Patarimai jauniesiems: kaip išsirinkti geriausią vestuvių planuotoją?

  • Teksto dydis:

„Įspūdinga vieta, nepriekaištinga suknelė, kvietimai, svečių sąrašas, tortas, šampanas ir gėlės. Kaip nepamiršti, kaip suspėti ir į ką svarbu atkreipti dėmesį?“, – regis, sukasi kiekvienos, pradėjusios planuoti vestuvių dieną, galvoje. 

Tačiau išeitis yra – įsimintinos šventės organizavimą patikėti šios srities profesionalams.  O kaip tokį išsirinkti, konsultuoja net trys vestuvių planuotojos: Laura Vagonė, Kristina Kaikarienė ir Ramunė Simonaitienė. 

Visos trys moterys vienbalsiai teigia: „Vestuvės – ypatinga diena. Ji reikalauja ne tik didelių pastangų, lėšų, bet ir laiko bei kantrybės. Svarbu nepasimesti. O kad viskas būtų taip, kaip norite, nepamirškite vadovautis keliomis pagrindinėmis taisyklėmis“.

„Mano manymu, vestuvių planuotoja nėra geros šventės garantas. Jei tik turit laiko, noro, organizacinių gebėjimų, paslaugių draugų ir idėjų – taip, vestuves galima susiorganizuoti ir be profesionalo pagalbos. Jeigu vis tik trūksta bent vieno iš šių komponentų, kreipkitės į specialistą. Patikėkit – pasilengvinsite sau ir artimiesiems gyvenimą. Bent šventės dienos koordinavimą patarčiau atiduoti į žmogaus, žinančio, ką daro, rankas.  Kas yra profesionalas? Tai žmogus, nuolat besisukantis šitoje sferoje. Žinantis, kokie pokyčiai vyksta rinkoje, žengiantis koja kojon su laiku bei nuolat besidomintis savo srities naujovėmis. Taip pat – augantis, kūrybingas ir psichologiškai stabilus. Beje, dažnai ir gana brangiai kainuojantis. Į tokį patariu kreiptis tada, kai reikia ne tik pagalbos dekoro klausimais, o tuomet, kada iš visų pasaulio kampų atvykstančių svečių skaičius nemenkas, nežinote, kaip susitvarkyti su šventės lokacija, neturite idėjų, o laikas ne bėga, bet lekia šuoliais. Tada taip – skambinkite vestuvių planuotojai. Ir tai padarykite jau šiandien. Paskambinkite ne vienai. Pakalbėkite telefonu. Jei jaučiate, kad „sutampa laukai“, susitikite. Tada jau bus lengva išsirinkti. Garantuoju“, – kalbėjo L. Vagonė.

„Sutinku – visuomet sakau, jog svarbi žmogaus kompetencija ir jau įgyvendinti darbai. Atkreipkite dėmesį, kad vienas žmogus negali „padaryti visko“. Juo labiau, viską daryti kokybiškai. Jei išsirinkta vestuvių planuotoja teigia, kad pati dekoruos, pati fotografuos ar ruoš valgius – bėkite. Tokių žmonių nebūna, nebūna ir vienos tobulai viską atliekančios komandos. Tikiu, jog reikia kreiptis į skirtingų sričių profesionalus – tik tada sulauksite geriausio rezultato. Taip pat pasidomėkite, ką apie būsimą vestuvių planuotoją atsiliepia žmonės, buvę klientai. Pasižiūrėkite ir buvusių švenčių vizualus. Žinoma, tai neperteiks tikrojo vaizdo, tačiau bent galėsite įsivaizduoti, su kuo „turite reikalų“. O esminis patarimas – pabendraukite bent su keliomis vestuvių planuotojomis. Visų organizatorių stiliai skirtingi, skirtingi darbo papročiai, skirtingi sprendimai,. Todėl itin svarbu, kad jūsų „auros sutaptų“. Juk tą dieną ir taip daug streso. O šventės planuotoja kartais tampa ne tik psichologe, bet ir seserimi ar mama. Rinkitės atsakingai, drąsiai reiškite norus, prieštaraukite, jei manote kitaip, ir jūsų šventė bus nepakartojama“, – šypsojosi K. Kaikarienė.

Moterims pritarė ir „RVšventės“ vestuvių ir renginių organizatorė R. Simonaitienė. „Pirmiausia patariu atkreipti dėmesį į natūralumą. Nepamirškite, kad su planuotoja bendrausite gan ilgai ir per tam tikrą laiką atsivers visos asmeninės savybės. Antra – į patirtį. Visi mes kažkada pradedame, bet patirtis yra labai svarbus aspektas, norint išvengti streso ir netikėtumų. Trečia – bendraukite gyvai. Prieš pasirinkdami šventės organizatorių susitikite. Gyvas pokalbis niekada neatstos elektroninių laiškų. Svarbu ne tik išgirsti, bet ir pamatyti žmogaus išvaizdą. Beje, tai dažnai byloja apie jo charakterį, skonį. Priimtinas vidus ir išorė, kalbėjimo maniera, mintys – viskas gerai, tai jūsų žmogus. Be to, nebėgiokite, neišsekite nuo pasirinkimo gausos, nesistenkite susitikti su kuo daugiau žmonių. Paklausykite savo norų ir minčių. Organizuojant šventę tereikia susikaupimo. Jei nusprendėte viena, likite prie pirmojo sprendimo. Neišbarstykite savęs. Tai jūsų šventė, jūsų pasirinkimai ir vizija. Planuotojo darbas tai įgyvendinti. Tad tiesiog pasimėgaukite procesu“, – dėstė Ramunė.

Klasika, bohema ir žaluma

„Pastebiu kelis vyraujančius stilius – prabangios klasikinės ir subtilios, kuklios vestuvės. Tarp karaliaujančios baltos spalvos įsimaišys pelenų rožinė ar melsva. Vieta taip pat nenukonkuruojama – dvarai. Juokauju, jog reiktų ir patiems tokį atsidaryti ir vestuves ten švęsti nuo pirmadienio iki sekmadienio. Kaip ir kasmet, dominuoja gėlės, stalo papuošimai. Tik jokiu būdu nepersistenkite. Jei internete pamatyta nuotrauka sužavėjo, pagalvokite apie praktiškumą. Dažniausiai dekoras pateikiamas tik nuotraukai, o ne realiam stalui. Juk savo artimuosius sėdinčius priešais norite matyti, tiesa?“, – juokavo Kristina.

„Tiesa. Tebebus populiarus prašmatnusis „chic“ ir „urbanistinis“ stilius. Grįžta ir pūstos „princesiškos“ ir „undinėlės“ tipo suknelės. Tarp vestuvinių suknelių sau vietą bando rasti spalvos. Ypač švelniai rožinė. Dekore karaliauja aukso, sidabro, balta ir žalia. Žymiai mažiau taip nuotakų pamėgtos violetinės. Tačiau atsiranda geltona, „ant bangos“ oranžinė, žydra. Juvelyrika pati įvairiausia, nuo balto matinio iki blizgaus raudonojo aukso“, – dėstė R. Simonaitienė.

„Visiškai sutinku. Aš taip pat pastebiu, jog po truputį į miestus grįžta vestuvės. Tai jau buvo pastebima prieš porą metų, 2017 metais tokių švenčių tik daugės. Su miesto vestuvėmis susijusi ir minimalistinio dekoro kryptis, monochromatiniai elementai, daugiau baltos, švarumo, metalo spalvos. Taip pat visur vyraus jau minėta žaluma. Siūloma tema kitiems metams – stebuklinis miškas ar paslaptingas sodas. Taip pat daug dėmesio skiriama apšvietimui. Norintiems laisvės – bohemiškos vestuvės. Jokio protokolo, įdomios spalvos, kilimai, skaros, vainikai, jausmai, vynas, geras maistas,  palaidi, vėjo kedenami plaukai, nevaržanti judesių suknelė, pašėlę šokiai basomis žolėje, prasegti marškiniai, plunksnos, oda, gėlės, juostos, voratinklio plonumo nėriniai. Žodžiu, kaip supratote – viskas įmanoma. Telieka išsirinkti“, – papildė L. Vagonė.

O apie kokias vestuves svajojate jūs?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių