Pereiti į pagrindinį turinį

Pajūryje – džiazo iš Olandijos liūtis

2009-07-10 15:43
Kartu: "Bertiga Organ Trio" Palangoje muzikuos su amerikiečiu saksofonininku C.Gordonu (centre).
Kartu: "Bertiga Organ Trio" Palangoje muzikuos su amerikiečiu saksofonininku C.Gordonu (centre).

Šįvakar Palangoje džiazo muzikos gerbėjams bus pristatytas Olandijoje gimęs tarptautinis trijų muzikantų projektas "Bertiga Organ Trio", kuriame muzikuoja ir vienas lietuvis. Prie jų prisijungs amerikietis saksofonininkas Colinas Gordonas.

"Bertiga Organ Trio" – tai Olandijoje, Groningeno mieste, Prinso Clauso konservatorijoje, suformuotas tarptautinis džiazo projektas.

Išsiskiriantis fenomenalia klausa ir pasižymintis muzikiniu lankstumu Adra Karimas yra vienas populiariausių klavišininkų ir vienas iš kelių "Hammond" vargonininkų Groningeno mieste bei Indonezijoje. Kartu su grupės būgnininku Elfa Zulhamu savo gimtojoje šalyje jiedu įrašė keletą albumų, grojo Olandijos "Stage Band" bigbende, kuris yra daugkartinis šalies konkursų laimėtojas. 2007 metais E.Zulhamas išleido albumą su garsiu JAV saksofonininku Dicku Oattsu, 2008-aisiais buvo išsiųstas kaip mainų programos dalyvis į JAV.

Lietuvis gitaristas Pranas Kentra jau ketvirti metai studijuoja džiazo muziką Olandijoje. Prieš tai yra baigęs klasikinės gitaros studijas Vilniaus B.Dvariono muzikos mokykloje. 2008-aisiais su savo braziliško džiazo projektu jis surengė turą po Lietuvą, dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose Olandijoje, tarp jų – Hagos džiazo festivalyje su PCC bigbendu.

Grupė Lietuvoje koncertuos su saksofonininku C.Gordonu. Jis į Olandiją atvyko kaip mainų programos dalyvis iš Purchase koledžo Niujorke, kur mokėsi pas legendinius džiazo muzikantus Ericą Alexanderį, Steve’ą Wilsoną, Jimmy’į Greene’ą ir Javoną Jacksoną. Būdamas 20-ies jau grojo Niujorko klubuose "Birdland", "Smoke" ir "Symphony Space".

"Bertiga Organ Trio" ir C.Gordono koncertas – 21 val. Palangos kultūros centre "Ramybė" (Vytauto g. 35). Bilietai – po 25 litus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų