Pereiti į pagrindinį turinį

Palestiniečiai ragina „Oskarų“ žvaigždes atsisakyti kelionės į Izraelį

2016-02-10 14:20
BNS inf.
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio / Scanpix nuotr.

Palestiniečiai ragina „Oskarams“ nominuotus kūrėjus atsisakyti nemokamos kelionės į Šventąją Žemę, kurią finansuoja Izraelio vyriausybė.

Pasak Turizmo ministerijos atstovės Lydia Weitzman (Lidijos Veicman), Izraelis siūlo nemokamas išskirtines dešimties dienų atostogas 26 žvaigždėms, tarp jų aktoriams Jennifer Lawrence (Dženifer Lorens), Leonardo DiCaprio (Leonardui DiKaprijui) ir Mattui Damonui (Metui Deimonui).

Sekmadienį turizmo ministras Yarivas Levinas (Jarivas Levinas) pareiškė, kad „jų apsilankymas turės milžinišką reikšmę milijonams gerbėjų“.

Tuo metu palestiniečių aktyvistas Omaras Barghouti (Omaras Bargutis) sako, kad Izraelis kovoja su „didėjančia tarptautine izoliacija papirkinėdamas“, o ne keisdamas savo politiką.

„Gazoje nėra Bado žaidynių, bet joje yra tikras badas“, – sakė jis trečiadienį.

Pastaraisiais metais palestiniečius palaikantys aktyvistai ragina rengti boikotus, atsisakyti investicijų ir imtis tarptautinių sankcijų prieš Izraelį, protestuoti prieš jo politiką palestiniečių atžvilgiu. Izraelio šalininkai tvirtina, kad po šio judėjimo šydu kai kuriais atvejais slepiasi antisemitizmas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų