Filme „Taip gimė žvaigždė“ – išbandymai ir Lady Gagai, ir B. Cooperiui

  • Teksto dydis:

Jau šį penktadienį į Lietuvos didžiuosius ekranus atkeliauja muzikos kupinas filmas „Taip gimė žvaigždė“.

Daugybės teigiamų atsiliepimų sulaukusioje juostoje pagrindinius vaidmenis atlieka režisieriaus kėdėje debiutavęs Bradley Cooperis bei scenos superžvaigždė Lady Gaga. Įdomu tai, kad drama tapo didžiuliu išbandymu abiems įžymybėms: B. Cooperiui teko ilgai mokytis groti ir dainuoti (jo balsas iš tiesų skamba viso filmo metu), o Lady Gagai teko tobulintis aktorinius sugebėjimus.

43-jų aktorius B. Cooperis pasakoja iš pradžių tikėjęsis rasti dublerį, kuris vietoje jo atliks visas muzikines partijas, tačiau studija pareikalavo, kad dainuotų jis pats. Todėl ruoštis filmavimams teko net šešis mėnesius.

„Iškart sudarėme griežtą kasdienį planą. Į jį pateko grojimo gitara bei fortepijono pamokos, dainavimas, po to sėsdavome rašyti muzikos filmui“, – pasakoja B. Cooperis.

Tiesa, muzika jam nebuvo visiška naujiena, vaikystėje aktorius yra lankęs muzikos mokyklą. Besiruošdamas vaidmeniui aktorius kaip pavyzdį pasirinko grupės „Pearl Jam“ lyderį Eddie Vedderį, iš kurio mokėsi elgtis ir jaustis kaip tikras muzikantas.

Verta paminėti, jog filmuojant juostą, visas dainas B. Cooperis ir Lady Gaga atliko gyvai. Venecijos kino festivalyje, kur įvyko didžioji „Taip gimė žvaigždė“ premjera, po seanso žiūrovai atsistoję plojo net 8 minutes.

Romantinė drama pasakos apie senstantį muzikantą Džeksoną (akt. B. Cooperis), kuris atranda ir įsimyli savo kelio dar tebeieškančią jauną muzikantę (ją vaidina Lady Gaga). Ši jau nebesitiki, kad jos svajonei tapti žymia dainininke yra lemta išsipildyti, kol kartą Džeksonas tiesiogine to žodžio prasme išstumia ją į sceną. Taip gimsta žvaigždė.

Tai yra pirmasis Lady Gagos pagrindinis vaidmuo kine, tuo tarpu aktorius B. Cooperis mums jau pažįstamas iš filmų „Amerikiečių snaiperis“, „Amerikietiška afera“, „Optimisto istorija“ ir kt.

Filmas „Taip gimė žvaigždė“ į Lietuvos didžiuosius ekranus atkeliauja spalio 5 dieną, penktadienį.

 


Šiame straipsnyje: Bradley CooperLady Gagafilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių