Pereiti į pagrindinį turinį

Pavasario garsai ištirps "Aukštybių labirintuos"

2012-05-04 23:59

Baigiamasis "Klaipėdos muzikos pavasario" festivalio koncertas "Aukštybių labirintuos" suteiks išskirtinio malonumo muzikos gurmanams.

Jame pasirodys Mindaugo Bačkaus vadovaujamas Klaipėdos kamerinis orkestras. Kartu su dirigentu Kasparu Zehnderiu (Šveicarija) klaipėdiečiai atliks baroko, klasikinės ir XX a. muzikos kūrinius. Tarp jų bus ir šveicaro Armino Schiblerio opusas, kurio solo partijas gros K.Zehnderis (fleita) ir M.Bačkus (violončelė).

K.Zehnderis šiuo metu užima kelias svarbias pozicijas Šveicarijos muzikiniame gyvenime: jis yra Murteno klasikos vasaros festivalio meno vadovas, Paul Klee centro Berne muzikos vadovas ir Paul Klee ansamblio vadovas. Nuo kito sezono jis vadovaus ir Bielo simfoniniam orkestrui.

K.Zehnderis nuolat pasirodo svarbiose Europos koncertų salėse ir festivaliuose. 2005–2008 m. jis ėjo Prahos filharmonijos orkestro vyriausiojo dirigento pareigas ir dabar dažnai bendradarbiauja su šiuo kolektyvu kaip kviestinis dirigentas. Po sėkmingo debiuto Milano teatro "La Scala" scenoje 2007 m. K. Zehnderis buvo pakviestas diriguoti Montpellier, Lillio ir Prancūzijos nacionaliniams, Lucernos ir Prahos simfoniniams, Anglijos ir Stuttgarto kameriniams, Slovakijos ir Brno filharmonijų ir kitiems orkestrams. Jis dirigavo ir kelių sceninių kūrinių pastatymams, tarp jų – Wolfgango Amadeuso Mozarto operai "Figaro vedybos" Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Jis taip pat dirigavo Antono Dvořáko "Stabat Mater" Pažaislio festivalyje Kaune.

K.Zehnderis dažnai rengia koncertines programas su kameriniais orkestrais kaip solistas ir dirigentas. Todėl ir pasirodymui su Klaipėdos kameriniu orkestru jis pasiūlė Carlo Philippo Emanuelio Bacho Koncertą d-moll fleitai ir styginiams, Armino Schiblerio "Elegiją" fleitai, violončelei ir styginiams, Arthuro Honeggerio II simfoniją styginiams ir trimitui (ad libitum) bei W.A.Mozarto "Serenata notturna" styginiams ir timpanams.

Kur? Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36).

Kada? Gegužės 10 d. 18 val.

Kaina? 20, 30 Lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų