Nustebino žinomos moters vairavimo ypatumai: viršijo greitį ir filmavo telefonu?

  • Teksto dydis:

Portalo skaitytoją Edviną N. stebina kai kurių žinomų žmonių vaizdo įrašai, skelbiami socialiniuose tinkluose. „Ar normalu, kad Viktorija Siegel, vairuodama greitkeliu Vilnius-Kaunas, ne tik viršija leistiną greitį, bet ir kelionę filmuoja telefonu“, – klausia skaitytojas, į redakciją atsiuntęs ir vaizdo įrašo stop kadrą.

Vyras tikina, kad vaizdo įrašu, kuriame automobilio spidometras rodo lekiant 138 km/val. greičiu, pasidalijo pati žinomo verslininko Danieliaus Bunkaus sužadėtinė Viktorija Siegel. Pagal Kelių eismo taisykles (KET), greitkeliu nuo lapkričio 1 d. iki kovo 31 d. galima važiuoti ne didesniu kaip 110 km/val. greičiu.

„Šis vaizdo įrašas socialiniame tinkle „Instagram“ užkliuvo trečiadienį. Visuomet stebiuosi tais vairuotojais, kurie prie vairo dar ir asmenukes į socialinius tinklus geba kelti. V. Siegel šį kartą dar ir nepasirinko saugaus greičio“, – pasakojo Edvinas N. tikinęs, kad šios žinomos moters socialinių tinklų paskyrose jis ne kartą pastebėjo galimus KET pažeidimus.

Išties patikrinus V. Siegel „Instagram“ profilį susidaro įspūdis, kad moteris vaizdo įrašuose mėgsta įamžinti savo keliones ar dėstyti gyvenimo peripetijas prie vairo.

Portalui susisiekus su pačia V. Siegel ir paprašius pasikalbėti apie vairavimą, moteris žurnalistės klausimų išgirsti nepanoro. „Interviu nedalinu. Griežtai draudžiu mano vardą naudoti be mano leidimo spaudoje. Gražios dienos“, – trumpai nukirto žinoma moteris.

Policija šiuos vairuotojo veiksmus vertina kaip pavojingus ir netoleruotinus.

Lietuvos policijos atstovai tikina, kad vairuotojas, filmuodamas savo vairavimą, atlieka veiksmus, kurie pažeidžia KET 20 punkte nustatytus reikalavimus. „Policija šiuos vairuotojo veiksmus vertina kaip pavojingus ir netoleruotinus“, – teigė policijos pareigūnai. KET 20 punkte nustatyta, kad motorinių transporto priemonių, traktorių, savaeigių mašinų vairuotojams draudžiama naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, jeigu jomis naudojamasi rankomis, išskyrus tuos atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas. Transporto priemonių vairuotojai turi vengti bet kokių su transporto priemonės vairavimu nesusijusių veiksmų.

Ar gali asmuo, kuris virtualioje erdvėje dalinasi vaizdo įrašais su užfiksuotais KET pažeidimais, būti nubaustas? „Policija, surinkusi būtiną informaciją, gali patraukti vairuotoją administracinėn atsakomybėn už KET pažeidimus, kurie yra platinami virtualioje aplinkoje“, – minimu atveju įtariamas pažeidėjas gali būti baudžiamas ir dėl greičio viršijimo, ir dėl naudojimosi mobiliąją ryšio priemone.

Jei filmavimas buvo vykdomas mobiliąją ryšio priemone, tai vairuotojui gali grėsti bauda nuo 60 iki 90 eurų, taip pat gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vieno iki trijų mėnesių.

„Mūsų nuomone, asmenys neturėtų platinti netoleruotino elgesio kelyje pavyzdžių virtualioje aplinkoje, o gavę tokią informaciją turėtų perduoti policijai per policijos elektroninių paslaugų sistemą ePolicija.lt.“, – sakė pareigūnai.


Šiame straipsnyje: Viktorija Siegelvairavimasskaitytojo naujienaKETKET pažeidimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidžaina

Vidžaina portretas
Žmogaus kvailumas ir tuštybė turi daug apraiškų:)

Judita

Judita portretas
Visada vengiu tu "žinomų gražuolių" ne tik vairuodama bet ir eidama per pesčiųjų perėją

Kaunas

Kaunas portretas
KUR TA BUKUTE ZINOMA ? PAS ALBANUS LONDONE ?
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių