Pereiti į pagrindinį turinį

Pavasarinis Alinos pyragas

2009-04-29 09:00
Susitikimas: A.Orlova pamalonins savo gerbėjus Kaune išskirtiniu vakaru.
Susitikimas: A.Orlova pamalonins savo gerbėjus Kaune išskirtiniu vakaru. / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

Dešimtąjį sezoną pradėjęs Kauno klubas "Siena" pirmąjį gegužės savaitgalį kviečia pradėti su atlikėja, kurios pristatyti nereikia nė vienam lietuviška muzika besidominčiam klausytojui.

Klubo Retro salėje akustinį koncertą surengs Alina Orlova. Nuo debiutinio pasirodymo plačiajai publikai Alina iš karto patraukė klausytojų dėmesį: gerbėjai susižavėjo jos unikaliu balsu, keistomis, paprastomis ir kartais liūdnomis dainomis. Nė neįrašiusi albumo dainininkė tapo alternatyvių muzikos apdovanojimų "A.Lt" "Metų proveržiu", o jos daina "Nesvarbu" per 2007-ųjų "Pravdos" naujokų apdovanojimus išrinkta geriausia.

Jauna dainininkė savo muziką kuria taip, kad jai pačiai patiktų. Ji nesistengia įtikti vienokiai ar kitokiai publikai. "Svarbiausia – muzika. Noriu save išreikšti per ją. O kad kiti girdėtų... Smagu, bet... Čia kaip pyragas – iškepi, nes tau skanu, tačiau pavaišini ir kitus, nes nori, kad jiems irgi patiktų", – sako Alina. Ji prisipažįsta: "Nesakau, kad publikos nereikia. Reikia, kitaip – kam dar koncertuočiau. Vis dėlto svarbiausia – kurti sąžiningai, kad pačiai patiktų."

2008-ųjų pradžioje kokybiškos ir originalios lietuviškos muzikos mėgėjai pagaliau sulaukė A.Orlovos debiutinio albumo "Laukinis šuo dingo", kuris, dar iki jam pasirodant, buvo vadinamas realiausiu kandidatu į metų plokštelės titulą.

Pagyrų nepagailėjo ir įtakinga britų žiniasklaida. Dienraščio "Time Out" žurnalistus nustebino dainininkės įspūdingas balsas ir unikalus tamsus baltiškas folkpopmuzikos skambesys.

2008-ieji buvo gastrolių metai. Ir ne tik Lietuvoje. Nemažai koncertų buvo surengta ir užsienyje – dalyvauta "Liverpool Sound City Festival", kelis kartus koncertuota Londone, buvo pakviesta į "Europa Vox" festivalį Prancūzijoje.

Atlikėja turi daug gerbėjų ir Rusijoje, kur 2008-ųjų pavasarį koncertavo tūkstantinei publikai Maskvoje, klube "Apelsin" ir pasirodė kino festivalyje "Kinotauras", kurį organizuoja žymus rusų režisierius Nikita Michalkovas.

Pagyrų merginai negailėjo vieno svarbiausių muzikos žurnalų "Rolling stone" rusiškoji versija, o populiarus rusų leidinys "Chuligan" dainininkei skyrė 14 puslapių.


Akustinis Alinos Orlovos koncertas naktiniame klube "Siena" – gegužės 1 d. 19 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų