Paskelbta „Eurovizijos“ tarptautinė žiuri – tarp lietuvių bus gerai žinoma atlikėja

215 – tiek muzikos industrijos profesionalų iš visos Europos ir Australijos lems pusę „Eurovizijos“ konkurso balų. Kiekviena iš 43 dalyvaujančių šalių paskyrė po penkis muzikos pasaulio atstovus, kurie vertins konkurentų eurovizinius pasirodymus.

Didžiojo konkurso finalistus ir nugalėtojus renka ne tik žiūrovai, bet ir muzikos profesionalai, išrinkti šalių nacionalinių transliuotojų.

Iš Lietuvos atstovų kol kas žinomas tik vienas vardas – dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė, kuri kartu su grupe „Gerai Gerai & Mis Sheep“ pati dalyvavo 2012 m. nacionalinėje Eurovizijos atrankoje, o praėjusiais metais sugrįžo į sceną su nauju kūriniu „Vyšnia ant torto“.

D. Filmanavičiūtė teigia, kad jai asmeniškai labai artimas portugalės kūrinys, patinka ir Izraelio atstovė. „Na, ir žinoma, švedo scenografija visiškai atima žadą“, – priduria pašnekovė.

D. Filmanavičiūtė / BFL nuotr.

Paklausta, ar galėtų įvardyti geriausiųjų trejetuką, atlikėja stipriai abejoja: „Tiesą pasakius, net nenujaučiu. Panašu, kad iki komisijos darbo teks dar nemažai „Youtube“ kritikų filmukų peržiūrėti.“

Pasak dainininkės, labiausiai ji norėtų, kad laimėtų daina, o ne blizgučiai ar trankūs, pigoki ritmai.

„Ievai aš linkiu išsijungti telefoną, neklausyti nieko, apart savo širdies, ir padaryti savo darbą kaip įmanoma geriau. Ji tikra scenos profesionalė - susikaupiam ir važiuojam!“, – padrąsinančius žodžius atlikėja skyrė Lietuvos atstovei „Eurovizijoje“.

Tarptautinei žiuri atstovauja daug buvusių konkurso dalyvių ir laimėtojų. Štai Danijos komandoje yra 2013 m. „Eurovizijos“ laimėtoja Emmelie De Forest, o broliukų latvių balsus lems dainininkė Aminata, kuri 2015 m. konkurse užėmė aukštą šeštąją vietą.

Įdomu tai, kad jauniausiam tarptautinės komisijos nariui vos 16, o vyriausiam – 74-eri. Eurovoix.com nurodo, kad vidutinis žiuri narių amžius – 40.8 metai, tik keliais mėnesiais vyresnis nei buvo praėjusiais metais.

Tarp komisijos narių yra 102 moterys ir 113 vyrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha - juokas pro ašaras

cha - juokas pro ašaras portretas
Kuo silpnesnis, tuo "tinkamesnis" kitus vertinti - šita "mergaitė" tik pliurpti moka

cccp

cccp portretas
o ka ji tokip pasiekė, kad komisijoje?tik kritikuoja, o pati....ką ji pasiekė?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių