Pereiti į pagrindinį turinį

Nenuoramos iš gospel choro

2009-02-18 09:00
Nenuoramos iš gospel choro
Nenuoramos iš gospel choro / Gedimino Bartuškos nuotr.

Tris gospel choro "Sounds in G" nares: Girmantę, Elzę ir Kristiną, neabejotinai įsidėmėjo daugelio LTV transliuojamų koncertų žiūrovai – jos dažnai pritaria scenos žvaigždėms.

Bene daugiausia dėmesio "Sweet Sisters" pasivadinęs trio sulaukė pastaraisiais mėnesiais dainuodamos nacionaliniame konkurse "Dainų daina". Užkulisiuose buvo juokaujama, esą jei konkursą laimės grupė "69 danguje", į "Euroviziją" reikės siųsti tris pritariančiąsias vokalistes – minėtąją trijulę, Kariną Krysko ir jos mylimąjį Saulių Skambiną, o dėl likusios laisvos vietos ("Eurovizijos" scenoje gali būti daugiausia šeši žmonės) grupės merginoms esą reikėtų leisti mesti burtus...

Kur kas gausesnį gospel dainininkų būrį – šešiolika choro "Sounds in G" narių – jau šį šeštadienį pamatys ir naujo LTV projekto "Lietuvos balsai" žiūrovai. "Sounds in G" pavyko patekti į neilgą 20 šios laidos dalyvių sąrašą (Lietuvoje iš viso yra apie 1000 mėgėjų chorų).

"Sounds in G" – prieš ketverius metus susibūręs Šv. Jonų bažnyčios jaunimo choras. Šis pavadinimas iš tiesų jungia du chorus. Tai vadinamieji senbuviai – nuo choro įkūrimo kartu dainuojanti maždaug 17 narių grupė. Taip pat yra ir dainuoti gospel pamėginti norinčio jaunimo grupė (beje, "Sounds in G" – bene vienintelis gospel choras Lietuvoje). Joje šiuo metu yra apie 40 narių. Chorą sudaro Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Vilniaus konservatorijos ir kitų universitetų studentai, taip pat moksleiviai. Jų vadovė – minėtojo trio "Sweet Sisters" narė Kristina Žaldokaitė.

Nors choras buvo suburtas tam, kad giedotų Šv. Jonų bažnyčioje per mišias, ilgainiui tapo rimtu muzikos kolektyvu, aktyviai koncertuojančiu Lietuvoje ir užsienyje. Per koncertus prie choro prisijungia ritmo grupė – bosine gitara, gitara, būgnais, perkusiniais instrumentais grojantys muzikantai. "Sounds in G" daugiausia atlieka modernaus gospel giesmes.

Šiandien tikro garso muzikos klube "Tamsta" vyksiantis koncertas – jau ne pirmas "Sounds in G" pasirodymas šioje erdvėje.


VIETA: klubas "Tamsta", Subačiaus g. 11A / Strazdelio g. 1.

LAIKAS: vasario 18 d. 21 val.

KAINA: 7 litai

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų