Neįtikėtinas aktorės L. Rastokaitės virsmas N. Oželyte: žaviuosi šia asmenybe

  • Teksto dydis:

Sekmadieniais TV3 žiūrovai kviečiami stebėti muzikos, humoro ir įsikūnijimų šou „Klo(u)nai“.  Žinomiausi aktoriai scenoje virsta šalies garsenybėmis ir savo panašumu sukelia geriausias emocijas bei juoką. Vienas ryškiausių praėjusios laidos virsmų – aktorės Linos Rastokaitės įkūnyta Nepriklausomybės Akto signatarė, politikos bei visuomenės veikėja ir aktorė Nijolė Oželytė.

„Nėra už ko užsičiupti. Man pasakė dėstytoja, kad su išvaizda turiu problemų – ryža ir trumpomis kojomis, su karjera bus nekas. Labai specifiška, bus blogai... Kadangi man taip pasakė, tai reikėjo daryti priešingai“, – laidoje kalbėjo daugiau nei 20 vaidmenų kine sukūrusi N. Oželytė.

Įprasta, kur ši asmenybė – daug triukšmo, ekspresijos ir garsios kalbos. „Esu nekontroliuojamai hiperaktyvi. Aš tada jaučiuosi kaip muzika... Kai ištinka proga kalbėti, kalbu apie tai, kas man svarbiausia. O kartais visai ne apie tai, ko manęs paklausia normalus žmogus. Ko paklausi – to negausi. Gausi tai, kas man iš tiesų rūpi. Prisižadu kontroliuoti ir nesukontroliuoju. Paskui pagalvoju – ir nereikia, liekis kaip muzika. Kam nepatinka, tegul išjungia“, – kalbėdama apie save juokėsi N. Oželytė.

Projekto „Klo(u)nai“ dalyvė N. Oželytę vadina unikaliu žmogumi, spalvinga, daugiabriaune asmenybe ir tikru lobiu. Posakiai, minties aštrumas, emocinis intelektas – žiūrint į ją ir stebiesi. „Intelekto ir apsiskaitymo prasme man kiek dar reikėtų nugyventi, kad galėčiau tobulai ją įkūnyti... Nijolė gali kalbėti bet kokiu gyvenimo klausimu. Jos iškalba... Kai kurias frazes reikėjo pasimokyti mintinai. Tai žmogus, turintis aiškią pasaulėžiūrą“, – susižavėjimo neslėpė L. Rastokaitė.

Aktorė sako, kad būti šios ryškios asmenybės kailyje yra labai smagu. Nijolė – tvirta, nieko nebijo, jai nėra oponentų, o tiesa yra aiški. L. Rastokaitė įsitikinusi, kad jai pavyko sukurti puikų kloną todėl, kad žavisi šia asmenybe. Pirmą kartą gyvai su  N. Oželyte aktorė susitiko būtent filmavimo studijoje.

„Labai žaviuosi šia asmenybe, o kai susitikau gyvai – vožtelėjau. Energijos šaltinis, ryški, pasipuošusi raudona suknele. Aplink visi nublanko... Gyvastis, akių švytėjimas, esu susižavėjusi. Nijolė – drąsi, ryžtinga, išsilavinusi, tačiau tuo pat metu ir jautri moteris. Tikiuosi, kad ji neįsižeidė, bet iš jos reakcijos matėsi, kad suprato. Labiausiai šioje laidoje nesinori įžeisti žmogaus. Jis yra toks, koks yra. Ir tai, kad laidoje yra įsikūnijimą į žmogų, parodo, kad jis yra ryškus, mąsto kitaip nei visi. Ruošdamasi šiam pasirodymui, aš pati praturtėjau“, – kalbėjo L. Rastokaitė.

Pasiruošti šiam pasirodymui aktorei padėjo internete peržiūrėti interviu. Tiek seniai daryta, tiek nauja medžiaga padėjo susidėlioti N. Oželytės paveikslą. Ryškiausias frazes L. Rastokaitė užsirašydavo, o sunkiausia viską buvo sudėti į trumpą etiudą. „Tai – tik žmogaus fragmentas, neįmanoma jo viso parodyti. Džiaugiuosi, kad man pavyko, gavau labai daug gerų emocijų. Kaifavau ruošdamasi, susipažinusi su šiuo žmogumi“, – užduotimi džiaugėsi L. Rastokaitė.

Šį sekmadienį aktorė scenoje virs dainininke Arina. Kaip pasakojo, projekte išsipildė viena iš jos gyvenimo svajonių – padainuoti su šia atlikėja. „Arina žaviuosi nuo paauglystės, mokėjau ir moku jos dainas. Ji man visada buvo džiazo diva, rokenrolo karalienė. Negalvojau, kad kada nors gyvenime atsidursiu su ja vienoje scenoje ir kartu padainuosime“, – apie dalyvavimą projekte kalbėjo L. Rastokaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oi

Oi portretas
Atleiskit, nieko nenoriu įžeisti. Ačiū už dėmesį.

Nu Rastokaitei

Nu Rastokaitei portretas
tokią Oželyte parodijuoti - nėr kas veikt. Labai talentinga aktorė ir žavi asmenybė. Gaila tik kad ją per tv per mažai rodo. Kitas duženas tai kelia į viršu ir kelia o žiūrėt (be snukeliu) tikrai nėr į ką
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių