O. Gasanovas: mano gyvenimas yra amžinas chaosas, bet santykiams laiko lieka

  • Teksto dydis:

Puikiai visiems pažįstamas keliautojas, žurnalistas bei televizijos ir radijo laidų vedėjas Orijus Gasanovas atskleidė, kad jo gyvenimas yra visiškas chaosas, kupinas nuolatinio skubėjimo visur ir visada. Nepaisant to, Orijus teigia, kad toks gyvenimo stilius netrukdo atrasti laiko asmeniniams santykiams.

„Nerandu harmonijos tarp darbo ir poilsio. Mano gyvenimas yra amžinas chaosas, visą laiką. Mano pažįstami sako, kad tai man turbūt slapčia patinka, bet man tai tikrai nepatinka. Aš visą laiką visur bėgu, žiūriu ar nepavėlavau, ar ko nors nepamiršau... Labai dažnai sutinku dalyvauti kur nors, kažkur įsiveliu, imuosi kokio nors naujo projekto, o tada viskas vienas ant kito lipa ir tiesiog nebespėju“, – pasakojo Orijus.

Paklaustas, ar per skubėjimą lieka laiko santykiams, O. Gasanovas nedvejodamas atšovė: „Aišku, kad lieka! Viskam lieka laiko. Juk tu pats sau viską reguliuoji. Žmonės, kurie sako, kad nėra niekam laiko, yra melagiai, nes laiko yra viskam, kam tik nori. Pažįstu ir rimtas karjeras turinčių žmonių, kurie net per susitikimus randa laiko atrašyti ar net nusiųsti „selfį“, todėl sakantys, jog santykiams nėra laiko dažniausiai ne santykiuose yra ne savo valia“.

O. Gasanovas jau daug metų kuria laidą „(Ne)Emigrantai“ ir per savo karjerą yra pakalbinęs šimtus Lietuvą tiek laikinai, tiek visam laikui palikusių tautiečių. Kodėl gi lietuviai palieka tėvynę: ar svetur taip gerai, ar Lietuvoje taip blogai?

Nerandu harmonijos tarp darbo ir poilsio. Mano gyvenimas yra amžinas chaosas, visą laiką. Mano pažįstami sako, kad tai man turbūt slapčia patinka, bet man tai tikrai nepatinka. Aš visą laiką visur bėgu, žiūriu ar nepavėlavau, ar ko nors nepamiršau...

„Pagrindinė priežastis yra finansai, daugiausia emigrantų – ekonominių. O visi kiti – labai daug priežasčių. Vieni yra svajotojai, kiti nori užkariauti „pasaulio olimpą“ kažkokioje srityje, treti iškeliauja, nes yra tiesiog nesuprasti Lietuvoje, kuri daug metų buvo netolerantiška valstybė. Dar yra žmonių, kurie emigruoja dėl seksualinės, rasinės ar kokios nors kitos diskriminacijos“, – emigrantų priežastis išvykti vardino žurnalistas.

Nuolat susiduriant su laimę svetur radusių lietuvių sėkmės istorijomis Orijus apie emigraciją yra svarstęs ir pats: „Kai klausai sėkmingų istorijų, atrodo, kad „ir aš taip noriu!“. Tie patys emigrantai sako: „tai atvaryk, juk čia labai paprasta“ ir galvoji, kad viskas bus „super“... Tačiau vėliau paklausai kitokių istorijų ir supranti, kad vieniems pasisekė, kiti gatvėje gyvena, dar kiti imperiją sukūrė – juk yra labai skirtingų likimų“.

„Kad jau kraučiausi daiktus ir ieškočiau bilietų – niekada tokios minties nebuvo, bet tikrai labai daug apie tai pagalvodavau ir vis dar pagalvoju. Emigrantai papasakoja, kaip susikuria gerą gyvenimą ir atrodo, kad labai viskas paprasta. Bet tada įsijungia kitas mąstymas: ar aš norėčiau, ar norėčiau palikti savo draugus, šeimą. Lietuva man yra komforto zona. Galiausiai sau galvoju – ne, jei jau taip patinka, geriau ten nuvyksiu dažniau“, –mintimis dalinosi keliautojas.

Kodėl O. Gasanovas nutarė toliau aktyviai keliauti pasaulyje siaučiant koronavirusui, kas kaltas dėl to, kad Orijus kartais keikia bei kodėl nutarė palikti darbą radijuje – sužinosite jau šį sekmadienį 21.45 val. laidoje „Mano pramogos VEIDAI“ per DELFI TV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmmmmmmmmm

hmmmmmmmmm portretas
oooo, sitas tai man atrodo yra.....................
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių