Paaiškėjo dar 10 „Eurovizijos“ konkurso finalininkų

Ketvirtadienio vakarą Turine vyko antrasis 2022-ųjų „Eurovizijos“ pusfinalis. Jame dėl vietos finale varžėsi 18 šalių atstovai. Į „Eurovizijos“ finalą pateko Belgija, Čekija, Azerbaidžanas, Lenkija, Suomija, Estija, Australija, Švedija, Rumunija ir Serbija.

 

 

„Eurovizijos“ antrajame pusfinalyje dėl vietos finale rungėsi Suomijos, Izraelio, Serbijos, Azerbaidžano, Sakartvelo, Maltos, San Marino, Australijos, Kipro, Airijos, Šiaurės Makedonijos, Estijos, Rumunijos, Lenkijos, Juodkalnijos, Belgijos, Švedijos ir Čekijos atstovai.

Ir pirmojo, ir antrojo pusfinalio nugalėtojus rinko žiūrovai ir komisija, kurią kiekvienoje šalyje sudaro 5 muzikos industrijos profesionalai.

 „Eurovizijos“ finalininkai

Belgija, Jeremie Makiese, „Miss You“

Čekija, We Are Domi, „Lights Off“

Azerbaidžanas, Nadir Rustemli, „Fade To Black“

Lenkija, Ochman, „River“

Suomija, The Rasmus, „Jezebel“

Estija, Stefan, „Hope“

Australija, Sheldon Riley, „Not The Same“

Švedija, Cornelia Jakobs, „Hold Me Closer“

Rumunija, WRS, „LIamame“

Serbija, Konstrakta, „In Corpore Sano“

Lietuvos atstovė Monika Liu su daina „Sentimentai“  į „Eurovizijos“ finalą pateko antradienį iš pirmojo pusfinalio. Iš pirmojo pusfinalio į finalą taip pat iškopė  Šveicarija, Armėnija, Islandija, Portugalija, Norvegija, Graikija, Ukraina, Moldova ir Nyderlandai.

Finale varžovų laukia ir penkios „Eurovizijos“ didžiosios rėmėjos – Didžioji Britanija, Vokietija, Prancūzija, Italija ir Ispanija. „Eurovizijos“ finalas vyks gegužės 14 d., šeštadienį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Koks gražus

Koks gražus portretas
Estijos atstovas. Daugiau nieko pasakyt negaliu. Gražių žmonių yra vienetai.

Anonimas

Anonimas portretas
Laimės Ukraina o už ją pasisiulys organizuot Lietuva

Vai vai, nu bet gerai

Vai vai, nu bet gerai portretas
Jei kažkam pagrindinis žodis karas, prašom: nemokamai traukiniai veža į pirmąsias fronto linijas ir dar ekipuruotę paaukoja, net dantų šepetukas nekainuos. Pakeliui šoks tryps mieėnininkai. Prašom. Durys atviros, vagonų daug, sąlygos puikios, yra net vandens už ačiū.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių