Pereiti į pagrindinį turinį

Naujo LRT projekto studijoje – karvė ir oro balione sėdinčios dainininkės

2016-11-10 14:34

LRT televizijos tinklelyje iškart po Naujųjų žiūrovai atras naują projektą – „Lietuvos patriotai“. Projekto sumanytojo Edmundo Jakilaičio ir režisieriaus Andriaus Lygnugario teigimu, šis projektas bus išskirtinis ne tik vien su Lietuva susijusiais klausimais ir užduotimis, bet ir savo koncepcija.

A. Razmarataitė
A. Razmarataitė / L. Pilibavičiūtės nuotr.

Kitaip, nei įprasta, čia jėgas surems mažesnieji šalies miesteliai. „Šiame projekte atimta teisė dalyvauti didiesiems miestams; čia rungsis mažieji. Iš viso kovose sudalyvaus 27 Lietuvos miestai ir miesteliai“, – pabrėžė režisierius A. Lygnugaris.

Jo teigimu, projektą inspiravo artėjantis Lietuvos valstybės šimtmetis. „Tai – puiki proga pasitikrinti, kokie patriotai mes esame ir ką žinome apie Lietuvą“, – kalbėjo režisierius. Su juo sutiko ir E. Jakilaitis: „Šis projektas apima daugybę klausimų ir užduočių, susijusių su Lietuva. Juk kas daugiausiai žino apie Lietuvą – istoriją, geografiją, gamtą, papročius, – tas tarsi ir yra didžiausias patriotas“.

Į pirmos laidos filmavimą susirinkusius dalyvius stebino netikėta scenografija: tolumoje matėsi Lietuvos laukų vaizdai, viršuje, šalia prožektorių „skraidė“ gandrai, prie D. Zvonkaus suburtos gyvo garso grupės kabojo oro balionas, kuriame įsitaisė vokalistės Liepa, Kotryna ir Justė, o šalia vedėjos stovėjo Lietuvos vėliavos spalvomis išdažyta karvė.

„Oro balionus dažnai matome Lietuvos padangėje, tai yra vienas iš šiuolaikinės Lietuvos ženklų. Juos dažnai galime pamatyti skraidant ne tik virš rajonų, bet ir virš miestų. O karvė – taip pat labai susijusi su Lietuva, tai – žemės ūkio, agrarinio krašto simbolis“, – scenografijos idėją aiškino E. Jakilaitis.

Kiekvienoje laidoje besirungiančioms trim komandoms talkins viršaičiai – Beata Tiškevič, Marius Repšys, Giedrius Savickas. „Tačiau tai – tik papildoma pagalba. Manau, ir patys miestai puikiai susidoros su užduotimis“, – prieš pirmosios laidos filmavimą mintimis dalijosi režisierius A. Lygnugaris.

Žaidime dalyvaujantys miestai turės galimybę išmėginti save ir pažinti Lietuvą skirtingose septyniose rungtyse: „Rikiuotė“, „Atspėk melodiją“, „Etnografinis sportas“, „Žymios Lietuvos vietos“, „Dėlionė“, „Atspėk žodį“, „Tiesa ar melas“.

Projektą LRT televizija pradės transliuoti po Naujųjų metų. Mažųjų Lietuvos miestų kovas LRT žiūrovai galės stebėti net 18 savaičių.

Laidos vedėja – Aurelija Razmarataitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų