žiūrovams.“

„Galiu drąsiai sakyti, kad mane lydi sėkmė – profesiniame kelyje tenka žengti tik su geriausiais žiniasklaidos profesionalais. Darbas su LRT naujienų tarnybos komanda, neskaičiuojančia darbo valandų, kur likus kelioms minutėms iki tiesioginio eterio gali viskas pasikeisti – negąsdina, nes žinai, kad viskas vis tiek bus gerai. Naujoje laidoje kalbėsime faktų ir argumentų kalba, todėl užtikrintai galime sakyti, kad 18.30 val. – svarbi valanda“,– teigia D. Jursevičius.

Pasak LRT TV naujienų tarnybos vadovės I. Larionovaitės, pandemija dar kartą pabrėžė, kokia svarbi tiksli ir kokybiška informacija. Tai tik įrodo per karantiną stipriai išaugęs tokio pobūdžio laidų žiūrimumas.

Naujame LRT televizijos sezone taip pat bus ir žiūrovų pamėgtos aktualijų ir naujienų laidos –  „Labas rytas, Lietuva“, Laba diena, Lietuva“, „Panorama“, savaitės įvykių apžvalga – „Savaitė“.

Naujajame LRT televizijos sezone 18.30 val. poziciją „Svarbi valanda“ perima iš „Klauskite daktaro“ laidos, kuri net penkerius metus eteryje buvo rodoma kiekvieną darbo dieną. Nuo šiol edukacinė laida apie sveikatą, kurioje ir toliau medicinos sričių ekspertai į sudėtingus klausimus apie ligas ir jų prevenciją atsakys aiškiai ir su tikrais pavyzdžiais, bus rodoma šeštadieniais 17.30 val. per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjorė

senjorė portretas
GANA TŲ POLITIKOS LAIDŲ, PER DIENĄ KELIS KARTUS TĄ PATĮ. KAM TO REIKIA DAR???

Juras

Juras portretas
ka ten bus klausyti,i vienus vartus,kas bus pasakyta ta ir kalbes,nes tauta tamsuma ka jie ten supras

oh, no no

oh, no no portretas
Net nežadu nupirktų laidų žiūrėti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių