P. Daunys paruošė Valentino dovaną savo gerbėjoms: įvertinkite naują dainą

  • Teksto dydis:

Atlikėjas, dainų autorius ir ZIP FM radijo laidų vedėjas Petras Daunys savo gerbėjams pristato dar vieną singlą “Aurora” kuris reprezentuoja dainininko debiutinį albumą “since 1991” kurio pasirodymo ištikimiausi klausytojo fanai gali tikėtis jau šių metų rudenį.

– Dar viena daina, tik šįkart pavadinimu “Aurora”. Apie ką ji?

– Pats pavadinimas Aurora reiškia “asteroidas, meteoritas” ką iš esmės dažnu atveju ir pavadiname “krentančia žvaigžde”. Kitas šio žodžio panaudojimo pateisinimas – Romėnų Aušros deivė. Taip jau gavosi, kad pavadinimo reikšmė turi labai daug sąlyčio taškų su pačiu dainos tekstu, o tai dainą padaro tik dar prasmingesnę. Šiaip, nesigilinant į dainos pavadinimą, pati daina žinoma yra apie natūralius, žmogiškus ir visiems puikiai pažįstamus išgyvenimus. Apie ryšio užmezgimą su priešingos (ir ne tik) lyties atstovu, apie bendravimą ir bendrų interesų ieškojimą, apie laisvalaikį, apie juoką ir dramą ir, deja, apie pradžią ir pabaigą. Paradoksalu, bet tuo pačiu ir labai faina, kad dainos aranžuotė, tiek pats tekstas įtraukia į tokį filmą, kurio siužetą gali kartoti nuo pradžių iki galo begalę kartų. Tai man, kaip kūrėjui ir atlikėjui suponuoja faktą, kad daina “gavosi”.

– Savo klausytojams pagaliau ruoši didelę dovaną, albumą. Koks jis bus ir ko jame galime tikėtis pažinodami tą Petrą kurį pažinojome lyg šiol?

– Petras kurį pažinojote iki šiol labai stipriai pasikeitė. Jis daug savęs ieškojo, klydo ir taisėsi, mylėjo ir nekentė ir tik dabar pradeda suprasti kas iš tiesų yra, ką nori pasiimti iš gyvenimo ir pagaliau suprato kokį muzikinį stilių nori dainuoti. Albumas kurį kuriame kartu su nuostabia muzikantų ir kūrėjų komanda tai Artiomas Penkevičius ir Edgar Koldar, o jame bus sudėtos pačios artimiausios, maloniausios ir labiausiai manęs išjaustos dainos. Negaliu net žodžiais nupasakoti kas tai bus, reikės paklausyt. O “Aurora” bus puiki pradžia iliustruojanti tai kas laukia rudeniop.

– Tavo nuomonė apie dainą “Aurora” jei būtum paprastas klausytojas iš pašalies?

– Aurora yra labai moderni, lengva ir kabinanti daina su nestandartiškai maloniu, “ausų nedrąskančiu” ir nebanaliai nuvalkiotu lietuvišku tekstu. Toks jausmas, kad čia susipina lietuviško Hip-Hop, RnB ir POP kultūros ir susimaišo su vakarietišku muzikos skambesiu, kas savotiškai sukuria kažkokį naują hibridinį skambesnį, o man tai patinka, nes aš visuomet buvau už kažką naujo.

– Kur artimiausiu metu bus galima išvysti Petrą? 



– Kaip tik šią savaitę turėsiu mini maratoną kurio metu per pačią Valentino dieną pasirodysių Vilniuje, “10reasons lounge” bare su “A tribute to Michael Buble by Petras Daunys” programa ir tą patį vakarą išvyksiu į Kauną, kur po vidurnakčio pasirodysiu “Taboo” kokteilių bare su tikrą vakarėlį užkuriančia programa. O po Valentino dienos švenčių, kam dar trūks šiek tiek veiksmo ir muzikos, maloniai kviečiu į Vilniuje esantį “Pabo Latino” klubą kuriame pasirodysiu su nauja programa kartu su “gyva” grupe. Būtų žiauriai fainai pamatyti kuo daugiau savo klausytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių