Naujoje S. Albavičiūtės laidoje – žvilgsnis į modernaus žmogaus problemas

  • Teksto dydis:

Šių metų pradžioje pranešdama žinią, kad po 14 metų darbo „ZIP FM“ eteryje palieka radiją, ilgametė laidų vedėja, kūrėja Simona Albavičiūtė, klausytojams geriau žinoma Banditos vardu, sakė: noriu pamatyti, kas manęs laukia už radijo sienų.

Šį šeštadienį LNK eteryje – naujas startas. Simona pristato savo autorinį televizijos projektą „XXI amžiaus laida“. Tai modernaus požiūrio televizijos šou, paremtas gyvenimą keičiančia informacija, o svarbiausia – su itin charizmatiškais laidos herojais. Projekto tikslas – kiekvienos laidos metu išspręsti kokią nors modernaus žmogaus problemą, su laidos žiūrovais pasidalyti alternatyviais sprendimo būdais.

Ką daryti, kad vyras nepabėgtų iš namų? Kaip nepasenti anksčiau laiko? Ir kur gauti pinigų? Apie tai kiekvieną šeštadienį 17.25 val. kalbės žymiausi Lietuvos žmonės, savo sričių ekspertai, laidoje pasisakys ir skirtingų amžiaus grupių atstovai: daug metų Amerikoje praleidusi itin šiuolaikiška 80 metų močiutė Vida, net Donaldo Trumpo klausimu savo aiškią nuomonę turintis vienuolikmetis Vytis. Išgirsite, kaip modernias problemas šiuolaikiškai sprendžia Lietuvoje gyvenantis argentinietis kunigas Domingo, veikli ir itin modernų požiūrį į save bei aplinką turinti Ieva, trijų vaikų mama Doloresa ir daugelis kitų.

Pirmosios „XXI amžiaus laidos“ tema – senėjimas. Apie tai kalbės Los Andžele gyvenanti žymiausia Lietuvos aktorė Rūta Lee. Rūtai – 85-eri. Tačiau žodžio „senatvė“ Rūtos žodyne nėra. Ji ne tik pasidalys savo jaunystės paslaptimi, tačiau ir įkvėps Lietuvos žmones nesenti. Tai pirmasis Rūtos interviu po vyro Websterio mirties.

Laidoje bus kalbama ir apie plastines operacijas – savo nuomonę išrėš ir 11 metų Vytis: „Esu buvęs baseine ir mačiau moterį su pripūstom lūpom. Aš tėčiui sakau – pažiūrėk, kokios pripūstos lūpos, ar tai gražu? Nu, ne. Nes pripūstos lūpos – tau atrodo gražu, tavo vyrui gražu, bet kitiems žmonėms tai nėra gražu. Jeigu tu visą laiką keisi odą, tai nebus tavo tikras kūnas. Tai bus dirbtinis kūnas”.

Šio šeštadienio laidos ekspertė psichologė-psichoterapeutė, socialinių mokslų daktarė Agnė Matulaitė pakomentuos: „Ar norėtume, kad mūsų seneliai būtų botoksiniai, barbiški? Norisi raukšlytę bučiuoti, o ne sakyti – ei, močiut, pasinaikink tą raukšlę. Apskritai botokso vartojimas priartina prie tos išvaizdos, kai gulite nugrimuotas karste. Ar tikrai norite pasiekti šią būseną?”

Laidos metu bus pateiktos rekomendacijos, kaip nepasenti, o visus Lietuvos žmones, kurie jaučiasi esantys našta, Agnė padrąsins: „Net jei nebevaikštote, galbūt šlubuoja atmintis ir jums atrodo, kad galėtumėte save išmesti į šiukšlių dėžę, noriu pasakyti, kad jūs esate pats vertingiausias šeimos narys. Nes esate liudytojas visų santykių, vaikučių ir viso gyvenimo. Ir ta švelni šypsena yra viskas, ko iš jūsų reikia. Galite net piršto nebepakrutinti, jūs vis tiek esate pats vertingiausias.“

Laidos kūrėja S. Albavičiūtė sako labai norinti, kad šią laidą pamatytų ne tik jaunos merginos, kurios svajoja niekada nepasenti ir nuo jaunų dienų į save įleidinėja visas įmanomas injekcijas, bet ir mūsų Lietuvos močiutės. Kurios galbūt yra vienišos, liūdnos. Senatvė gali būti graži, tereikia į ją pažvelgti kitomis akimis.

Apie tai – šį šeštadienį 17.25 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uzuojautos

uzuojautos portretas
Senstanti nevykele...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių