„Pats sau milijonierius“ – naujas pelningiausias lietuviškas filmas? (apžvalga)

Vienas aktyviausių pastarųjų metų lietuvių kino režisierių Tadas Vidmantas sugrįžta su savo naujausia komedija "Pats sau milijonierius".

Vos prieš trejus metus pristatęs savo pirmąjį ilgametražį filmą "Gautas iškvietimas", režisierius nemažina tempo ir lietuviškas komedijas kepa gana sparčiai. Nors tiek kino kritikų, tiek žiūrovų prieš tai režisuoti T.Vidmanto filmai buvo vertinami dviprasmiškai, vieno titulo iš šio kino kūrėjo neatimsi: 2017 m. pasirodžiusi komedija "Trys milijonai eurų" iki šios yra pelningiausias filmas Lietuvos kino istorijoje.

Turtuolių vaikis

Pagrindinis šios juostos herojus yra Donatas Pukys (akt. Audrius Bružas), gyvenantis Kaune su savo sužadėtine Laurita (akt. Vaida Lisikaitė) ir jos šuneliu Gučiu. Donato sužadėtinė dirba "Instagram" modeliu, o Donatas ne tik vadovauja viešbučiui, kurį jam paliko tėvas, bet neseniai įsigijo kriptovaliutų "fermą" ir visiškai naują sportinį "Lamborghini" automobilį.

Viskas pakrypsta netikėta linkme, kai Donatas sulaukia tėvo skambučio – šis jam praneša turįs reikalų Lietuvoje, tad su savo drauge Goda trumpam grįžtąs į Lietuvą. Donato tėvas pabrėžia, kad nekantrauja susipažinti su sūnaus sužadėtine Laurita, nori apžiūrėti naują namą ir automobilį, kuriuos Donatas nusipirko už jo dovanotus pinigus. Tačiau nei pagrindinio veikėjo tėvas, nei jo sužadėtinė Laurita nežino, kad Donatas tėčio dovaną investavo visai kitaip, nei buvo liepta. Nuo čia prasideda vingiuotas ir staigmenų kupinas scenarijus.

Lietuviškasis "kriptomilijonierius"

Režisierius T.Vidmantas viename savo interviu buvo užsiminęs, kad filmą sukurti jį įkvėpė Lietuvoje gerai žinomas kriptovaliutų verslininkas, kurio turtų demonstravimas jau tapo legenda, o nuolat spaudoje šmėžuojančios su juo susijusios istorijos vis linksmina lietuvius.


Nors režisierius ir neatskleidžia, kuris konkretus verslininkas paskatino parašyti scenarijų, bet kiekvienas medžiojantis skandalingas naujienų portalų antraštes turbūt nesunkiai jį įvardytų.

"Aš stebiu aplinką ir iš to, ką pamatau ar patiriu, susidėlioju realybę, kuri vėliau virsta filmo scenarijumi. Kai kurie žmonės man atrodo juokingi, bet tikiu, kad ir aš kažkam atrodau juokingas. Gal dėl to ir kuriu komedijas", – juokdamasis minėjo T.Vidmantas.

Linksmasis kolektyvas

Naujausiam savo kūriniui T.Vidmantas pasirinko žinomus Lietuvos kino aktorius ir pagrindinius vaidmenis skyrė komedijų specialistui A.Bružui bei jaunosios kartos aktorei Gelminei Glemžaitei.

Skaitant kūrybinės komandos ir aktorių interviu iš filmavimo aikštelės, atrodo, kad linksmų akimirkų ten netrūko, o A.Bružui ypač patiko vėl pasijausti jaunam: "Vėl turėti ant galvos plaukus – labai keistas jausmas, bet man patiko. Jau seniai nebuvau patyręs to jausmo, kai braukdamas ranka per galvą galiu kažką užčiuopti", – juokavo humoro nestokojantis aktorius.

A.Bružo pasikeitimai neliko neįvertinti ir kitų kolegų iš juostos kūrybinės grupės. "Aikštelėje visą laiką vyravo gera nuotaika, o komanda traukė Audrių per dantį, kad jam tie plaukai labai tinka ir tegu visada nešioja tokius ilgesnius", – prisiminimais iš aikštelės dalijosi ir režisierius T.Vidmantas.

Ko tikėtis?

"Pats sau milijonierius" – tai linksmumo ir kuriozinių situacijų nestokojanti lietuviška komedija, kuri savo stiliumi ir istorija gali įsiterpti tarp kitų dviejų T.Vidmanto sukurtų filmų "Trys milijonai eurų" ir "Lietuviški svingeriai".

"Pats sau milijonierius"

Žanras: komedija.

Lietuva, 2019.

Režisierius: Tadas Vidmantas.

Vaidina: Audrius Bružas, Gelminė Glemžaitė.

Vertinimai:

Scenarijus 1/3

Aktoriai 2/3

Režisūra 1/3

Garso takelis 1/3

Kinematografija 1/3

Bendras: 2,1/3

buvaukine.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ausra

Ausra portretas
Jei ne Rumsas,tai nesuprastumei,kad cia filmas.Baisiai vaidinama,siaubing ai nesusitvarke rezisierius,is vis ar tai rezisierius

Agnė B.

Agnė B.  portretas
Prastai... Durnina tautą tokie filmai. Gaila ir aktorių, kurie sugaišo savo laiką bei energiją tokiam prastam filmui. 80% prasti aktoriai, o du geri bandė tempti filmą.

Ieva

Ieva portretas
Reklamos daug, o rezultatas nekazka... dar viena skysta komedija apie nieka. Antrakart tikrai neiciau.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių