Surengtos pirmos Lietuvoje bėgimo su šunimis varžybos

  • Teksto dydis:

Gegužės 14-tą dieną Gailiūnų miškuose, visai šalia Vilniaus, vyko pirmos Lietuvoje bėgimo su šunimis varžybos, kuriose dalyviai galėjo rinktis bėgti 4,5 km ar 10 km ilgio trasas.

Taip pat buvo parengta ir 1 km ilgio trasa, skirta vaikams iki 14 metų.

Populiarėjant bėgimui Lietuvoje vis dažniau galima išvysti žmones bėgiojančius su augintiniais, o varžybų, kuriose bėgikai galėtų dalyvauti kartu su savo šunimis, Lietuvoje kol kas vyksta labai nedaug. Bėgimas su šunimis dar vadinamas tarptautiniu terminu „canicross“. Tai šunų kinkinių sporto šaka, kuomet šuo tempia bėgiką. Lietuvoje ne pirmus metus vyksta šunų kinkinių sporto varžybos, kuriose viena iš disciplinų – canicrossas

Canicross varžybos „Bėk su šuniu 2016“ – tai šventė aktyviems žmonėms ir jų augintiniams. Varžybose puikiai pasirodo ir dalyvauja visų dydžių ir veislių šunys – nuo vokiečių dogo iki biglio. Organizatoriai neigia mitą, kad gerai bėga ir tempia tiktai haskiai. Taip, haskiai taip pat tempia, bet noriai bėga dažniausiai visi sveiki šunys. Dalyvauti šiose varžybose buvo galima su bet kokios veislės šuniu, svarbu, kad šuo būtų ne jaunesnis nei 1 metų amžiaus, neagresyvus bei turėtų skiepų pasą su galiojančiomis vakcinacijos žymomis.

Tokių neįprastų varžybų bėgikams bėgti rekomenduojama su specialiu diržu, amortizuojančiu trosu ir petnešomis ar pakinktais šuniui, nes taip yra patogiausia ir šuniui, ir šeimininkui. Tačiau norintys šį sportą išbandyti pirmą kartą ir nesiryžtantys pirkti specialios įrangos galėjo dalyvauti ir su paprastu, ne automatiniu pavadžiu, bėgimo metu jį laikant rankose.

Varžybose „Bėk su šuniu 2016“ buvo dvi trasos - 4,5 km ir 10 km ilgio. Vaikų trasa – 1 km ilgio. 

Renginio idėjos autoriai ir organizatoriai Viktorija Tomaševičienė ir Paulius Stravinskas neslėpė sulaukę daugybės klausimų iš žmonių: kaip reiktų šunį mokyti bėgti, kaip elgtis per varžybas, ką daryti, jei šuo bėga, kur jam norisi, o ne kur reikia ir pan. „Jei gali bėgti vienas ir turi šunį, tai kodėl negali bėgti kartu su juo? Juk su kompanija – kur kas smagiau! Be to, išduosiu paslaptį, bėgti su šuniu, jei jis tempia, yra ženkliai lengviau – tik spėk kojas dėlioti. Vis dar abejoji, lauki ir nežinai, nuo ko pradėti? Pradėk nuo pradžių! Manai, kad netinkamas laikas? Galiu drąsiai atsakyti, kad nebus kito tinkamesnio laiko, kaip tik dabar! Tad imk savo šunį, eik pabėgioti ir susitikime varžybose,“ – ragina P. Stravinskas.

Daugiau informacijos – Canicross_LT feisbuko paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių