Pereiti į pagrindinį turinį

Nauja muzikinė komedija – apie meilės deficitą

2009-05-14 09:00
Komanda: spektaklyje "Love & Peace" vaidina žinomi Lietuvos teatro ir teleserialų aktoriai, televizijos laidų vedėjai, dainininkai ir šokėjai.
Komanda: spektaklyje "Love & Peace" vaidina žinomi Lietuvos teatro ir teleserialų aktoriai, televizijos laidų vedėjai, dainininkai ir šokėjai.

Geros nuotaikos, muzikos ir juoko dozę uostamiesčio publikai žada Jungtinis meno centras, Klaipėdoje pristatantis premjerinę gyvo garso muzikinę komediją "Love & Peace!" su scenos ir televizijos žvaigždėmis.

Grynai lietuviška

Žinomų Lietuvos teatro ir teleserialų aktorių, populiarių televizijos laidų vedėjų, šokėjų ir dainininkų atliekama žaisminga muzikinė komedija – apie meilę, bohemą, pinigus, apsimetinėjimą, vyrų ir moterų intrigas, jų paradoksalius santykius ir meilės deficitą. Spektaklyje gyvai skamba gausybė aistringų, lyriškų ir linksmų dainų. Savo dvasia jis galėtų tapti žymiojo "Mulen Ružo" istorijos lietuviškuoju analogu, tik perkeltu į šiandieną. Jame žiūrovai atpažins komiškas Lietuvos gyvenimo realijas ir veikėjus.

Dviejų dalių komedijos veiksmas vyksta nerūpestingoje bohemiškoje kavinėje "Love & Peace!", kurioje kiekvieną dieną renkasi "nežinomi", "neatrasti", "prarasti" XXI a. menininkai – aktoriai, šokėjai, poetai, dizaineriai, hipiai bei kiti "plataus profilio artistai" ir toliau skandina kavinę vis didesnėse skolose. Kas išgelbės šią linksmą keistuolių ir švaistūnų bendruomenę nuo bankroto? Gal verslininkas Viktoras Iljičius Maksimavičius? O gal meilė?..

Sutelkė pajėgas

"Love & Peace!" su jungtinėmis Vilniaus ir Kauno menininkų pajėgomis pastatė režisierius Mantas Verbiejus, libretą parašė jauna dramaturgė ir režisierė Agnė Dilytė, tarp kitko, – Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Režisūros katedros auklėtinė. Nuotaikingą muziką spektakliui sukūrė kompozitorius Antanas Jasenka, scenovaizdį ir kostiumus – dailininkė Inga Kažemėkienė, choreografiją – Vesta Grabštaitė. Anot statytojų, žiūrovus miuziklas turėtų patraukti jame plėtojama intriga, spalvingais personažais ir puikiais aktorių vaidmenimis.

Komedijoje vaidina gerai žinomi aktoriai, pažįstami iš garsių spektaklių, televizijos serialų ir laidų. "Love & Peace!" komandoje – Džiugas Siaurusaitis, Leonardas Pobedonoscevas, Giedrius Savickas, Gintarė Latvėnaitė, Rasa Rapalytė, Eglė Mikulionytė, Lina Rastokaitė, Irmantas Jankaitis, Simas Lindešis, Tomas Dapšauskas, Darius Rakauskas, Sakalas Uždavinys, Juozas Gaižauskas ir Vesta Grabštaitė. Su jais scenoje žiūrovai išvys aukščiausios klasės Lietuvos šokėjų porą – daugkartinį Pasaulio ir Europos Lotynų Amerikos šokių čempioną Andrių Kandelį su "Sūkurio" šokėja Sandra Kniazevičiūte.

Dainuoja ir šoka

"Tai – išskirtinai lietuviškas kūrinys. Muziką kūrė žymus teatro kompozitorius. Pjesę parašė kaunietė, gyvenanti čia ir dabar, žinanti, kas kiekvienam iš mūsų aktualu, žavu, įdomu, skauda", – džiaugėsi režisierius M.Verbiejus, pridurdamas, kad jam buvo itin lengva dirbti su profesionalia, atsakinga aktorių komanda.

Režisieriaus tvirtinimu, ir jį, ir visą kūrybinę grupę sužavėjo spektaklio muzika. Todėl aktoriai mielai ėmėsi ne tik jiems įprasto darbo – vaidybos, bet ir dainavimo. Jie šiame muzikiniame spektaklyje turėjo įdėti daug pastangų ir parodyti maksimalų meistriškumą, kadangi, be įprasto vaidmens kūrimo ir dainavimo, jiems tenka dar ir šokti.

Po anšlaginių premjerų Kaune ir Vilniuje spektaklio komanda išsiruošė į turą po Lietuvą. Iki gegužės pabaigos "Love & Peace!" apkeliaus Šiaulius, Panevėžį, Alytų, Marijampolę, Mažeikius, Ukmergę ir kitus Lietuvos kampelius.

Gegužės 14 d. 18 val. muzikinis spektaklis "Love & Peace!" bus parodytas Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36). Bilietai – nuo 30 iki 60 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų