Niujorke – spalvingas undinių paradas su N-18 ženklu

Savaitgalį Niujorke buvo išties karšta – pietiniame Brukline, Coney saloje, vyko vasaros sezoną skelbiantis spalvingas undinių paradas.

Pirmą kartą ši akių džiaugsmo fiesta surengta 1983 metais. Šiemet vykusiame 34-ajame parade dalyvavo apie 3000 žmonių, vienas kitą besistengę pranokti ekstravagantiškais kostiumais.

Priminti vietos ir ne tik gyventojams mitus, didinti pasitikėjimą savimi ir mokyti niujorkiečius nebijoti viešai išreikšti savęs ir savo kūrybingumo – tokius renginio tikslus kelia jo organizatoriai.

Mitologija neatsiejama nuo Coney salos – net jos gatvės pavadintos mitologinių būtybių vardais. O tradiciniu tapęs undinių paradas čia privilioja ne tik drąsuolių būrius, bet ir minias turistų, norinčių šį pasakišką karnavalą išvysti savomis akimis. Tiksliau – paganyti akis, o paganyti išties yra, kur, – parade dalyvaujančios moterys ir merginos drąsos stoka nesiskundžia ir neretai pasipuošia tik simboliniais undinėlių apdarais. Amžiaus cenzo ar reikalavimų mitologinės gražuolės išvaizdai čia irgi nėra, tad minioje galima išvysti ir siaučiančias močiutes, ir apvalainas jų anūkių amžiaus nuogakrūtes, ir undines, kurioms nė motais tokios šiuolaikinių moterų „bėdos“ kaip celiulitas, nudribusi oda ar nukarusios krūtys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių