Pereiti į pagrindinį turinį

Nauji metų iššūkiai pagal A. Mamontovą ir kitus

2013-01-01 17:00
Nauji metų iššūkiai pagal A. Mamontovą ir kitus
Nauji metų iššūkiai pagal A. Mamontovą ir kitus / DMN archyvo nuotr.

Kas geriau: kurti pažadus, bet paskui jų nesilaikyti? Ar gyventi spontaniškai ir daryti tai, kas patinka? O gal tiesiog turėti planų, nevadinti jų pažadais, bet juos tikrai įvykdyti? Naujųjų metų planais dalijasi pasaulio muzikos atstovai.

Svajoja keltis anksčiau

Lietuvos muzikos pasaulio atstovai pažadų sau naujiems metams nekelia. Dovilė Filmanavičiūtė teigė neturinti tam užtektinai atsakomybės, Andrius Mamontovas labiau linkęs kurti planus, o Saulius Urbonavičius-Samas sakė esantis per daug užimtas, kad būtų laiko apie tai mąstyti.

Dueto „Gerai Gerai ir Miss Sheep“ vokalistė Dovilė Filmanavičiūtė, vos išgirdusi klausimą apie pažadus sau 2013-iesiems, nusijuokusi sakė:

„Esu iš tų žmonių, kurie yra absoliučiai be jokio atsakomybės jausmo, tad man dėliotis rimtus planus naujiems metams būtų mažų mažiausia juokinga. Nes žinau, kad vis tiek nieko neįgyvendinsiu.“

Atlikėja teigė, kad, tiesą sakant, jai patinka ekspromtas ir daryti tai, ką nori daryti čia ir dabar. Ji ne iš tų žmonių, kurie prisėda ir baigiantis metams apsvarsto, ką ir kaip reikėtų daryti ateinančiais. Esą kai gyvenimo tempas toks didžiulis, kai reikia ir dirbti, ir muzikuoti, ir keturis arba tris kampus namie laikyti, tai tam ir nelieka laiko.

Tačiau vis dėlto ji atskleidė turinti vieną tikslą, kurį labai norėtų įgyvendinti, – pradėti anksčiau keltis ir kas dešimt minučių visą valandą nespausti mygtuko „snausti“.

„Tada nevėluočiau mažiausiai pusvalandį į darbą. Jeigu 2013 m. man pavyks tai padaryti, aš būsiu nereali. Nes 2012 m. niekaip nepavyko“, – juokėsi D. Filmanavičiūtė.

2012-iesiems turėtus norus dainininkė pavadino muzikiniais. Esą kiek jie pavyko, tiek. Jos teigimu, jiedviem su Tomu Gerai Gerai visai neprastai sekasi žingsniuoti į priekį. Žinoma, kai kam gali pasirodyti, kad antra vieta nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje grupės narius labai nuvylė.

„Visi dabar labai mus guodžia: ir draugai, ir pažįstami, ir nepažįstami. Ir feisbuke gaunu žinučių. Tai labai glosto širdį, bet dar labiau širdį glosto tai, kad mes įšokom į traukinį kaip visiškai niekam nežinomas elektroninės muzikos duetas. Šneku šiurkščiąja prasme, nes tai, kad Vilniaus senamiestyje mus puikiai pažįsta, nereiškia, kad ir Panevėžy taip pat yra. Tokiam duetui užimti antrą vietą nacionalinėje atrankoje ir išgirsti tiek daug gražių žodžių, būti taip palaikomiems – tai planas maksimum“, – jokio liūdesio užantyje teigė nesinešiojanti gera nuotaika trykštanti atlikėja.

Paminės 30-metį scenoje

Pažadų sau teigė neturintis ir nekeliantis ir visiems puikiai pažįstamas muzikantas, dainininkas Andrius Mamontovas. Tačiau planai šiems metams kuriami, o juos, A. Mamontovo žodžiais, irgi galima vadinti tarsi pažadais.

„Aišku, planas yra tuo pačiu ir pažadas, kad jo laikysies ir vykdysi“, – sakė muzikantas.

Jo didysis 2013-ųjų planas yra keturi dideli koncertai, kuriuos muzikantas surengs Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

„Keturis ateinančio spalio šeštadienius vyks koncertai, per kuriuos bus paminėtas mano trisdešimtmetis scenoje. Planas – sugroti juos su savo ir buvusios grupės “Foje„ muzikantais“, – pasakojo A. Mamontovas.

Šie metai, pašnekovo teigimu, buvo koncertiniai – jų buvo labai daug. Kaip sakė dainininkas, grandiozinio plano 2012-iesiems nebuvo, tik pavieniai, susiję su konkrečiais koncertais. Tačiau ateinantis spalis pareikalaus nemažai jėgų.

„Šis sumanymas reikalauja didelio pasiruošimo, reikės įdėti daug darbo. Tiems koncertams bus ruošiamasi visus metus“, – sakė muzikantas.

Norėtų pagaliau pailsėti

Gero humoro jausmo nestokojantis projekto „X faktorius“ teisėjas, grupės „Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas teigia sau kokių nors konkrečių pažadų taip pat nekeliantis. O išgirdęs klausimą apie juos smagiai nusijuokė ir atsakė:

„Pailsėt vieną kartą. Bet kadangi negresia, tai negalvoju apie tai. Bent jau iki vasaros tikrai ramu.“

Negi tikrai nėra jokio pažado sau?

„Na žinai, kaip moteris: sulieknėti – numesti keletą kilogramų, ką daugiau, nežinau. Na va, gert mečiau, rūkyt mečiau. Nebėra ką mesti“, – juokdamasis sakė S. Urbonavičius-Samas ir pridūrė, kad žalingų įpročių atsisakymas buvo ne pažadas naujų metų proga, o viskas daug paprasčiau.

Jis teigė neturintis jokių prietarų, kad būtinai nuo Naujųjų metų pradės ką nors daryti arba ko nors atsisakys. Tiesiog būdamas toks užsiėmęs, kaip pats sako, nelabai turi kada sau tų priesakų duoti.

Paklaustas, kaip vertina šiuos metus, pašnekovas ir toliau juokavo.

„Žiūrėkit, biksai atšventė 25 metų jubiliejų. Nupūtėm pasaulio pabaigą. Jeigu nebūtume šventę, ji būtų įvykusi. Susitvarkėm su šituo reikalu. Manau, didelį darbą nudirbom“, – juokėsi Samas.

2012-uosius jis įvertino kaip gana pasisekusius, visi projektai buvo sėkmingi. Atskleidė ir didžiuosius kitų metų planus. Tų, kurie jau pamėgo vieną populiariausių projektų pasaulyje – „X faktorių“, laukia antras jo sezonas. Taip pat bus pradėtas rodyti dar vienas didelis projektas, kurio, pašnekovo teigimu, Lietuvoje jau ilgai nebuvo. Tai realybės šou „Secret story“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų