Pereiti į pagrindinį turinį

Nesuskaičiuojama gyvenimo duetų gausybė

2009-03-25 09:00
Nesuskaičiuojama gyvenimo duetų gausybė
Nesuskaičiuojama gyvenimo duetų gausybė / Organizatorių nuotr. Premjera: du garsūs Lietuvos teatro padangės aktoriai – V.Kuodytė ir D.Kazlauskas – pristato pirmą savo darbą duetu.

Apie savo sceninį duetą du Lietuvos teatro talentai – aktoriai Viktorija Kuodytė ir Dainius Kazlauskas – pagalvodavo dar nuo studijų laikų.

Nuo tada jiems yra tekę dirbti sykiu teatro projektuose, bet idėją išeiti į sceną tik dviese V.Kuodytė ir D.Kazlauskas realizuoja tik dabar, po Lietuvos muzikos ir teatro akademijos baigimo praėjus keliolikai metų. Pirmam bendram darbui jie pasirinko anglų dramaturgo Peterio Quilterio naujausią pjesę "Duetai".

Dažniausiai yra tik du žmonės – ir didžiulėje minioje, ir mažučiame kambarėlyje. Du žmonės su savo bendra istorija, kuri visuomet beveik nepermatoma žvelgiantiems iš šalies. Gyvenimo duetai. Nesuskaičiuojama daugybė duetų visoje žemėje.

"Duetų" pastatymo darbai prasidėjo praėjusios vasaros pabaigoje – praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai ši pjesė buvo viešai paskelbta. Kūrinį sudaro penki neilgi ir tarpusavyje nesusiję epizodai, kuriuos besikeičiančioje scenografijoje pateiks tie patys du aktoriai.

"Per vieną spektaklį suvaidinti po penkis skirtingus personažus – jau vien tai yra gana nepaprasta užduotis aktoriams. Tačiau dar svarbiau buvo atrasti atskiras spektaklio dalis vienijančias gijas, išryškinti kiekvienos istorijos prasmę", – sakė pats spektaklį "Duetai" režisavęs D.Kazlauskas.

Pjesės autorius P.Quilteris savo naujausią darbą vadina romantine komedija. Tačiau, D.Kazlausko nuomone, scenoje pasakojamos penkių skirtingų porų istorijos sunkiai telpa į šio žanro rėmus.

"Du žmonės visuomet turi savo bendrą istoriją. Ir natūralu, kad kiekvienai porai ji atrodo unikali. Tačiau pažvelgus atidžiau ima aiškėti, kad kiekvienas toks duetas – tai dalis mūsų pačių. Nes visų mūsų gyvenimo istorijos iš esmės yra gana panašios", – mano D.Kazlauskas.

Jis ir jo scenos partnerė "Duetuose" V.Kuodytė – vieni ryškiausių savo kartos aktorių Lietuvoje. Viktorija yra trijų Šv. Kristoforo apdovanojimų laureatė, o Dainius yra pelnęs geriausiam aktoriui skiriamą "Auksinį scenos kryžių" (už vaidmenis Gintaro Varno spektakliuose "Nusiaubta šalis" bei "Nusikaltimas ir bausmė" ir monospektaklį "Urvinis žmogus").

"Duetai" – tai trečias teatro agentūros "Baltic Music" projektas. Debiutinis agentūros darbas – vieno aktoriaus komedija "Urvinis žmogus" – jau penktą sezoną yra vienas populiariausių spektaklių Lietuvoje. Prieš metus pastatyta situacijų komedija "Boeing Boeing" jau rodyta daugiau kaip 50 kartų septyniuose šalies miestuose.

Pjesės "Duetai" autorius P.Quilteris – pastaraisiais metais tarptautinėje teatro bendruomenėje plačiai pagarsėjęs. Jo pjesės jau išverstos į 14 kalbų ir buvo bent po vieną kartą statomos dvidešimtyje pasaulio šalių.


VIETA: Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmai, Žirmūnų g. 1E.

LAIKAS: kovo 25, balandžio 1 d. 19 val.

KAINA: 40–60 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų