Pereiti į pagrindinį turinį

Paaiškėjo, kas veš Lietuvos vėliavą į „Euroviziją“

2015-02-21 20:44

Po ilgos kovos, besikeičiant lyderiams, buvo išrinkta, kas atstovaus Lietuvą Austrijoje vyksiančiame „Eurivizijos“ konkurse. Tai – Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės duetas.

Šeštadienio vakarą galiausiai išrinkta, kas atstovaus Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse. Dėl šios garbės kovojo trys atlikėjai: Vilija Pilibaitytė–Mia, Vaidas Baumila ir Monika Linkytė, tačiau pastarieji atlikėjai žiūrovams pateikė staigmeną ir sujungė jėgas. Žiūrovai galėjo balsuoti už V. Baumilos ir M. Linkytės duetą.

Atlikėjai atliko savo mėgstamas dainas, o vakarą vainikavo išrinktosios dainos „This Time“ atlikimas. Juos vertino net penki komisijos nariai. Net trys - svečiai iš užsienio: mažosios „Eurovizijos“ organizatorius Rene Romke, atlikėjas iš Latvijos Ralf Eilands ir radijo didžėjus Erikas Lemanas. Lietuviškąją komisijos dalį atstovauja muzikos ekspertas, „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas Ramūnas Zilnys ir atlikėja Rosita Čivilytė.

Pirmoji ant scenos užlipo Mia. R. Čivilytė jos pasirodymą įvertino labai teigiamai, bet turėjo neigiamų komentarų su Mia pasirodžiusioms penkioms merginoms. „Mano simpatija Miai išliks tokia pat kaip ir šį vakarą, bet tos penkios merginos už tavęs dar nepasiruošusios“, – apibūdino R. Čivilytė ir pridėjo, kad atlikėja turėtų įgyvendinti viską, ką ji jaučia, nes jos jausmai – teisingi.

„Apgink savo žodžius“, – ragino R. Čivilytė.

R. Romke  laikėsi panašios pozicijos, pripažindamas, kad Mia buvo viena iš jo favoričių nuo pat konkurso pradžios.

Antrasis ant scenos pasirodė vienintelis konkurse dalyvaujantis duetas – V. Baumila ir M. Linkytė. Jie atliko Lino Adomaičio dainą „Saulės pėdomis“.

Paklausta, ar mieliau į Vieną važiuotų vieną, ar su V. Baumila, M. Linkytė nusišypsojo, kad „kelio jau atgal nėra“.

„Kartu „Eurovizijos“ atrankos scenoje jūs esate stipresni negu po vieną“, – pasirodymą apibendrino R. Zilnys. Jo teigimu, po dviejų pasirodymų dar nėra įmanoma numanyti, kas atstovaus Lietuvą.

„Manau, kad tai išjudins Mios gerbėjus [...] Kažkuria prasme tai naudinga ir jai. Galbūt būtų teisingiausia, jei dainuotumėte po vieną, būtų išrinktas vienas, o tada jau jis spręstų, ką vežtis su savimi“, – svarstė R. Zilnys, kalbėdamas apie tai, kad atlikėjai susijugė į duetą ir tokiu būdu padvigubino savo galimybes keliauti į Austriją.

E. Lemanas  pagyrė porą už stiprų pasirodymą ir puikius vokalinius sugebėjimus. Be to nusijuokė, kad R. Čivilytė visą dainą niūniavo kartu.

Žiūrovai šį vakarą galėjo pasiklausyti ne tik dalyvių atliekamų kūrinių, bet ir komisijos – po dviejų pasirodymų dainą atliko R. Eilands.

Dar kartą ant scenos užlipusi Mia atliko praėjusiais metais į „Euroviziją“ nenukeliavusią dainą „Take a Look at Me Now". Anot R. Zilnio, pažiūrėjus pasirodymą, galima spėti, kad Mia laimėti nori labiau nei V. Baumila ir M. Linkytė.

„Šiandieną atiduodi 100 proc. Šis pasirodymas man atrodo geresnis nei pirmasis tavo pasirodymas“ – sakė R. Eilands.

Dar kartą ant scenos užlipus V. Baumilai ir M. Linkytei, R. Čivilytė neslėpė susižavėjimo.

„Gerai jūs dainuojate. Esate tikri profesionalai. Neturiu jums jokių priekaištų dėl dainavimo, muzikavimo. Bet kažin, ar jūs galite pakovoti su Mios emocionalumu“, – tvirtino R. Čivilytė.

V. Baumila po tokio komentaro suskubo paaiškinti, kad daina buvusi apie merginą, kuri išėjo ir paliko vaikiną, todėl duetas tu pat metu buvo ir dviejų atlikėjų atskiri pasirodymai.

R. Romke nesutiko su R. Čivilytės nuomone, prisipažindamas, kad, vos pamatęs V. Baumilą ir M. Linkytę, pamanė, jog jiedu pora.

Trečiąjį kartą ant scenos užlipusi Mia žiūrovams padovanojo išrinktąją dainą „This Time“.

R. Čivilytė prisipažino, kad jaudinosi dėl Mios, o taip pat ir dėl jai padedančių merginų. „Tu be jokios abejonės esi verta „Eurovizijos“ scenos. Aš su visa atsakomybe tau pareiškiu. Pergyvenau dėl to, kaip tu dainavai, nes girdėjau šiek tiek nepatogių gaidelių. Gal galima tai ištaisyti“, – sakė R. Čivilytė, pridėjusi, kad tikslesnę išvadą bus galima padaryti po V. Baumilos

E. Lemanas pajuokavo taip pat jaudinęsis dėl Mios, nes jį išgąsdino atlikėjos batelių aukštis. „Tave laikau kovotoja. Ant scenos atrodai nuostabiai“, – nedaugžodžiavo komisijos narys.

Atsakydami į Mios pasirodymą tą pačią dainą atliko ir V. Baumila su M. Linkyte. Jų pasirodymas sulaukė gausių žiūrovių plovimų. „Su šita daina, kai jūs išeinate į sceną, niekam nekyla abejonių, kas ją turi atlikti. Man nekyla abejonių“, – didelių simpatijų duetui neslėpė R. Zilnys.

R. Eilands prisipažino, kad jis, kaip ir visa Europa, nežino Lietuvos atlikėjų. Anot jo, iki šio vakaro jis težinojo Jurgą, nes ji – puiki atlikėja, ir Minedą. „Manau, kad jūs patys geriausi. Tai – jūsų daina“, – pridėjo komisijos narys.

Be to, komplimentus pasakyti pabandė ir lietuviškai, dar kartą pasakydamas, kad Vaido ir Monikos duetas jam labai patikęs. „Jums reikia pagalvoti apie vestuves“, – lietuviškai prakalbo E. Eilands.

Po šio pasirodymo kova susilygino ir žiūrovų balsai parodė, kad simpatijos tolygios abiems kandidatams.

Po Šveicarijos atstovų pasirodymo žiūrovų balsai pakeitė padėtį ir į pirmąją vietą iškopė V, Baumilos ir M. Linkytės duetas.

Komisijos vertinimai buvo vieningi. R. Čivilytė pripažino, kad Mia šį vakarą atrodė stipresnė iki tol, kol V. Baumila ir M. Linkytė atliko dainą „This Time“. Jai pritarė ir R. Zilnys.

E. Lemanas pagyrė ne tik konkurso dalyvius, bet ir dainos kompozitorių, sakydamas, kad tai – nuostabi daina. „Bučinys turbūt taptų „Eurovizijos“ bučiuniu, todėl balsuoju už porą“, – sakė komisijos narys.

R. Romke laikėsi tokios pat pozicijos, užtikrinęs, kad daina paklius į finalą ir Lietuvai atneš geriausius rezultatus per visą dalyvavimo „Eurivizijos“ konkurse istoriją. R. Eilands taip pat neišsiskyrė iš komisijos narių – geriausiai įvertino duetą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų