Operos ir baleto teatras – išskirtinį talentą turinčios 14-metės motyvacijos šaltinis

Išskirtinį talentą turinti 14-metė baleto šokėja Ūla Saulytė be baleto neįsivaizduoja nei vienos dienos. Motyvacijos ir įkvėpimo Ūla ieško Operos ir baleto teatre, ten kasmet žiūri pačius naujausius baletus ir kartoja mėgstamiausius pasirodymus.

„Aš Ūla, man 14 metų ir aš šoku baletą“, – teigė baleto šokėja. 

„Ūla dabar yra mūsų mokyklos vyriausioje grupėje, turbūt stipriausioje mūsų mokyklos grupėje. Ji yra viena iš geriausių. Žinoma, galėčiau išskirti jos stiprią techniką, stiprius kojų raumenis, gerą koordinaciją. Jos tikslas tobulėti labai daug prisideda“, – pasakojo Baltijos baleto akademijos įkūrėja Neli Beliakaitė. 

Ūlos mama Rasa Braškutė-Saulė teigė, kad Ūla – labai geras vaikas. 

„Niekada neturėjau didelių rūpesčių su ja. Ji yra visada užimta, perfekcionistė, matyt, tai susiję su baletu, labai kūrybiška. Dar visai neseniai kalbėjome, kad geriausiai gali išreikšti save, kai šoka. Baletą šoka visa šeima, taip sakau dėl to, nes vienas vaikas negalėtų tiek daug pats“, – šnekėjo Ūlos mama.  

N. Beliakaitė tikino, kad klasikiniame šokyje tobulėjimui niekada nėra ribų. „Yra posakis, kad mes, balerinos, baigiame karjerą ir tik tada pradedame realiai viską suprasti“, – teigė ji.

LNK stop kadras.

Baleto šokėja Ūla pasakojo, iš kur semiasi įkvėpimo. 

„Motyvacijos pasisemiu iš Operos ir baleto teatro, nes kiekvienas metais einu ir žiūriu premjeras. Kartoju savo mėgstamiausius baletus – „Žizel“, „Korsaras“, „Bajaderė“, „Piaf“. Kiekvieną kartą nuėjusi į teatrą, pasisemiu įkvėpimo ir noro toliau šokti. Man tai yra nuostabi vieta“, – pasakojo Ūla. 

Anot Ūlos mamos, čia yra daug įsipareigojimo. 

„Turime atostogas derinti pagal tai, kas vyksta balete, ir visai neperdedu. Jeigu būna spektaklis, vaidmuo, susėdame ir tariamės, kada galime išvažiuoti atostogauti, kada nelabai, nes reikės repetuoti. Visi esame įsitraukę į šį baleto lankymą. Švelniai tariant, jis neturi laisvalaikio – 5 dienos ir dar šeštadieniai, nes dar gimnastika tada būna. Repeticijos irgi šeštadieniais“, – šnekėjo R. Braškutė-Saulė.

Pasak Ūlos mamos, sekmadienis yra laisva diena, kai vaikui niekur nebesinori eiti iš namų, nes per visą savaitę labai pavargsta. 

Baleto šokėja Ūla pasakojo, kad būna dienų, kai nesinori eiti į baletą ir, atrodo, viskas blogai. 

„Svarbu yra pastoviai daryti tai, ką darai, nes tik tada gali tobulėti. Tą dieną, kai nesiseka, stengiuosi susitelkti ir galvoti tik apie tai, kaip geriau tą judesį atlikti, o ne tai, kokia bloga diena“, – sakė baleto šokėja.  

„Ji atėjo pas mus jau ganėtinai stipri, tačiau, žinoma, kiekvieni metai vis duoda naujų vaisių“, – pabrėžė Baltijos baleto akademijos įkūrėja. 

LNK stop kadras.

„Iš tų mažų traumų aš gal nepasakyčiau. Vaikui, kuris šoka baletą, visada ką nors skauda. Matyt, būna pripratę prie to pojūčio, jeigu nieko neskauda, keista.

„Ūla buvo patyrusi traumą likus savaitei iki konkurso. Vaikas grįžo su trauma, koja mėlyna. Skambinome kineziterapeutei, ji prisijungė nuotoliu ir žiūrėjo į tą koją. Jos kalbėjosi, vertino, ką skauda, kiek skauda. Iš karto savaitei planas, ką darome toliau, ką tepame, ką geriame, kaip ilsimės“, – pasakojo Ūlos mama.

N. Beliakaitė teigė, kad praeitą sezoną Ūla sušoko „Alisą“.

„Tai buvo didžiulis debiutas Operos ir baleto teatre. Mergaitė sušoko labai stipriai, net nesitikėjau, kadangi krūvis buvo labai didelis. Nesitikėjau, kad ji jį atlaikys taip sklandžiai. Žinoma, viskas priklausys nuo jos ir jos norų“, – pabrėžė N. Beliakaitė. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

N. Beliakaitės teigimu, atrankos vyksta salėje. 

„Tu tiesiog savo darbu turi parodyti, ką žinai ir ką sugebi. Taigi, jeigu norės, net neabejoju, kad galės tęsti savo šokio kelią bet kur“, – sakė Baltijos baleto akademijos įkūrėja. 

„Tikiuosi, kad jis visą laiką bus šalia, net jeigu nepasirinks to, kaip kažkokio pagrindo. Man atrodo, kad ji dabar gauna puikų, nuostabų, visapusišką išsilavinimą“, – teigė Ūlos mama. 

Jei pažįstate kokį nors talentingą jaunuolį, kuris groja, sportuoja, tyrinėja gyvūnus, o gal veda renginius – rašykite į „Labas vakaras, Lietuva“, „Facebook“ paskyrą, ir filmavimo komanda atvyks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių